Štai ką reikia žinoti renkantis kavos aparatą

Rytas ir pasimėgavimą teikiantis puodelis kvapnaus kavos gėrimo. Aromatas pasklinda po namus ir maloniai kutendamas nosį žadina šeimynykščius.

Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo<br>123rf nuotr.
Dar vienas svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti gaminant kavą namuose, yra vanduo<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-17 13:05, atnaujinta 2023-09-18 13:39

Kokį pasitenkinimą gali teikti tasai gardus gurkšnelis, paruoštas be ypatingų pastangų, kai viskuo pasirūpina mažutis pagalbininkas virtuvėje? Norėtumėte taip pradėti savą rytą?

Išsirinkite tinkantį pagalbininką

Itin gardi kava – tai jums tinkamo ir kokybiško kavą ruošiančio aparato įsigijimas. Jį išsirinkti ne taip paprasta, kadangi asortimentas tikrai platus. Galbūt norėsite automatinio, siūlančio didesnę paruošiamų gėrimų įvairovę, ar pusiau automatinio, kitaip dar vadinamo espresso kavos virimo aparatu, galbūt kapsulinio, išsiskiriančio patogumu naudojime, prieinama kaina bei kompaktiškumu, o galbūt lašelinio, siūlančio savą funkcionalumą.

Jei norite tinkamai pasirinkti, vertėtų atkreipti dėmesį į vienus ar kitus savitumus.

Automatinis, pusiau automatinis ar kapsulinis, lašelinis?

Egzistuoja sąlyginis kavos aparatų skirstymas. Esminis jų skirtumas – atliekamų funkcijų kiekis bei šeimininko indėlis į įrenginio veikimo procesą.

Automatiniai bei pusiau automatiniai kavos aparatai sudaro vieną grupę. Jie apibūdinami kaip tikrai šiuolaikiniai, pasižymintys daugiafunkcionalumu, galimybe kavą gaminti iš kavos pupelių ar maltos kavos.

„Šie įrenginiai gamina itin kvapnų gėrimą, kadangi virimo procesas juose vyksta garų pagalba. Tokie apratai siūlo tikrai platų gėrimų asortimentą: latė, espresas, kapučinas, moka ir kiti. Vis dėlto derėtų apsvarstyti ir tokius aspektus, kaip vietos jiems atradimas.

Aparatai pasižymi savu dydžiu, žinoma, atitinkamai ir galimų paruošti gėrimų skaičiumi. Ir nors jie nepigiai kainuoja, aptarnavimo kokybė ir malonumas (eilė papildomų priežiūros programų, vartotojo kuriami receptai, šaltas plikymas) atsipirks su kaupu,“ – detalizuoja prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovas Donatas Sedauskas.

Kita kavos virimo aparatų grupė – paprastesni prietaisai. Kavos virimo procesas juose vyksta verdant vandenį, o naudojama tik malta kava. Kavos gėrimų rūšių pasiūla bei funkcijų skaičius ribotas. Atkreiptinas dėmesys, jog naudojantis šiuo įrenginiu tampa būtina nuolatinė proceso kontrolė. Tai gali būti rankinis ar pusiau automatinis proceso valdymo režimas.

„Įrenginiai labai kompaktiški, pasižymintys plačiu kainų diapazonu – nuo dvidešimties eurų iki sumų, perkopiančių ir du tūkstančius. Itin tinkamas pasirinkimas turinčiam nekintančius pomėgius!“ – pažymi ekspertas.

Atkreipkite dėmesį!

Turbūt dažnam tiesiog akivaizdu, jog renkantis prietaisą svarbu išsiaiškinti jo galimą slėgį, montavimo tipą (įmontuojamas ar ne), paruošiamų gėrimų skaičių bei kitas funkcijas. Bet kartais smulkmenėlės taipogi gali būti ne mažiau reikšmingos.

Štai keletas parinkčių, kurios tikrai palengvins jūsų kasdienybę ir smagia emocija nuspalvins dieną.

Vandens indikatoriaus funkcija labai svarbi, kad būtų tinkamai nustatytas kavos bei vandens santykis norint vienokio ar kitokio stiprumo kavos gėrimo. Juk nenorite savame puodelyje atrasti birzgalo – trokštate mėgautis ypatingos kokybės gėrimu.

O štai dar kelios gudrybės vienos ar kitos rūšies kavos gėrimo mėgėjams. Pusiau automatiniai, dar vadinami espreso kavos aparatai itin puikiai ruošia espresą bei kapučiną. Renkatės stiprią, sodrią kavą – nuostabiai pasitarnaus garų principu veikiantys įrenginiai.

Gaminant amerikietišką kavą neprilygstami lašeliniai prietaisai. O įvairovės bei eksperimentų mėgėjams į draugiją tiesiog siūlosi kapsulinis aparatas.

O gal trokštate pasidaryti kavą dar gulėdami lovoje arba pakeliui į namus? Wifi galimybė leis tai padaryti – aparatas pats įsijungs. Skamba lyg pasakoje? Tai jau yra realybė.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.