Grilio čempionate nebuvo pralaimėjusiųjų: svarbiausia – gerai praleistas laikas

Praėjęs šeštadienis grilio patiekalų gerbėjams paliko daug gražių atsiminimų, o kaltas dėl to BBQ čempionatas „Ugnis šneka, Dūmas šnibžda 2023“. 

Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
 Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Susidomėjimas BBQ kultūra kasmet vis auga.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (36)

Lrytas.lt

Jul 6, 2023, 8:16 PM

Grilio šventė vyko Molėtuose, nuostabiame miesto paplūdimyje ant ežero kranto. 

Čempionate dalyvavo net 14 komandų iš visos Lietuvos kampelių. Jos varžėsi keturiose kepimo kategorijose: jautienos mėsainio, kiaulienos šašlyko, vištienos sparnelių ir ungurio. 

Čempionato rengėjas Kristupas Krivickas trumpai pristatė, kaip vyksta varžybos. 

Visi patiekalai privalo būti pagaminti kepsninėse naudojant tik ugnį ir dūmus. Elektros ar dujų naudojimas griežtai draudžiamas. Komandoms išdalinami produktai, vyksta mėsų, žuvų marinavimas, kuriami griliai. Kiekvienam patiekalui pagaminti skirtas fiksuotas laikas, todėl labai svarbu viską teisingai suplanuoti. 

Pagamintas maistas dedamas į specialiai tam skirtas dėžutes ir atiduodamas teisėjams. Šie, nežinodami kuri kieno dėžutė, ragauja ir vertina pateikimą, iškepimo lygį, tekstūrą, skonį. Vėliau taškai sumuojami ir renkami kiekvienos kategorijos ir bendros įskaitos laimėtojai. 

„Labai džiugu buvo matyti naujas, pirmą kartą atvykusias komandas, kurios nepabijojo sudalyvauti, o viena iš jų net užėmė garbingą antrą vietą bendroje įskaitoje. 

Prizai buvo išties įspūdingi. Jų vertė viršijo 3 tūkstančius eurų. Generalinis  čempionato rėmėjas „Kamado Bono“  geriausiems kepėjams padovanojo net tris kepsnines, taip pat buvo kalnas prizų, kuriuos įsteigė kiti dosnūs rėmėjai. 

Smagu, kad su kiekvienais metais susidomėjimas BBQ kultūra vis auga. Juk tai ne tik skanaus maisto gaminimas, bet ir laiko leidimo būdas, bendravimas, buvimas gryname ore su šeima ir draugais“, – įvertino K. Krivickas.

Plačiau apie renginį galima skaityti čia: „Kristupo Krivicko BBQ Užrašai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.