Išrankesni pirkėjai ieško kokybiškesnių gaminių

Šiandien, kai dažnai girdime, kad viskas brangsta ir perkamoji galia mažėja, pirkėjai kur kas dažniau renkasi kokybiškus ir skalsesnius gaminius. Tuo įsitikinęs „Rivonos“ kepyklos vadovas Algis Pocius, jau nuo metų pradžios stebintis kosminiu greičiu augantį naujos „Duončiaus“ linijos duonos gaminių pardavimą.

Saldumynų gerbėjai itin pamėgo naują tortą „Fantastika“ su varškės sūriu ir žemės riešutais karamelėje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Saldumynų gerbėjai itin pamėgo naują tortą „Fantastika“ su varškės sūriu ir žemės riešutais karamelėje.<br>V.Skaraičio nuotr.
Neseniai „Rivonos“ kepėjai pakoregavo kanelių receptą – jos daugiau traškios iš viršaus, o viduje minkštos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Neseniai „Rivonos“ kepėjai pakoregavo kanelių receptą – jos daugiau traškios iš viršaus, o viduje minkštos.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žmonėms „Duončiaus“ gaminiai patinka, užsakymai auga, o kepyklos vadovą džiugina tai, kad pavyko įtikti išrankiam pirkėjui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Žmonėms „Duončiaus“ gaminiai patinka, užsakymai auga, o kepyklos vadovą džiugina tai, kad pavyko įtikti išrankiam pirkėjui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 8:00 AM

Penkeri metai naujai moderniai kepyklai nėra daug. Nuo įkūrimo pradžios „Rivonos“ kepykloje, kurios duoną ragauja „Norfos“ parduotuvių pirkėjai, dirbantis kepyklos vadovas A.Pocius atviras – palyginti su kitomis, kuriose teko dirbti anksčiau, ši – moderni ir naši, o čia gaminami produktai – kokybiški ir tirpstantys burnoje.

„Skirtumas tikrai didelis. Darbuotojus džiugina nauja kokybiška įranga, daugelis procesų čia automatizuota, taip gerokai palengvinamas žmonių darbas. Įranga, kuri yra mūsų kepykloje, – pati naujausia, naujesnės kol kas nėra niekur. Žinoma, tai – didžiausias privalumas“, – kalbėdamas apie darbo sąlygas pasakojo vadovas.

Darbo našumas – didelis

Kėdainiuose, prie pat centrinių „Norfos“ sandėlių, esanti moderni duonos kepykla tešlą pradėjo maišyti 2018-aisiais.

Šios kepyklos privalumas – santykinai maža savikaina, nes kepykla yra moderni, o darbo našumas – didelis. Juk konkurencija šiame sektoriuje – itin stipri.

Kepykloje itin griežtos higienos ir sanitarijos sąlygos. O ir įmonė darbą organizuoja taip, kad vartotojus pasiektų kuo šviežesnė produkcija: visas gamybos procesas yra optimizuotas, visa pagaminta produkcija iš karto supakuojama.

Pirkėjai renkasi skanesnę duoną

Pasak vadovo, matyti tendencija, kad retą pirkėją šiandien suviliosi pigesne paprasta duona. Žmonės kur kas dažniau renkasi ir perka kokybiškesnę, brangesnę, skanesnę.

„Šiandien jau aiškiai matome, kad šaka, ant kurios auga kokybiškesni, įvairesni produktai, iš kurių kepama duona, vis labiau ir dažniau linksta žmonių link.

Šiemet paleista nauja „Duončiaus“ duonos gaminių linija rodo mums stiprų augimą. Receptūra čia sudėtingesnė, o gamybos procesas trunka net dvi paras. Tuo metu iškepti paprastą duoną nereikia nė paros“, – pasakojo kepyklos vadovas.

Vis dėlto kad ir kokią duoną – šviesią ar tamsią – kepa kepėjai ar kokiam batonui maišo tešlą, svarbiausia sudėtinė dalis čia lieka ta pati – aukščiausios rūšies kvietiniai arba ruginiai miltai. O jau po to rikiuojasi kitos žaliavos, dėl kurių didėja gaminio savikaina. Geri, aukščiausios kokybės miltai būtini visiems kepiniams.

Pagal technologiją atskirti kokybiškesnę duoną galima ir pirkėjui – geresnė duona yra itin minkšta, puri ir, žinoma, skanesnė.

Sumuštinių duona – picų mėgėjams

„Darbo, žinoma, čia įdedame daugiau, bet rezultatas iškalbingas – nuo sausio mėnesio „Duončiaus“ gaminių pardavimas padidėjo dukart. Tai yra daug. Visi nori valgyti skanią duoną“, – pasakojo A.Pocius.

„Duončiaus“ plikyta šviesi duona ypač mėgstama Vakarų Lietuvoje, Žemaitijoje. Jos gamybos proceso metu krakmolas virsta saldžiais produktais, ši duona itin minkšta. „Tas gaminio saldumas – ne iš cukraus. Tai įvairiapusiškas saldumas. Pats kūriau šį produktą ir man jis labai skanus.

„Duončiaus“ tradicinė duona – tamsi. Technologinis procesas čia ilgas, duona rūgštesnė. Ji minkšta, plikyta, jos pardavimas du ar tris kartus lenkia šviesią duoną. Žiūrėdamas į šio gaminio pardavimo skaičius kiekvieną mėnesį matau vis didėjantį susidomėjimą.

„Duončiaus“ sumuštinių duoną ypač pamėgę įvairesnių skonių ieškotojai ir picų valgytojai, mat čia svarbūs ingredientai – picų prieskoniai ir alyvuogių aliejus. Jei dar kas neragavo, labai kviečiu pajusti šį skonį“, – pasakojo A.Pocius.

Pasak kepyklos vadovo, „Duončiaus“ batonas – ne krizinis batonas, o jau pusiau pyragas. Čia gausu ir aliejaus riebalų, ir cukraus.

Žmonėms šie produktai patinka, užsakymai auga, o kepyklos vadovą džiugina tai, kad pavyko įtikti pirkėjui, kuris šiais įvairovės laikais tikrai yra išrankus.

Jau ne vienus metu duonos kepyklose dirbantis A.Pocius savo darbą vadina ne tik technologiniu, bet ir kūrybiniu. Kai gaminys pavyksta – didžiulis pasitenkinimas ir džiaugsmas. Žinoma, čia netrūksta ir dokumentacijos, planavimo, bet kūrybiniai momentai atperka visus, kaip juokėsi vadovas, administracinius reikalus.

Naujienos – ir šventiniam stalui

Šios kepyklos konditerijos cechas – taip pat stipriai augantis. Čia gaminama arti 40-ies pavadinimų konditerijos gaminių.

„Dabar mūsų pagrindinis ir stipriai augantis gaminys, kurio, būsiu atviras, net nespėjame gaminti pagal poreikį – prancūziški pyragaičiai kanelės. Tai neabejotinas lyderis ir didindami gamybą vis stengiamės pasivyti poreikį.

Planuodami ateitį matome, kad kanelės vis dar turi šviesų rytojų.

Neseniai pakoregavome šio gaminio technologiją ir mums pavyko – jos daugiau traškios iš viršaus, o viduje minkštos, skonis išeina nepakartojamas. Gaminame šakočius, kuriems netaupome brangių žaliavų“, – pasakojo A.Pocius.

Kepyklos konditerijos cechas neseniai taip pat pirkėjams pasiūlė naujienų – per mėnesį „Norfos“ parduotuvių lentynas pasiekia du ar trys nauji gaminiai. Viena jų – tortas „Fantastika“ su varškės sūriu ir žemės riešutais karamelėje, kurį itin pamėgo saldumynų gerbėjai.

Iš senesnių laikų vis dar niekam nenusileidžia „Kuršėnų“ vyniotinis, jam ant kulnų pagal populiarumą lipa ir jau kurį laiką sėkmingai gaminamas tortas, vienas lyderių „Snikeriukas“. Mėgstami ir plokštainis „Triufelinis“, tortas „Pavasario skonis“.

Verta investuoti: viskas – vienose rankose

Kokių privalumų suteikia tai, kad ir kepykla, ir prekyba yra vienose rankose, o duonos kelias link pirkėjo kontroliuojamas nuo pat tešlos maišytuvo?

Pirma, kepykla gerai žino, koks užsakymas laukia, nes patys „yra virtuvėje“ – duonos iškepama tiek, kiek užsako „Norfos“ tinklo parduotuvės. Didžiulis to privalumas – sandėlyje gaminiai neužsibūna, nesensta, o pirkėją pasiekia itin šviežia produkcija.

Antra, svarbi yra pati kepyklos vieta. Kadangi ji įsikūrusi tame pačiame pastate, kur ir centriniai sandėliai, į juos suvežama iškepta ir atvėsinta duona. Iš jų prekės paskirstomos į visas Lietuvoje esančias „Norfos“ parduotuves. Taigi rytą ji jau atsiduria žmonių pirkinių krepšiuose.

„Rivonos“ duonos kepykla, kuri priklauso „Norfos“ įmonių grupei, yra įrengusi kepyklą taip, kaip reikalauja ES higienos reikalavimai. Priimti sprendimą įrengti duonos kepimo cechą lėmė siekis turėti kokybišką, šviežią duoną, parduodamą už geriausią kainą.

„Turėjome partnerius, kurie duoną kepė senoje, nuo sovietmečio gyvavusioje kepykloje. Joje reikėjo labai daug rankų darbo, o technologijos jau buvo pasenusios. Todėl investavome – patys be jokios paramos prieš penkerius metus susipirkome įrangą. Tokiais atvejais įrangos gamintojai palankiai vertina užsakovus – pateikia palankesnių pasiūlymų“, – sakė „Norfos“ įmonių grupės savininkas Dainius Dundulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.