N. Bunkė pasidalijo lengvai paruošiamo užkandžio receptu: be jo neįsivaizduoja švenčių stalo

Nors Velykų tradicijos skirtinguose kraštuose gali skirtis, tačiau vienas dalykas yra neatskiriama šios pavasario šventės dalis – maistas. Maistas, kuris suburia šeimos narius prie bendro stalo, maistas, kurį su meile gaminame, planuojame ar kuriuo stengiamės nustebinti artimuosius. Maistas, kurį ragaujant skamba juokas, prisiminimai ar ateities planai.

 N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 10:45 AM

Daugiau spalvų ir galimybė atsinaujinti

Atlikėjos, verslininkės ir „Lidl“ ambasadorės Natalijos Bunkės namuose Velykų tradicijos taip pat nesvetimos. Jai ši šventė yra atsinaujinimo, pabudimo po žiemos ir atgimimo simbolis. Kai prie bendro gėlėmis puošto stalo susiburia artimiausi žmonės, žaidžiami žaidimai ir, žinoma, ragaujami įvairiausi patiekalai.

N. Bunkė Velykoms paprastai pradeda ruoštis iš anksto. Nuo dekoracijų namuose iki receptų planavimo – norit nustebinti artimuosius, pasak jos, tereikia nežaboti fantazijos.

„Man per Velykas visada norisi atsinaujinti, savo namuose paskleisti daugiau spalvų, ryškesnių akcentų bei skonių. Tikriausiai daugelis atsimena vaikystę, kai kur nors namuose stovėdavo verbos. Šiandien į tokią puošybą turbūt žiūrime šiuolaikiškiau. Savo šventinį stalą papuošti gėlėmis, dekoruoti šventiniais atributais, ar, pavyzdžiui, patiems su vaikais sukurti Velykų medį“, – sako atlikėja.

Kiaušiniai: išbandyti, dažyti ir nebijoti sudaužyti

N. Bunkė pažymi, kad nors tradicijos marginti kiaušinius laikosi kasmet, mėgsta improvizuoti ir su sūnumi Kristupu išbando įvairiausius dažymo būdus. Pasak jos, tai yra šauni pramoga ir galimybė išlaisvinti fantaziją, bet ne mažiau svarbu tiesiog prasmingai leisti laiką su sūnumi. „Su Kristupu mėgstam per kiekvienas Velykas išbandyti kuo daugiau kiaušinių marginimo variantų. Ir čia labai svarbus procesas, o ne rezultatas. Galiausiai juos daužyti lygiai taip pat smagu, kaip ir dažyti“, – juokiasi atlikėja.

Pasak jos, Velykų pusryčiai ar pietūs yra neatsiejami nuo stipriausio kiaušinio varžytinių. Žinoma moteris neslepia, kad azarto apimti šeimos vyrai ne vieną margutį sudaužo, kol išrenka stipriausią ir galingiausią.

„Kartais atrodo, kad šis žaidimas pralenkia patį valgymo malonumą, todėl kiaušinių likučius stengiuosi vėliau panaudoti įvairiuose patiekaluose, nes namuose stengiamės nešvaistyti maisto. Mūsų margučiai virsta užtepėlėmis ar įvairių salotų ingredientais“, – patikina Natalija.

Artimiausiųjų rate šventes sutinkanti atlikėja teigia, kad taip pat stengiasi nepamiršti ir bičiulių.

„Planuojame įvairias vakarienes ar net grilio vakarėlį su artimiausiais bičiuliais, kai daug gaminame, ragaujame ir tiesiog gerai leidžiame laiką. Aš mėgstu gaminti, tad dažnai suplanuoju tokias šventes spontaniškai“, – sako Natalija.

N. Bunkė kviečia pasigaminti vieną iš savo mėgstamų ir tarp jos draugų itin populiarų užkandį, be kurio neapsieina tikriausiai nė viena šventė. Tai ypač lengvas, paprastas, tačiau abejingų nepaliekantis receptas.

N. Bunkės šventinės brusketos su saulėje džiovintais pomidorais

Reikės:

  • 1 čiabatos tipo duonos
  • „Deluxe“ vytinto kiaulienos kumpio
  • saulėje džiovintų pomidorų
  • tepamo varškės kremo
  • mėgstamų žalumynų
  • skiltelės česnako
  • tyro alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti

Duoną supjaustome riekelėmis, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir lengvai paskrudiname keptuvėje arba orkaitėje.

Apkeptas riekeles gausiai įtriname česnaku, ant viršaus tepame varškės kremą, dedame vytintą kumpį (nepagailėkite). Pabaigoje pagardinkite brusketas saulėje džiovintais pomidorais ir mėgstamais žalumynais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.