Naujas restoranas Vilniuje išsiskirs iš kitų: pasiūlė tai, ko sostinėje dar nebuvo

Palangos restorano „Vila Komoda“ virtuvės šefas Martynas Meidus imasi naujo projekto – kartu su akcininkais Vilniuje atvėrė restorano „Motif“ duris. Šefui tai naujas iššūkis, nes restoranas bus skirtas ne aukštajai virtuvei, bet kasdieniams apsilankymams. O ir konceptas bus pirmas toks Vilniuje – čia a la carte vakarienių metu žmonės galės klausyti dainininkų pasirodymų. 

 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 Restorano „Motif“ atidarymas.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (21)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 6:24 PM

Restoranas vakar buvo atidarytas kviestiniams svečiams, o įprastą darbą pradeda šiandien, spalio 12 dieną.

Restoranas – ir kasdienai, ir išskirtinėms progoms

Restorano kūrybinis vadovas ir vienas savininkų M. Meidus plačiai žinomas dėl savo gastronominių kompetencijų. Jo teigimu, restoranas „Motif“ bus skirtas ne tik išskirtinėms vakarienėms, bet ir kasdieniams apsilankymams – būtent tokios meniu tendencijos dabar vyrauja Vakarų Europoje.

„Norime Lietuvoje sukurti vietą, kuri atitiktų šiuolaikines populiariausių Europos restoranų tendencijas – kad ji tiktų ir kasdieninei vakarienei, ir išskirtinei gimtadienio ar įmonės šventei sutikti. Specifinis staliukų išdėstymas bei restorano išplanavimas leidžia lengvai pasinerti į pokalbių šurmulį bei susipažinti su greta esančiais žmonėmis, o dėl tinkamai sustyguotos akustinės sistemos lankytojai susikalbėti galės net ir restorane vyksiančių dainininkų pasirodymų metu. Norisi sukurti vietą, į kurią lankytojams būtų gera ir malonu sugrįžti vėl ir vėl“, – pasakoja M. Meidus.

Jis yra restorano akcininkas ir kūrybinis vadovas, tačiau idėjas čia kasdien įgyvendins vykdantysis šefas – patyręs maisto technologas Povilas Zuoza. Pastarasis dirbo šiemet geriausiu Lietuvoje pripažintame restorane „Nineteen18“, lankytojams puikiai pažįstamuose „Stebukluose“ ir kituose garsiuose šalies restoranuose. Aukščiausio lygio kulinarijos srityje P. Zuoza aktyviai veikia kone dešimtmetį.

„Mūsų su Povilu tarpusavio bendradarbiavimas įneš daugiau patyrimų klientams – mano gastronominėms idėjoms Povilas galės suteikti savitų niuansų atsižvelgdamas į lankytojų poreikius“, – teigia M. Meidus.

Nauja europietiška koncepcija

Restorane vyks a la carte vakarienės, į kurias atvykę žmonės vėliau galės klausytis ir specialių atlikėjų pasirodymų bei pasilikti vakarėliui su muzika. Anot restorano kūrėjų, tokio koncepto Lietuvoje dar nėra.

„Įprastai po vakarienių žmonės išsiskirsto ir vakarą tęsia baruose, koncertuose ar naktiniuose klubuose. Tuo metu mes viską pasiūlysime vienoje vietoje. Tokio tipo restoranai, kuriuose vakarienės papildomos atlikėjų pasirodymais ir specialiomis programomis, įprasti Vakarų ar Vidurio Europoje. Lietuvoje matomos tik tokio koncepto užuominos. Tad norime į Vilnių atnešti šiek tiek Milano, Paryžiaus ar Londono tendencijų ir žmonėms pristatyti kitokią vakarienės kultūrą“, – sako M. Meidus.

Savininkai – patyrusi ketveriukė

Šio unikalaus koncepto restoraną į Lietuvą atsiveža keturi jo savininkai. Be M. Meidaus tarp jų yra ir patyręs verslininkas ir investuotojas Darius Bivainis bei naktinio klubo „Anna Mesha“ bendrasavininkai Fady Farhat ir Justinas Žvigas.

„Visi ateiname iš skirtingų sričių su skirtingomis kompetencijomis, kurias čia sujungsime į vieną vietą, kad už kiekvieną restorano aspektą ir aukščiausią kokybę būtų atsakingas tos srities profesionalas. To reikalauja išskirtinis restorano konceptas, nes kas vakarą rūpintis reikia ne tik geru maistu, bet ir muzika, atlikėjų pasirodymais ir daugelio skirtingų procesų suvaldymu. Tikiu, kad kartu mums pavyks šį unikalų konceptą išpildyti iki smulkmenų ir įtvirtinti Lietuvoje“, – pasakoja D. Bivainis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.