Kūčių stalui – kitaip paruošta silkė: Gian Lucos užkandžių idėjoms taps sunku atsispirti

Kūčių rytą laida „La maistas“ su Gian Luca Demarco priešakyje TV3 žiūrovus pakvies praleisti itin jaukiai. Žinomas vyras ne tik apsilankys pas Prienų rajone gyvenančią įkvepiančią didžiulę šeimą, bet ir kartu su ja pasidalins net 3 puikiomis idėjomis jūsų šventiniam stalui. Juk Kūčios be silkės neįsivaizduojamos!

Silkės užkandžiai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Silkės užkandžiai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco su šeima.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco su šeima.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco su šeima.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gian Luca Demarco su šeima.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 22, 2023, 9:50 AM

Balbieriškyje gyvenanti Marčiukaičių šeima – ypatinga. Gintarė ir Marius augina net 4 nuostabius, ypač muziką mylinčius vaikus – Aleksą, Jomantą, Agotą ir Martyną. Vyriausioji diriguoja ir groja vargonais, Aleksas – smuiku, o Jomantas – saksofonu. Smuiką į savo rankas jau ima net mažylė Agota!

Tiesa, nors šeimos veiduose dabar spindi šypsena, prieš kelis metus jie patyrė itin skaudų išgyvenimą – visiškai sudegė jų namas. Negana to, mamai Gintarei tuo metu buvo likusios vos dvi dienos iki gimdymo…

„Kai viskas ėmė degti, nuvažiavome pas mano tėvus, kad tik vaikai tą mažiau matytų. Kaimynai vis ateidavo ir klausdavo, o kaip dabar bus? Tačiau aš likau rami ir sakiau, kad viskas, ką galime padaryti, tai tik melstis, kad nežūtų niekas aplink. Juk nieko daugiau negalėjome padaryti… Jei nebūčiau tikinti, tikrai galėjau nebežinoti, kas darosi. Bet jėgų ir stiprybės iš to išeiti, ir nuraminti dar ir kitus, man suteikė dievas. Žinojau, kad reikia išlikti ramiems – jis mumis pasirūpins“, – jautria istorija dalinsis Gintarė.

Ir šeima iš tiesų neprarado stiprybės – neįrengtame, atstatytame name pradėjo gyventi lygiai po metų. „Pamatai liko tie patys, tad namą perstatėme gana greitai. Mediniame name – labai jauku, todėl mes labai norėjome atstatyti tokį patį. Viskas gerai – nėra ko zyzti ir verkti“, – apie tai kalbėdama sakys mama, dėkodama daugybei jų skausmui neabejingų žmonių.

O kad Kūčios būtų tikrai įsimintinos, Gian Luca kartu su vyriausiais vaikas paruoš kopūsto lapuose keptą lašišą su kreminiu padažu bei pasidalins 3 užkandžių su silke idėjomis.

3 užkandžiai su silke

Reikės:

  • silkės;
  • duonos riekelių;
  • svogūnų;
  • apelsino;
  • sviesto;
  • alyvuogių aliejaus;
  • cukraus;
  • paprikos;
  • pistacijų;
  • petražolių;
  • česnako;
  • avinžirnių.

​Gaminimas:

Norint pasigaminti pastaruosius, pirmiausiai paskrudinkite duonos riekeles ant grilio. Silkę supjaustykite 1 cm pločio gabalėliais. Griežinėliais supjaustykite svogūnus ir nulupkite apelsinus. Į įkaitintą keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto, suberkite svogūnus, pagardinkite alyvuogių aliejumi ir cukrumi. Vėliau ten pat sudėkite apelsinų griežinėlius ir pagardinkite juos medumi.

Kitam receptui ant grilio pakepkite plonomis riekelėmis supjaustytą papriką.

Paruoškite pirmąjį padažą: į smulkintuvą sudėkite pistacijas, petražoles, česnaką, įpilkite alyvuogių aliejaus ir gerai viską sumalkite. Tuomet suformuokite silkės sumuštinukus – ant duonelės sudėkite karamelizuotus apelsinus, uždėkite silkę bei karamelizuotus svogūnus.

Paruoškite antrąjį padažą: į smulkintuvą sudėkite avinžirnius, česnako skiltelę ir karamelizuotus svogūnus. Šiuo kremu aptepkite duonelę. Ant viršaus uždėkite silkę ir keptą papriką.

Galiausiai, ruošdami trečiąjį sumuštinukų variantą, ant duonelės uždėkite silkę ir pagardinkite petražolių padažu.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?