Palanga poilsiautojus vilioja ir gurmanišku maistu

Vis daugiau Palangos restoranų svečius džiugina kulinarinėmis naujienomis ir įvairiais skoniais, gurmanus gali pamaloninti kitų šalių nacionalinių virtuvių patiekalais.

Palanga šią vasarą išsiskiria savo turtinga gastronomija. Čia galima rasti garsių virtuvės šefų sukurtų patiekalų. Keliuose žinomuose kurorto viešbučiuose atnaujinti restoranai siūlo daugiau neįprastų ir egzotiškų patiekalų.
Palanga šią vasarą išsiskiria savo turtinga gastronomija. Čia galima rasti garsių virtuvės šefų sukurtų patiekalų. Keliuose žinomuose kurorto viešbučiuose atnaujinti restoranai siūlo daugiau neįprastų ir egzotiškų patiekalų.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2023, 10:00 AM

Nemažai atostogaujančių prie jūros linkę pataupyti maistui ir Palangoje dažniausiai ieško kavinių, kur patiekalai yra patys paprasčiausi ir pigiausi.

Tačiau pastaruoju metu poilsis populiariausiame kurorte tampa vis labiau prestižinis ir čia atvyksta daugiau poilsiautojų, kurie ieško kokybiško poilsio: didesnio komforto, originalesnių pramogų, aukštosios kultūros renginių.

Nori paragauti keletą patiekalų

Todėl Palangoje vis labiau pageidaujama ir išskirtinio maisto. Kaip pastebi dauguma kurorte dirbančių virtuvių šefų, poilsiautojai į restoraną ateina ne tiek pasisotinti, kiek paskanauti įvairiausių gurmaniškų patiekalų.

„Neretai atėjusios kelių žmonių kompanijos iš meniu išsirenka skirtingus patiekalus ir paprašo papildomų lėkščių, kad maistu tarpusavyje galėtų dalintis ir paragauti visko“, – pasakojo restoranų atstovai.

Padidėjusius gurmaniškus poilsiautojų poreikius netruko pajusti šalies didmiesčiuose dirbantys virtuvės šefai, kurie per pastaruosius dvejus metus Palangoje vasaros sezono metu atidarė savo maitinimo įstaigų filialus ir savo lankytojus gali pradžiuginti gurmanišku maistu.

Palanga šią vasarą išsiskiria savo turtinga gastronomija. Čia galima rasti garsių virtuvės šefų Egidijaus Lapinsko, Martyno Praškevičiaus, Liutauro Čepracko sukurtų patiekalų.

Kurorte – virtuvių įvairovė

Šią vasarą keliuose žinomuose kurorto viešbučiuose atnaujinti restoranai visiškai pakeitė savo meniu ir siūlo daugiau neįprastų ir egzotiškų patiekalų.

Kai kurios kavinės yra įsigijusios specialias picų kepimo krosnis, todėl Palangoje galima paskanauti originalaus skonio picų.

Kurorte galima atrasti Japonijos, Kinijos, Tailando, Armėnijos, Gruzijos, Meksikos, Europos šalių virtuvių patiekalų. Šią vasarą Palangoje pradėjo veikti žydų virtuvės restoranas.

Anot vieno Palangos viešbučio restorane dirbančio virtuvės šefo iš Klaipėdos Karolio Cacaičio, darbas kurorte geras tuo, kad poilsiautojai, o kartu ir restoranų lankytojai, nuolat keičiasi.

Todėl skirtingus skonius turinčių žmonių nuomonė apie siūlomus patiekalus yra pati objektyviausia. Tai skatina ieškoti tobuliausio varianto.

Suderina skirtingus skonius

K.Cacaitis savo restorane pradėjo derinti netikėtus įvairių virtuvių skonius.

„Mūsų virtuvė labiau prancūziška, tačiau klasikiniai prancūzų patiekalai gana nuobodūs. Todėl mes juos pamėginome derinti su Azijos virtuvės detalėmis.

Ir šis eksperimentas pavyko. Originalaus skonio patiekalus poilsiautojai įvertino gerai“, – pasakojo virtuvės šefas.

Pavyzdžiui, marinuotos krevetės yra Viduržemio jūros regionui atstovaujančios prancūziškos virtuvės patiekalas. Tačiau krevetės patiekiamos su aštriu marinatu. Tai jau azijietiškos virtuvės potėpis.

Tuno tartarą klaipėdietis pasiūlė su ponzu – japonišku padažu iš sojų, medaus ir citrinos.

Jautienos tartaras, ant kurio tarkuojamas vytintas kiaušinio trynys, yra Ispanijos virtuvės elementas.

Anksčiau šis patiekalas buvo patiekiamas su marinuotais burokėliais. Dabar juos pakeitė kiniškos virtuvės akcentas kimčiai – fermentuoti aštrūs kopūstai.

Atskraidinama šviežia žuvis

Restorano lankytojams pasiūlyti nauji skoniai patinka. Pavyzdžiui, per savaitgalį restorane užsakoma apie 50 porcijų tuno tartaro.

Nors restoranų lankytojai vis kiti, jiems patikusius restoranus poilsiautojai aktyviai rekomenduoja socialiniuose tinkluose ir savo draugams.

Todėl nė vienas Palangoje veikiantis gurmaniškų patiekalų restoranas savo svečių nenori nuvilti ir maistas gaminamas iš aukščiausios rūšies produktų.

K.Cacaitis teigė, kad jų restorane kiekvienam patiekalui priderinamas subalansuotas garnyras, kuris ruošiamas atskirai.

„Mūsų meniu dominuoja žuvies patiekalai, o patiekalai ruošiami iš šviežių, tik vakar pagautų žuvų.

Užsakius prieš savaitę tik pagautos atvėsintos žuvys skraidinamos į Rygą iš Ispanijos, Prancūzijos, Norvegijos, o tada tiekėjai jas veža tiesiai į Palangą“, – pasakojo Palangoje dirbantis virtuvės šefas iš Klaipėdos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.