Pasiruoškime šventėms: vaišių ir gurmaniškų dovanų idėjos bei receptai

Artėja žiemos šventės, kurios mūsų širdis ir namus pripildo džiugesio bei jaukumo. Ruošdami švenčių stalą, nestokokime žiemiškos improvizacijos, o eidami į svečius nepamirškime gurmaniškų ar sveikatingų skanėstų. Be to, kalėdiniu laikotarpiu, už ypatingą kainą pravartu įsigyti net ir kamado tipo kepsninę ar picos krosnelę – tai puiki staigmena visai šeimai ir namams.

Artėja žiemos šventės, kurios mūsų širdis ir namus pripildo džiugesio bei jaukumo. Ruošdami švenčių stalą, nestokokime žiemiškos improvizacijos, o eidami į svečius nepamirškime gurmaniškų ar sveikatingų skanėstų.
Artėja žiemos šventės, kurios mūsų širdis ir namus pripildo džiugesio bei jaukumo. Ruošdami švenčių stalą, nestokokime žiemiškos improvizacijos, o eidami į svečius nepamirškime gurmaniškų ar sveikatingų skanėstų.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„H Drop“ misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Forneza“ dujinė picų krosnis – naujiena Lietuvos rinkoje, kurią pristato charizmatiškasis šefas Gian Luca Demarco.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos.
Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu.
Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu.
Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu.
Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu.
Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu.
Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu.
Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.
Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.
Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.
Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.
Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.
Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.
Daugiau nuotraukų (33)

Lrytas.lt

2023-12-15 11:00

Kalėdinis pasiūlymas, trokštantiems išmokti gerai grilinti ir mėgautis kokybišku maistu

Kalėdinių dovanų sąrašą pradedame nuo dovanos, kuri yra ypač geidžiama vertinančių kokybišką, tinkamai pagamintą maistą ir norinčių išmokti gerai grilinti. Paklausite, ar kepsninė ir šaltasis metų laikas suderinami dalykai? Atsakymas – taip!

Pažangi, šiuolaikiška kamado tipo kepsninė gerokai skiriasi nuo metalinių šašlykinių, kurias tradiciškai naudojo mūsų tėvai. Tai daugiafunkcis įrenginys, pritaikytas gaminti lauke visus metus, nepriklausomai nuo oro sąlygų. Sningant, lyjant ar spaudžiant – 25 C šalčiui, šis grilis veiks puikiai, visada išlaikys stabilią temperatūrą ir, svarbiausia, prie jo nereikės nuolat stovėti. Šis įrenginys yra trys viename: grilis, krosnis ir rūkykla. Jame iškepsite skaniausius šašlykus, šonkauliukus, mėsainius, didelius mėsos pjausnius, visą viščiuką ar kalakutą, picą vaikams ar net pyragus, kurių skonis bus ypatingas, lyg ką tik ištrauktų iš krosnies. Pastangų įdėti reikės nedaug, o rezultatas neabejotinai džiugins.

Kalėdų dovanai rekomenduojama rinktis Lietuvos ir užsienio grilintojų itin pamėgtą ir profesionalų vertinamą „Kamado Bono“ prekės ženklo kepsninę. Laikas ją įsigyti tinkamas, nes iki sausio 2 d. galioja labai patrauklus kalėdinis pasiūlymas, kuris Kalėdų Seneliui leis sutaupyti, o dovanos gavėjui džiaugtis praktišku daiktu bei papildomomis dovanomis, kurios jį pasieks kartu su kepsnine minėtos akcijos periodu. Tad kviečiame pasidaryti dovaną sau arba nudžiuginti savo artimuosius!

„Kamado Bono“ kalėdinį pasiūlymą rasite čia: www.KamadoBono.lt

Ieškantiems išskirtinių skonių – gausus kalėdinių patiekalų pasirinkimas

„Mėsos broliai“ – specializuotos mėsos gaminių ir griliaus prekių parduotuvės Vilniuje ir Kaune, kaip ir kiekvienais metais, paruošė gausų kalėdinių patiekalų pasiūlymą norintiems skaniai ir sočiai pavalgyti, nesukant sau galvos dėl sudėtingo vaišių paruošimo.

Šįmet „Mėsos broliams“ patiekalų receptūras kūrė restorano „Protėviai“ šefas Dominykas Kupčinskas. Po ilgų testavimų ir geriausio skonio paieškų gimė 11 patiekalų: nuo klasikinės įdarytos anties, virto liežuvio iki kiaulienos vyniotinio „Porchetta“.

Labiausiai „Mėsos broliai“ džiaugiasi, kad pavyko paruošti vienu sunkiausiai paruošiamų patiekalu tituluojamą – jautienos „Velingtoną“. Iš anksto užsisakiusiems šį išskirtinio skonio patiekalą tereikės įdėti jį į orkaitę ir iškepti.

Beje, prie visų patiekalų „Mėsos brolių“ parduotuvėse klientai ras namų gamybos padažų bei pagardų, kurie suteiks dar daugiau malonumo mėgaujantis gurmaniškais valgiais. Na, o ieškantys dovanų artimiesiems ir draugams, vertinantiems išskirtinius skonius, „Mėsos broliai“ siūlo atvykti į bet kurią jų firminę parduotuvę ir čia sukomplektuoti dovanų dėžutę su profesionaliais pardavėjo patarimais.

Egzotiška naujovė kalėdinių dovanų idėjoms

„H Drop“ yra jau daugeliui Lietuvoje pažįstamas kanapių produktų prekinis ženklas. „H Drop“ (Hemp. Help. Health) misija – į šiuolaikinio pasaulio žmonių gyvenimus įnešti daugiau kūno ir minčių ramybės.

Šiemet siūloma egzotiška naujovė kalėdinių dovanų idėjoms – funkciniai uogų kubeliai su kanapių žiedais „Cannabites“. Bendradarbiaujant Lietuvos ir Japonijos mokslininkams sukurtas sveikas ir skanus užkandis savo sudėtyje turi tiek braškių, bananų ar ananasų naudingąsias medžiagas, tiek aktyviuosius pluoštinių kanapių ingredientus. Kubeliuose esantys kanabinoidai leis lengviau pasitikti dienos rūpesčius ar saldžiau išsimiegoti. O galbūt ir praturinti Kūčių stalą...

Na, o jei norite artimuosius pradžiuginti stipresniais produktais, galite pasirinkti iš „H Drop“ siūlomų labiau tradicinių CBD aliejų ar kapsulių. Ekstraktuose sukaupti natūralūs kanabinoidai sąveikauja su endokanabinoidine sistema. Keli lašai ryte ir vakare – vardan geresnės savijautos dienos ir nakties metu.

Puiki žinia – kiekviena siunta, užsakant iš el. parduotuvės, gali būti nemokamai supakuota į puošnią šventinę dėžutę. Tad šventine pakuote nereikės rūpintis patiems!

Svajojantiems namuose kepti picas kaip šefas Gian Luca Demarco

Dėmesio, ieškantiems naujienų! Kokia galėtų būti geriausia Kalėdų dovana picos fanams, dievinantiems tikrą itališką skonį? Neabejotinai, tai – kompaktiška, patogi ir lengvai valdoma picos krosnelė.

Apie tai girdite pirmą kartą? Pristatome „Forneza“ dujinę picų krosnį, kuri tik šiemet sėkmingai įsiveržė į Lietuvos rinką su charizmatišku šefu Gian Luca Demarco priešakyje ir sulaukė didelio susidomėjimo iš kokybiško maisto mėgėjų.

Kuo ši krosnis būtų jums naudinga? Atsakymas paprastas: ji leidžia namuose mėgautis autentišką neapolietiškos pica! Tokią, kokią ragavote Italijoje, tokią, kokią kepa tikri picos žinovai.

Smagu tai, kad „Forneza“ krosnelė yra moderni, kompaktiška, ją galima laikyti terasoje, balkone, pavėsinėje ar tiesiog kieme, ir kartu džiuginti šeimą bei draugus skaniomis picomis. Laikas tokį daiktą įsigyti dabar yra itin palankus, nes nuo gruodžio 6 d. iki sausio 2 d. krosnelių kainos mažesnės, o kartu su jomis jūsų namus pasieks ir šūsnis puikių dovanų. Beje, krosnelės ypač dailiai supakuotos, o tai itin aktualu prieš Kalėdas, tiesa? Kainų pasiūlymus ir daug naudingų patarimų, kaip išsikepti gerą picą namuose rasite www.Forneza.lt.

Supermaistas iš gamtos: pradžiuginkite artimuosius sveikatingai

„Gamta Gydo“ prekiauja tik sveikais ir natūraliais produktais iš gamtos. Praturtinkite savo ir artimojo sveikatą gamtos lobiais, atkeliavusiais iš įvairiausių pasaulio kampelių: Himalajų kalnų, Kalifornijos dykumų, Estijos miškų ar Dzūkijos pievų. Šiandien „Gamta Gydo“ pristato maistą sveikatai, t.y. maisto papildus ir funkcinį maistą, kruopščiai ištyrinėtą, saugų ir itin naudingą žmogui: mumijo, čaga, pelyno kapsulės, margainis, spirulina milteliai, prebiotikai chlorella.

Štai keletas „Gamta Gydo“ žiemos švenčių dovanų variantų. Dovana visur spėjančiai moteriai. Sveika mityba, joga, pilatesas, nuolatinis judėjimas yra didžiulė ir svarbi dalis šių dienų moterų gyvenime. Tam, kad išliktų aktyvios, kupinos energijos, švytinčiomis akimis neužtenka daug ir aktyviai judėti. Moters kūnui reikia nuolatinio mikroelementų, mineralų bei vitaminų papildymo, kad šis veiktų pilnu pajėgumu. Vienoje dėžutėje dovanojama: chlorella su ašvaganda (žarnyno funkcijoms gerinti), čaga (imuniteto stiprinimui), pelyno kapsulės (organizmo valymui).

Dovana viską turinčiam vyrui. Tokiam vyrui išrinkti dovaną dažnu atveju gali tapti varginančia kelione po interneto platybes, pilnas nuobodžių chalatų, kojinių ir šlepečių. Štai kodėl buvo sukurtas „Gamta gydo“ rinkinys, kuris nebekels klausimų, ką padovanoti. Sveikata yra tai, ką vyras gali turėti vertingiausio, nes mūsų gyvenimai, kupini nerimo, streso ir skubėjimo, tad sveikata – didžiausia prabanga. Vieno dėžutėje vyras ras: mumijo (energija ir testosteronas), čaga (apsauga nuo virusų ir švari oda), margainį (kepenų valymas).

Dovana sportuojantiems. Energijos trūkumas, vangumas po dienos darbų ar sunkių treniruočių, gali būti rodiklis, kad organizmas šaukiasi mineralinių medžiagų esamam krūviui pakelti. Su šiuo rinkiniu, sportuojantis žmogus papildys savo mitybą: mineralais, vitaminais bei trūkstamais elementais. Vienoje dėžutėje sportuojantis žmogus gaus: spirulinos miltelius (grąžina jaunystę), mumijus (energija ir žvalumas).

Praktiška ir stilinga dovana kiekvienų namų virtuvei

Emaliuoti ketaus indai – laikui nepavaldi, itin praktiška ir stilinga dovana kiekvienų namų virtuvei. Jei apie tai girdite pirmą kartą, primename, kad ketaus indai pasižymi itin geromis karščio paskirstymo ir išlaikymo savybėmis, tai reiškia, kad juose gaminamas patiekalas šils tolygiai, troškinimo procesas bus greitesnis, o kepsniai tobulai apskrus.

Ekspertų rekomenduojami „Grand Feu“ indai, pasižymi gražiomis spalvomis, stilingu įpakavimu ir plačiu asortimentu. Troškintuvai yra trijų dydžių, turi ypatingus iškilimus ant dangčio, kurie padeda tolygiai drėkinti patiekalą, neleidžia jam išsausėti ir užtikrina greitesnį troškinimosi procesą. Asortimente galite rasti ir keptuvių, porcijinių keptuvėlių, kuriose puikiai iškeps jūsų idealūs steikai, traškūs bulviniai blynai ar puikūs desertai. Taip pat rasite kepimo indų, tiek su dangčiu, tiek atvirų, puikiai tinkančių apkepams, pyragams, lazanijoms, plokštainiams gaminti. Gera žinia ta, kad „Grand Feu“ indai itin universalūs, nes juos galima naudoti visų tipų orkaitėse, ant dujinių, elektrinių, indukcinių viryklių ar kepsninėse.

Išrinkite praktišką dovaną mamai, draugams ar savo namams jau dabar, nes iki sausio 2 d. „Grand Feu“ turi šventinių pasiūlymų, kuriuos rasite www.GrandFeu.lt

Šventiniam stalui ypač rekomenduojami uoginiai padažai

BUGA‘s padažai – tai išskirtinis lietuviškas produktas, kuris sėkmingai parduodamas ne tik Lietuvoje, bet ir didžiausiose užsienio rinkose. Šiais padažais gali mėgautis kiekvienas, mėgstantis gaminti, eksperimentuoti, taip pat dažnai naudojamas garsių restoranų ir šefų virtuvėse.

Švenčių proga sukurti kalėdiniai rinkiniai, kuriuose rasite populiariausius BUGA‘s padažus.

Rinkinį „Christmas Berry Trio“ sudaro: aitriųjų paprikų ir spanguolių padažas (170 g); aitriųjų paprikų ir bruknių-kriaušių padažas (170 g); aitriųjų paprikų ir granatų padažas (170 g).

Rinkinį „Christmas Chutney Trio“ sudaro: svogūnų čatnis su granatais (170 g); mango čatnis, (170 g); tropinis čatnis (170 g).

Rinkinį „Christmas BBQ Trio“ sudaro: barbekiu apelsinų padažas-glazūra (190 g); barbekiu granatų padažas-glazūra (190 g).

Nėra jokių abejonių, jog atrasite savo mėgstamiausią: nuo miško uogų padažų iki egzotinių pagardų ar grilio patiekalams skirtų padažų bei glazūrų. Su BUGA’s galite gardinti sriubas, glazūruoti BBQ kepsnius, marinuoti mėsą, patiekti pagardus prie sūrių, žuvies ar salotų. Šventiniam stalui ypač rekomenduojami uoginiai padažai, kurie dera prie visų rūšių paukštienos, mėsos, taip pat ir žvėrienos, vieno kasnio užkandžių, paštetų ir terinų, mėsos vyniotinių, įvairių sūrių ir kt. Gali būti naudojami ir kaip kitų padažų ingredientai. Tinka marinavimui ir glazūravimui.

BUGA's padažai – puiki dovana visiems mylintiems maistą. Visą produktų asortimentą rasite elektroninėje parduotuvėje www.bugas.lt, taip pat prekybos centruose.

BUGA’s receptas šventiniam stalui!

Vieno kąsnio silkės užkandėlės.

Pagardinkite silkę su BUGA's mango, tropiniu, svogūnų ir granatų čatniais. Užtruksite vos kelias minutes, o skonis tikrai nustebins.

Pagrindui naudokite duoną su sėklomis, supjaustykite nedideliais gabalėliais, paskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Silkės file supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su BUGA's čatniu. Dėkite ant duonelės ir patiekite ant stalo. Skanaus ir gražių švenčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.