Šnicelis pagal K. Starkienę: taip paruošta vištiena taps sultinga ir traški

Visą sausį išskirtinai gaminusi tik patiekalus iš daržovių, prasidėjus vasariui, Kotryna Starkienė ir vėl nudžiugins mėsos gerbėjus.

Vištienos šnicelis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vištienos šnicelis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vištienos šnicelis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Vištienos šnicelis.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2024, 1:27 PM

Žinoma moteris atskleis, kaip nepriekaištingai iškepti vištienos šnicelį, o desertų gerbėjus palepins lengvai paruošiamu vyniotiniu. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.

„Šį kartą ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški. O norintiems kažko ypatingo, pademonstruosiu ir marinuoto šnicelio receptą. Saldžiajai laidos daliai kartu paruošime vyniotinį: minkštą, purų, gardintą uogiene ir plakta grietinėle“, – atskleidžia K.Starkienė.

Vištienos šnicelio paslaptimi Kotryna dalijasi jau dabar.

Vištienos šnicelis

Reikės:

  • vištos krūtinėlės;
  • miltų;
  • kiaušinių;
  • baltos duonos džiūvėsėlių;
  • apelsino;
  • šviežių žolelių (šalavijų, rozmarinų, čiobrelių, petražolių);
  • kelių česnako skiltelių;
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga:

Vištos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir išmuškite kočėlo pagalba – mėsa turi būti labai plona. Į smulkintuvą sudėkite šviežių žolelių lapelius, česnako skilteles, įspauskite apelsino sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Išmuštą mėsą sudėkite į platų dubenį ir užpilkite paruoštu žolelių marinatu. Palikite šaldytuve valandai.

Per tą laiką paruoškite tris atskiras lėkštes: vienoje įberkite kelis šaukštus miltų, kitoje išplakite kelis kiaušinius, o į trečią suberkite baltos duonos džiūvėsėlius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus – jo turėtų būti tiek, kad mėsa imtų „plūduriuoti“. Marinuotą vištos krūtinėlę apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškart dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptą šnicelį pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.