Kokybiškas ir tinkamas puodas: kaip pasirinkti?

Ruošiatės virti, skrudinti ir apvirti, išmėginti naują „vieno puodo“ troškinio receptą ar ilgas valandas virti patį geriausią sultinį, kaip pagrindą tolimesniems kulinariniams šedevrams? Kokybiškas ir tinkamas puodas garantuotai prisidės prie patiekalo sėkmės ir skonio.

Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2023-08-08 10:43

Iš pirmo žvilgsnio, puodas maisto gamybai atrodo kaip vienas iš elementariausių pirkinių: nusprendžiame dėl indo talpos ir ieškome geriausios kainos, nes „tai tik puodas“... Virtuvės reikmenų specialistams belieka nusišypsoti – „ne viskas taip paprasta“.

Dalis lietuvių tiek rinkdamiesi, tiek naudodami jau įsigytus puodus vis dar neišvengia klaidų, kurios, indą panaudojus vos kartą, gali turėti ne visai malonių estetinių, o vėliau – ir sveikatai žalingų pasekmių. Nes dažnai, besirinkdami puodą, pamirštame įvertinti ir tai, kokią viryklę turime. Visgi džiugu, jog daugėja ir tokių žmonių, kurie neberizikuoja ir gausiame Lietuvoje siūlomų virtuvės reikmenų asortimente rado laiko patikrintą išeitį.

Beriate druską? Ar žinote, jog reikia būti atsargiais?

Tinkamo puodo pasirinkimas – ir lengva, ir sunki užduotis. Viena vertus, rinkoje yra perteklius stebinančiai pigių pasirinkimų, kurių dauguma, bent jau perkant internetu, vizualiai atrodo puikūs. Tačiau, tą akimirką, kai paliečiame atsainiai pasirinktą produktą savo rankomis, paaiškėja, kaip nesunku apsigauti ir įsigyti puodo „butaforiją“, kuri jau po pirmo virimo praras savo prekinę išvaizdą ir naujo indo reikės ieškot vėl ir vėl. Pernelyg lengvas puodas leidžia suabejoti indo medžiagų kokybe ir tvirtumu.

O ar žinote, jog indo patikimumą nusako ir metalo reakcija, kai gamindami maistą į jį beriame druską. Įdomu, tiesa?

Griežtai nepatartina pilti druskos į puodą, kai jame esantis vanduo dar yra šaltas – druska nespėja ištirpti ir sąlyčio su ja metu gali oksiduotis sienelių paviršius. Štai dėl ko jau po pirmo panaudojimo dalis pigiųjų puodų paviršių praranda prekinę išvaizdą ir yra išmarginami juodomis dėmėmis.

Aristocracy rekomenduoja – gamintojo iš Vokietijos „GGS Solingen“ puodas „Komfort“ padės pamiršti panašias problemas ir pakeis požiūrį į visus kitus, lyg šiol naudotus puodus.

Tiekėjas, su kuriuo dirbama nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo, dar nei karto nenuvylė klientų, o sugrįžtantys pirkėjai negaili pagyrų jo savybėms bei išsirenka papildomą puodą sau ar, netgi, dovanai.

Kuo ypatingas lietuvių numylėtinis

Populiarusis puodas „Komfort“ yra pagamintas iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno 18/10 (lydinį sudaro 18% chromo ir 10% nikelio), kuris, dėl savo palankumo sveikatai, dar vadinamas medicininiu.

Storas dugnas – kapsulės tipo, tai reiškia jog taupo energiją, suteikia galimybę maistą virti mažesniame vandens kiekyje bei žemesnėje temperatūroje. O tai ypač svarbu ne tik taupyti mėgstantiems kulinarams, bet ir sveiko gyvenimo būdo mylėtojams, nes taip paruoštas maistas išsaugo produktų vertingąsias medžiagas bei vitaminus.

Temperatūrą, esančią indo viduje, ypač patogu kontroliuoti, nes puodo dangčio rankenėlėje yra įmontuotas specialus termometras. O kur dar galimybė jį naudoti ant visų tipų viryklių...

Solidūs „GGS Solingen“ gamintojo puodų modeliai yra sunkesni už standartinius ir, priešingai nei daugelio kitų gamintojų analogai, yra tiesiog nepavaldūs laikui bei iš kartos į kartą tarnaujantys – nesioksiduoja, nekeičia išvaizdos ir ilgus metus nepraranda funkcionalumo, jo, tikriausiai, dar niekas nėra išmetęs.

Aristocracy pažada – net ir po daugelio metų neprireiks pirkti naujo puodo, tačiau būtinai norėsis papildyti kolekciją dar vienu, įvairesnės talpos pamilto indo variantu – išsirinkite didelį ar mažą, ar keletą variantų iš karto ir mėgaukitės maisto ruoša be rūpesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?