Upėtakis pagal Gian Lucą slepia vieną gudrybę: taip paruošę niekuomet neprašausite

Prieš kelis metus išbandęs poledinę žvejybą, Gian Luca Demarco nuspręs šiam lietuvių pamėgtam hobiui suteikti antrą šansą. O kokios gudrybės čia taikomos ir kaip pasigaminti upėtakį su ypatingu polentos garnyru, žiūrovai išvys jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“.

Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.
Pranešimo autorių nuotr.
Žvejyba.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Žvejyba.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gaminimo procesas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Gaminimo procesas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 1:34 PM

Kaip ir pirmąjį kartą, taip ir šį sekmadienį Gian Lucai kompaniją palaikys bičiulis Mindaugas, kuris ne tik išmano viską apie grilius, bet ir apie žvejybą. Vertingais patarimais jis pasidalins ir su žiūrovais.

Anot Mindaugo, visi, kurie nusprendžia žvejoti žiemą, turėtų nepamiršti ir saugumo. Anot jo, tam būtinas bent 8–10 centimetrų ledo storis. „Žinoma, dėl saugumo į tokią žvejybą geriausia eiti bent dviese, bet yra ir tokių žvejų, kurie eina po vieną, vos atsiradus ledui. Tačiau galvojame, kad jie yra jau patyrę ir puikiai žino, ką daro. Tai – tikra aistra“, – sakys jis.

O ar žinojote, kaip surasti geriausią vietą poledinei žvejybai? „Ešeriai laikosi kažkur prie kranto, o upėtakiai medžioja visame plote, bet kur mažiau gilu“, – atskleis Mindaugas.

 

Anot jo, poledinė žvejyba taip pat reikalauja rimties bei susikaupimo. Gian Lucą tai privers nusišypsoti – nejaugi jis tikisi, kad italui pavyks nekalbėti, tylėti ir tiesiog laukti, kol užkibs laimikis?

Tai jam primins ir apie kitus ne pačius maloniausius, su šalčiu susietus išgyvenimus. „Mano draugas Sergejus Maslobojevas turi ledinę vonią. Kai mane į ją įkišo, paprašė manęs pabūti ramiai, susikaupti. Deja, aš iškart pašokau ir ėmiau bėgioti po visą kiemą… Mieliau nei šaltyje, medituočiau šilumoje“, – besijuokdamas sakys jis.

O ar žinojote, kiek tokia žvejyba gali trukti? Anot Mindaugo, net 3 ar 4 valandas! „Po tiek laiko nežinau, ar dar būsiu gyvas…“ – teks pripažinti Gian Lucai.

Vis dėlto Mindaugas neslėps – žvejo sėkmė visuomet priklauso tik nuo kantrybės. „Tuomet kada nors norėčiau pažvejoti su Marijumi Mikutavičiumi. Jis atrodo labai ramus“, – sakys Gian Luca.

Receptu, kuris nustebins ne vieną upėtakio gerbėją, Gian Luca dalijasi nedelsdamas. Ar kada esate ragavę keptą upėtakį su kaparėliais ir gorgonzolos sūriu gardinta polenta?

Anot Gian Lucos, ši kukurūzų košė italams ne tik kadaise padėjo išgyventi karą, bet ir iki šiol yra plačiai gaminama žiemos laikotarpiu. „Polenta – geriausias garnyras, tinkantis prie visko. Toks garnyras ne tik skanus, bet ir labai sotus“, – pasakos jis.

Tiesa, anot Gian Lucos, norint paruošti gerą polentą, svarbu naudoti ne vandenį, o pieną!

Upėtakis su kaparėliais ir gorgonzolos sūriu gardinta polenta

Reikės:

  • upėtakio filė;
  • pieno;
  • slyviniai pomidorai;
  • alyvuogių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • svogūno;
  • česnako;
  • druskos;
  • čiobrelių;
  • kukurūzų kruopos;
  • gorgonzolos sūris;
  • sviesto.

Kaip gaminti:

Norėdami pakartoti receptą namuose, pirmiausia į puodą įpilkite pieno ir leiskite jam įkaisti. Per tą laiką slyvinius pomidorus ir alyvuoges perpjaukite pusiau bei susmulkinkite šalotinį svogūną ir česnaką.

Į verdantį pieną įberkite druskos ir, nuolat maišydami, pridėkite kukurūzų kruopas. Tuomet į puodą sudėkite gorgonzolos sūrį ir maišykite tol, kol polenta taps tiršta. Išvirusią polentą supilkite į atskirą indą ir ant viršaus sudėkite sviesto gabalėlius.

Į įkaitintą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir ant odelės pusės sudėkite upėtakio filė. Ant viršaus suberkite čiobrelius, smulkintus svogūnus, česnakus, alyvuoges, pomidorus ir kaparėlius. Uždenkite keptuvę ir palikite kepti apie 12 minučių.

Upėtakio filė patiekite kartu su polenta, keptais pomidorais ir alyvuogėmis bei pagardinkite šviežiais čiobreliais ir majonezu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.