Ar esate virtuvės aristokratas?

Ilgi perukai, perteklinės manieros bei kilme grindžiamas statusas visuomenėje – tokie stereotipiniai vaizdiniai iškyla bene kiekvienam, išgirdusiam žodį „aristokratija“.

Krepšys iškylai.
Krepšys iškylai.
Magnetinis peilių laikiklis.
Magnetinis peilių laikiklis.
Ledų šaukštas.
Ledų šaukštas.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 2:41 PM

Laikai stipriai pasikeitė – aristokratinis pasaulio suvokimas evoliucionavo ir prisitaikė prie modernėjančios ir nuolat skubančios visuomenės. Virtuvė – ne išimtis, joje aukštosios kulinarijos elementus vis dažniau deriname su kasdieniais poreikiais ir save lepiname ne tik ypatingomis akimirkomis.

Kilmingų indų parduotuvė „Aristocracy“ siūlo sau užduoti keletą klausimų ir pasitikrinti: galbūt ir Jūsų venomis teka šiuolaikinio virtuvės aristokrato kraujas?

Ar mėgaujatės galimybe maistą ruošti namuose?

Madingos kavinės, populiariausios ir išvaizdžios maitinimo įstaigų lauko zonos bei aukščiausios klasės restoranai... Tikrai vilioja išbandyti viską, tačiau tikri virtuvės aristokratai labiau už viską mėgsta valgyti namuose. Ne tik valgyti, bet ir patys gaminti maistą!

Maisto ruošos procesas jiems teikia malonumą. Prašmatniausius patiekalus ar vadinamąjį „gatvės“ maistą gaminasi patys ir tuo didžiuojasi. Juk smagu pasigirti savo „firminiu“ patiekalu bei surengti degustacijos vakarus savo namuose. Tad nenustebkite, jei virtuvės aristokrato namuose šalia kokybiškų puodų pamatysite kokybiškus termosus maistui bei šampano taures.

Ar pirkdami indus, mąstote sistemiškai?

Kasdieninis vaikščiojimas po parduotuves ir pinigų švaistymas nėra prigimtinė virtuvės aristokratų savybė. Žmonės, kuriems tikrai rūpi kulinarija ir, svarbiausia, kokybė, pirmenybę teikia ne daiktų gausai virtuvėje, o jų funkcionalumui, derėjimui tarpusavyje, vienas kito papildymui.

Labai dažnai virtuvės aristokratas apgalvotai pasirūpina to paties gamintojo stalo įrankių ar indų komplektu, kad ateityje netektų sukti galvos ir supirkinėti visko atskirai, o kažko visgi prireikus – tik papildyti savo virtuvės „arsenalą“.

Ar Jums rūpi indų estetika?

Kokybė, patogumas bei praktiškumas – tai svarbūs kriterijai renkantis virtuvės priedus. O štai tikri virtuvės aristokratai reikalauja dar kai ko – estetikos ir išskirtinio dizaino. Ir ne dėl to, kad norėtų pasirodyti prieš užsukusius svečius. Grožis reikalingas pirmiausia sau.

Net ir tokios smulkmenos, kaip elegantiškų linijų pjaustymo lentelės gali padėti mėgautis kasdienybe ir paprasčiausiais darbais virtuvėje.

Kokie Jūsų virtuvės tvarkos įpročiai?

Jei jau kalbame apie estetiką, privalome paminėti, kad ją labiau nei bet kas kitas darko netvarkingai palikti virtuvės indai bei įrankiai, kurie tarsi neturi savo vietos.

Laimei, virtuvės aristokratai suvokia, jog kiekvienas daiktas virtuvėje turi būti grąžintas į jam priklausančią vietą iš kart po panaudojimo ir išvalymo. Tai ne tik kuria jaukesnę aplinką, bet ir tausoja gaminius. Nežinote, kaip tai įgyvendinti? Pradėti galite ir nuo praktiškos kaladės peiliams.

Tvarkingai sudėti peiliai – ne tik sukurs tvarkos įspūdį, bet ir stilingai papuoš jūsų virtuvę.

Kokią vietą Jūsų virtuvėje užima desertai?

Kaip užtikrinti, kad pietūs ir vakarienė įsimintų kaip puikūs ir visiškai išpildyti? Žinoma, jog pasirūpinti tobulu desertu, kurio skonis tiesiogiai priklauso ne tik nuo konditerinių sugebėjimų, bet ir nuo indų, kuriuose jis patiekiamas, subtilumo. „Aristocracy“ siūlo išbandyti itin kokybiškus ir estetiškus vokiečių gamybos indelius, kurie ypatingai tiks sluoksniuotiems desertams patiekti, bei neužmiršti įsigyti specialaus šaukšto ledams – dailūs ledų kamuoliukai visuomet atrodo žaismingai bei prašmatniai.

Ar turite savąjį kavos arba arbatos ritualą?

Gėrimai yra dar viena neatsiejama kasdienių aristokratiškų ritualų dalis. Pradedant gyvybiškai svarbiu vandeniu ir baigiant svaigesniais ar mėgstamiausios rūšies karštaisiais gėrimais. Mums svarbu ne tik ką, bet ir kaip vartoti. Kokybiški puodeliai ir stiklinės, arbatos sieteliai aristokratų kavos arba arbatos ritualo sėkmę pakelia į aukščiausią lygį.

Iš ko beriate druską ir pipirus?

Ant kiekvieno virtuvės aristokrato stalo visada atsiras vietos stilingiems ir kokybiškiems prieskonių malūnėliams.

Svečiai pas Jus ateina retai, todėl nebus kam jų parodyti? Nesvarbu. Aristokratai kasdienybės estetiką kuria visų pirma dėl savęs ir savo artimųjų. Pilti druską ir pipirus tiesiai iš pakuočių – ne tik nepatogu, bet ir neturi nieko bendra su tikrąja maisto kultūra.

Ar daug dėmesio skiriate virtuvės ir stalo tekstilei?

Pusryčių, pietų ar vakarienės serviravimui itin didelę reikšmę turi ir naudojama virtuvės tekstilė. Stalo serviravimas, tai nėra vien taurės, indai ir stalo įrankiai, serviravimas – tai ir išskirtinio grožio pinti, odiniai ar tekstiliniai stalo padėkliukai, bei staltiesės.

O dirbant virtuvėje – labai lengva išsitepti, tad kokybiška ir stilinga prijuostė – puikus pasirinkimas norint mėgautis maisto gamyba, nesibaiminant užtiškusių riebalų.

Taigi, visai nesvarbu, pasirinksite dailią medvilninę ar išskirtinę odinę prijuostę, ramesnių spalvų ar ryškų stalo takelį, svarbiausia yra dėmesys detalėms ir išbaigtumui.

Ar mėgstate taupyti?

Galbūt nustebsite, bet taupymas – dar vienas neatskiriamas šių laikų virtuvės aristokratų bruožas. Tik reikėtų pabrėžti, kad šie žmonės taupo ne tik pinigus, gerai apgalvodami ir planuodami savo pirkinius, pirkdami tik kokybiškas prekes ar pasinaudodami specialiais pasiūlymais, bet ir savo laiką.

Virtuvės aristokratas visada mąsto ne tik apie pradinę indo ar virtuvės įrankio kainą, bet ir apie tai, kaip ilgai jis tarnaus. Svarbu ir tai, ar planuojamas pirkinys pilnai atitiks poreikius ir ar neteks skubėti į parduotuvę pirkti dar vieno indo ar įrankio. O kur dar gerai žinomas posakis – „skūpas“ moka du kartus!“

Kruopščiai atrinktame elektroninės parduotuvės www.aristocracy.lt asortimente gausu tik griežtai patikrintų, rinktinių Europos gamintojų produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.