Didmiestį palikę Aurelija ir Modestas atidarė kavinę Ignalinoje: vienas produktas tapo tikra legenda

Nedidelės kavinės „Šeimos virtuvė“ įkūrėjai Aurelija ir Modestas palikę Vilnių ir Kauną, gerai apmokamus darbus, atvyko į Ignaliną, apsigyveno Maksiūnų kaime ir išsinuomoję patalpas atidarė jaukią kavinukę.

 „Šeimos virtuvė“.<br> Asmeninis albumas.
 „Šeimos virtuvė“.<br> Asmeninis albumas.
 „Šeimos virtuvė“.<br> Asmeninis albumas.
 „Šeimos virtuvė“.<br> Asmeninis albumas.
 „Šeimos virtuvės“ blynai.<br> Asmeninis albumas.
 „Šeimos virtuvės“ blynai.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 2:59 PM, atnaujinta Jul 7, 2023, 11:40 AM

Kai kam keista, kad jauni žmonės atsisako didmiesčio gyvenimo. Pora sako, kad tiesiog norėjo ramesnio ir pilnesnio buvimo, gamtos prieglobsčio ir turėti kažką savo.

Didmiestyje, kaip prisimena, beprotiška konkurencija, skubėjimas, o gerai apmokamas darbas kartais atima visas jėgas. Dabar jie viską suspėja, patys siekia būti savo laiko šeimininkais, laiko vištų, pulką ančių, du šunis, dvi kates.

Kavinukės įkūrėjai jau turėjo patirties maitinimo srityje, tad apie kitas verslo sritis ir negalvojo. Norėjosi kurti savo skonių ir kvapų karalystę, išbandyti galimybes gaminant maistą.

„Savo versle mes patys ir virėjai, ir tiekėjai, ir administratoriai. Stengiamės būti kuo lankstesni, įsiklausome į klientų pageidavimus. Bandome nustebinti ir naujais, šiame krašte dar negirdėtais patiekalais. Taip pamažu plečiasi klientų ratas. Ir naujų širdžiai mielų veiklų vis atrandame“, – apie gyvenimo būdu tapusį verslą pasakoja Aurelija.

Paklausta apie kavinės TOP-1 patiekalą, kavinės šeimininkė pripažįsta, kad lankytojų simpatijas užkariavo vidutiniškai keptos jautienos mėsainis, tačiau jam nenusileidžia ir mėsainis su cukinija bei kiaulienos šonkauliukai.

Beje, kavinės virtuvėje gaminami ypatingi mėsainių ir barbekiu padažai jau tapo savotiška legenda. „Juos mielai pirktų ir vienus, be mėsainių“, – juokauja receptų kūrėjų dueto narė.

Verslas įsisuko, kavinė siūlo ir maisto patiekalų pristatymo paslaugą. Sulaukiama nemažai ir tokių užsakymų. Jei tik klientas pageidauja – kodėl gi ne. Taip „Šeimos virtuvės“ gaminti skanėstai pasiekia jų ragautojus atokiausiose Lietuvos vietose. „Šiuo metu vos spėjame suktis, o žiemą ir poilsiui daugiau laiko lieka. Meniu šiek tiek koreguoja sezoniškumas, juk gaminant maistą norisi kuo daugiau natūralių produktų“, – sako kavinės šeimininkė.

Aurelija sutiko pasidalinti naminių kefyrinių blynelių, kuruos kepdavo jos močiutė ir promočiutė, receptu.

5 porcijoms blynelių reikės:

  • 900 g kefyro,
  • 20 g cukraus,
  • trupučio druskos,
  • 8 g valgomosios sodos,
  • 2 vnt. kiaušinių,
  • 480 g miltų.

Sumaišius visus ingredientus, suberti miltus ir viską gerai išmaišyti. Traškius išsipūtusius blynelius skanauti su natūraliu jogurtu, uogomis ar klevų sirupu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?