Valentino diena ir saldumynai: neišskiriama pora

Valentino diena Lietuvoje paprastai neapsieina be saldumynų: įsimylėjėliai juos dovanoja vieni kitiems, o šventinės vakarienės svarbiu akcentu tampa desertai. Prekybininkai pastebi, kad šiai progai nuperkama daugiau tiek įprastų, tiek ir išskirtinių saldumynų.

Prekybininkai pastebi, kad per Valentino dieną nuperkama daugiau tiek įprastų, tiek ir išskirtinių saldumynų.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Prekybininkai pastebi, kad per Valentino dieną nuperkama daugiau tiek įprastų, tiek ir išskirtinių saldumynų.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Evelina Sauškinaitė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Evelina Sauškinaitė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Lukumas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Lukumas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Dovanėlės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Dovanėlės.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Tortukas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Tortukas.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Popsai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Popsai.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 1:36 PM

Turkiški saldumynai primena atostogas

Prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje yra įsikūrusios kelios saldumynų krautuvėlės. Viena populiariausių vietų vasario viduryje tampa čia veikianti turkiškų saldumynų parduotuvėlė.

„Valentino dienai daugiausia perkamas turkiškas lukumas, kurio yra pačių įvairiausių skonių: granatų, apelsinų, kivių, pistacijų, migdolų ir daugelio kitų vaisių bei riešutų. Kiekvienas gali susikomplektuoti skonių rinkinį pagal save – dovanojimui ar šventiniam stalui. Taip pat turime ir jau paruoštų, elegantiškai supakuotų saldžių dovanėlių“, – pasakojo krautuvėlės savininkė Birutė.

Tikras turkiškas lukumas daugeliui primena smagias atostogas Turkijoje, o puikus skonis ir įvairios natūralios spalvos – praskaidrina nuotaiką.

Toje pačioje turkiškų saldumynų parduotuvėje galima įsigyti ir natūralių, rankų darbo, spalvingais vaisiais papuoštų tortukų, kurių kaip tik užteks dviems.

Spalvingos pyragėlių „puokštės“ ir puošnūs saldainiai

Šakočiai nėra itin populiarūs Valentino dienai, tačiau jais prekiaujanti Laima Bačiulienė šiai progai turi ir širdutės formos sausainių, ir pyragėlių ant pagaliuko, vadinamųjų „popsų“.

„Keliolika tokių spalvingų pyragėlių ant pagaliukų sudėtų ir supakuotų į permatomą popierių primena gėlių puokštę, tik ši dar ir valgoma. Turbūt ne veltui juos labai mėgsta jaunimas dovanoti Valentino dienos proga. Turime dar ir širdutės formos pyragėlių ant pagaliuko – išeina visa širdučių puokštė, labai simboliška dovana šiai dienai“, – akcentavo L.Bačiulienė.

Evelinos Sauškinaitės parduotuvėje daugiausia galima rasti įprastų saldainių puošniose dėžutėse, didelių šokoladų, šokoladinių širdučių.

„Asortimentą pritaikome kiekvienai šventei: Kalėdoms, Velykoms, o dabar – ir Valentino dienai. Todėl pirkėjai šiuo metu turi ypač didelį pasirinkimą, tinkantį meilės dienai“, – sakė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.