Pamokė, kaip išsikepti kvapnius meduolius: šventinių K. Starkienės meduolių receptas pavyks visiems

Šventinis stalas neįsivaizduojamas ne tik be tokių tradicija tapusių patiekalų, kaip, pavyzdžiui, balta mišrainė, bet ir be desertų – būtent čia vietos eksperimentams paliekama kur kas daugiau!

K. Starkienė pamokė, kaip išsikepti kvapnius meduolius.<br>Pranešimo autorių nuotr.
K. Starkienė pamokė, kaip išsikepti kvapnius meduolius.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Meduoliai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Meduoliai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 10:28 AM

Visą gruodį K.Starkienė TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ paskyrė šventiniams patiekalams. Atėjo laikas ir saldžiausiai švenčių daliai – desertams!

„Žiūrovų laukia laiko išbandyti ypatingai kvapnūs ir skanūs meduoliai, iš kurių tešlos galima iškepti net ir meduolinį namelį. O kaip šventinis stalas be torto? Kalėdoms siūlau tokį tortą, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra labai skanus. O jį pagaminti – visai nesudėtinga. Šokoladiniai torto blynai, plakta karamelė, rūgšti spanguolių uogienė ir daug daug šokolado – puikus derinys visiems skoniams“, – įsitikinusi Kotryna.

Meduolių receptu Kotryna Starkienė dalinasi jau dabar.

Meduoliai

Meduoliams reikės:

  • 250 g sviesto;
  • 125 g rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 800 g miltų;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 3 a. š. imbiero miltelių;
  • 3 a. š. cinamono;
  • 0,5 a. š. maltų gvazdikėlių;
  • 0,5 a.š. muskato malto;
  • žiupsnio druskos;
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų;
  • 280 g medaus.

Gaminimo eiga

Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną į tą pačią masę įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus. Į sviestą sudėkite medų ir gerai išmaišykite. Dalimis ten pat suberkite miltų ir prieskonių mišinį vis gerai pamaišydami tešlą. Galiausiai suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pastovėti pusvalandžiui.

Tuomet tešlą iškočiokite, išpjaukite norimas figūras ir apie 10 minučių pašaukite meduolius kepti į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Nepamirškite meduolių padekoruoti naudodami glaistą!

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.