Pasiruošti šventėms padeda profesionalai

Jau netrukus šeimas, artimuosius ir draugus suburs gražiausia pavasario šventė – Velykos. Ant stalų puikuosis ne tik margučiai, bet ir patiekalai, simbolizuojantys atgimimą ir stiprybę.

Kad šventėms būtų galima pasiruošti greitai ir lengvai, užtenka užsukti į prekybos tinklo „Norfa“ parduotuves – čia stebina šviežių produktų, pusgaminių ar jau paruoštų gaminių, kepinių bei saldumynų asortimentas.
Kad šventėms būtų galima pasiruošti greitai ir lengvai, užtenka užsukti į prekybos tinklo „Norfa“ parduotuves – čia stebina šviežių produktų, pusgaminių ar jau paruoštų gaminių, kepinių bei saldumynų asortimentas.
Kad šventėms būtų galima pasiruošti greitai ir lengvai, užtenka užsukti į prekybos tinklo „Norfa“ parduotuves – čia stebina šviežių produktų, pusgaminių ar jau paruoštų gaminių, kepinių bei saldumynų asortimentas.
Kad šventėms būtų galima pasiruošti greitai ir lengvai, užtenka užsukti į prekybos tinklo „Norfa“ parduotuves – čia stebina šviežių produktų, pusgaminių ar jau paruoštų gaminių, kepinių bei saldumynų asortimentas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 22, 2024, 9:00 AM, atnaujinta Mar 22, 2024, 3:10 PM

Kad šventėms būtų galima pasiruošti greitai ir lengvai, užtenka užsukti į prekybos tinklo „Norfa“ parduotuves – čia stebina šviežių produktų, pusgaminių ar jau paruoštų gaminių, kepinių bei saldumynų asortimentas.

Ir nenuostabu – kad kiekvieno iš mūsų stalas būtų gausus ir spalvingas, gardaus maisto kvapai kutentų nosį, o skonis sukurtų tikrą šventę, prekybininkai ir gamintojai pradeda rūpintis vos pasibaigia žiemos švenčių – Kūčių, Kalėdų ir Naujųjų metų – maratonas.

Ką naujo ir įdomaus yra paruošę prekybos tinklo „Norfa“ ir UAB „Rivona“ profesionalai šiemetėms Velykoms?

Kaip Velykos neįsivaizduojamos be margučių, taip švenčių stalas – be mėsos. Tradiciškai ant Velykų stalo pūpso kumpiai, kepti paukščiai, puikuojasi įmantriausi vyniotiniai.

„Norfos“ parduotuvės jau nuo seno didžiuojasi pačia šviežiausia mėsa, atkeliaujančia iš moderniausios Baltijos šalyse „Rivonos“ mėsinės, įsikūrusios Šilalės rajone.

„Kaip ir kiekvieną dieną, taip ir per šventes stengiamės pirkėjams pasiūlyti šviežiai išpjaustytos mėsos, ir pačios įvairiausios, kad kiekvienas rastų sau tinkančią mėsos dalį“, – kalbėjo „Norfos“ vyriausiasis mėsininkas Dainius Bartošius.

Pasak jo, kiauliena yra pati populiariausia mėsa ant lietuvių stalo. „Ir nežinau, kokios aplinkybės galėtų tai pakeisti. Tradicijos ir yra tam, kad jos nesikeistų“, – šyptelėjo mėsininkas.

Nors šiek tiek didėja paukštienos ir jautienos vartojimas, šioms mėsos rūšims toli gražu iki kiaulienos populiarumo. Kažkiek daugiau parduodama ir gurmaniškesnės mėsos – ėrienos, veršienos.

Tad jeigu šeimininkės ar šeimininkai Velykoms patys ruošia tradicinius sočius mėsiškus patiekalus – kepa kiaulienos kumpį, mentę, verda šaltieną, ruošia vyniotinius, netikrą zuikį ar kitą šventinį valgį, jei nori pradžiuginti šeimą veršienos kumpiu, ėrienos nugarinės kepsniais ar kitu įmantresniu mėsos kepiniu, šviežiausių ir kokybiškiausių produktų ras užsukę į „Norfą“.

Šio tinklo parduotuvės iš kitų išsiskiria ne tik šviežia mėsa – verta pasidairyti ir pasidomėti tuo, kas siūloma šaldikliuose.

„Turime itin platų šaldytų ančių dalių pasirinkimą ir, beje, už palankią kainą, – atkreipė dėmesį UAB „Rivona“ vadybininkė Nadežda Perminienė. – Krūtinėlė be kaulo, krūtinėlė su kaulu, kulšelės ar kitos paukščio dalys puikiai tiks, jeigu norisi ko nors šventiškesnio, prabangesnio, bet nesinori kepti viso paukščio.“

Jei neturite laiko ar nemokate patys paruošti mėsos, norite išbandyti ką nors naujo ir įsigyti profesionalų paruoštą marinuotą mėsos gaminį, kurį reikės tik išsikepti, „Norfos“ parduotuvėse nuo pasiūlymų gausos taip pat gali apsisukti galva.

Mėsininkai šventėms pasiūlė naujieną – kiaulienos sprandinę krienų marinate. „Juk krienai yra tradicinis Velykų pagardas, tinkantis prie mėsos ar kitų Velykų patiekalų“, – kviesdamas išbandyti naujieną dėmesį atkreipė D.Bartošius.

Naujiena – ir „Rivonos“ mėsinėje paruoštas marinuotas viščiukas „Pavasario skoniai“. Pasak technologės Daivos Vaišvilienės, tai labai pavasariškas, švelnaus, bet išraiškingo skonio viščiukas, patiksiantis visai šeimai.

Kaip ir kasmet, galima įsigyti ne tik marinuotų viščiukų, bet ir ančių, skirtingų paukščių dalių. Su Velykomis prasideda kepsnių sezonas, tad pirkėjai taip pat ras gausybę pasirinkimų, ką išsikepti kepsninėje lauke arba orkaitėje, – paruoštų šašlykų, kepsnių, karkos, šonkaulių.

Tikras prekybos tinklo „Norfa“ pasididžiavimas – sausai brandintos jautienos kepsniai, kurių nereikia ruošti – tik tinkamai iškepti. Jų paklausa kasmet tik didėja, nes tas, kas paragauja, grįžta pakartoti.

Mėsos brandinimas užtrunka – jautiena brandinama ne mažiau nei 21 dieną.

„Jautienos brandinimo spintos prieš šventes buvo prikrautos maksimaliai, kad Velykoms išpjautume maksimalų kepsnių kiekį. Bet visų norinčiųjų poreikio, manau, nepatenkinsime“, – realiai situaciją įvertino D.Bartošius.

Dar viena per šventes „Norfose“ itin populiari prekių grupė – lėtai virti mėsos gaminiai, kuriuos reikia tik pašildyti.

Pagal žinomo virtuvės šefo Deivydo Praspaliausko receptus paruošta lėtai virta antis ar viščiukas, kiaulienos šonkauliai, karka ar kiti gaminiai atsiduria gausybės pirkėjų krepšeliuose. Juos renkasi ir gurmanai, ir nemokantys ar neturintys laiko ruošti, bet norintys pradžiuginti šeimą pietumis ar vakariene tarsi iš restorano.

Profesionalai Velykoms yra paruošę ir gausų pasirinkimą kitų gaminių, kurie papuoš bet kokį vaišių stalą, o skoniu primins naminius.

Velykų stalas neįsivaizduojamas be mėsos vyniotinių, o jų asortimentas „Norfose“ – didžiulis.

„Kulinarijos skyriuose galima rasti įvairiausių vyniotinių tiek pagal skonį, tiek pagal kainą: nuo paprastų tradicinių, pagamintų kaip namuose, iki prabangaus skonio vyniotinių su vaisiais, pistacijomis, spanguolėmis, grybais. Rinktis tikrai yra iš ko“, – patikino N.Perminienė.

Net penkis naujus vyniotinius šių metų pavasario šventėms pasiūlė UAB „Rivona“ mėsinė.

Karališko stalo vertas virtas kiaulienos vyniotinis „Karališkas su pistacijomis“, pasak technologės D.Vaišvilienės, klasikinio natūralių pipirų skonio, su visų mėgstamomis pistacijomis.

Mėgstantiems kiaulienos ir slyvų derinį turėtų patikti virtas kiaulienos vyniotinis su slyvomis ir juodųjų garstyčių sėklomis – nenusibostantį vaisių ir mėsos derinį čia praturtina juodųjų garstyčių sėklos.

Vištienos vyniotinių gerbėjai taip pat turi iš ko rinktis: jiems siūlomi ir tradiciniai močiutės virtuvę primenantys vyniotiniai, ir verti gurmanų stalo.

Virtas vištienos vyniotinis „Kaimiškai“ gaminamas iš vištų šlaunelių mėsos su tradiciniais vištienos prieskoniais, morkomis.

Švelniu ir kartu išskirtiniu skoniu pasižymi virtas vištienos vyniotinis su grietinėle ir laukiniais česnakais.

O ieškantys ko nors ypatingo ir dar neragauto turėtų atkreipti dėmesį į virtą vištienos vyniotinį „Gurmaniškas“ su juodaisiais serbentais.

Amžina švenčių klasika – netikras zuikis. Šiemet „Norfos“ kulinarai jį pasiūlė kiek kitokio skonio – su džiovintais pomidorais, tad išbandyti tikrai verta, nes čia susipina ir tradicijos, ir naujovės.

Mėgstantiems senovinius kaimiškus patiekalus turėtų patikti ir velykinė mėsos boba, panaši į netikrą zuikį, įdaryta fermentiniu sūriu, – pasak N.Perminienės, jos skonis primins močiutės virtuvę.

Kulinarijos skyriaus vitrinas puošia ir kepti vištienos vėrinukai su daržovėmis – jie gali tapti bet kurio stalo puošmena.

Iš naujienų kulinarijos skyriuose verta atkreipti dėmesį ir į vištienos kepsnius su kelmučių ir sūrio kepure.

N.Perminienė pabrėžė, kad per Velykas labai populiarūs tampa gaminiai iš kepenų, todėl „Norfose“ verta pasidairyti pašteto, kepeninių vyniotinių ar kepenų pašteto su baravykais.

Pavasaris jau įsisuko ir į „Norfose“ visuomet gausų salotų skyrių – pasimėgauti gaivumu, šviežumu ir traškumu galima ragaujant „Cezario“ salotas, šviežias salotas su mocarela, brokolių ir morkų salotas, pikantiškas salotas su rūkyta vištiena, kitas.

Užkandžių stalui, iškylai lauke ar lauktuvėms – taip pat platus pasirinkimas tiek lietuviškų, tiek atvežtinių dešrų ir dešrelių.

„Prieš Velykas labai padidėja lašinių ir šoninės paklausa, tad atitinkamai pasiruošiame ir mes – jų siūlome daugybės rūšių ir skonių.

Taip pat įvairiausių užkandžių – vytintų dešrelių, plonų, ilgų, trumpų, aštrių ar neaštrių, su sūriu ir kitais priedais, įvairiausių dydžių pakuotėse, kad tiktų ir ant stalo padėti, ir iškylai į gamtą pasiimti“, – vardijo N.Perminienė.

Kaip visada, apstu ispaniškų vytintų mėsos gaminių – kumpių, dešrų, o ieškantiems naujovių turėtų patikti tradicinė ispaniška vytinta „Fuet“ dešra su lazdynų riešutais ar ožkų sūriu.

Naujovė lietuviškų gaminių gerbėjams – vytinta kiaulienos dešra „Girios“ su spanguolėmis. Ją gaminanti UAB „Rivona“ mėsinė jau anksčiau pasiūlė vytintas dešras su figomis ar slyvomis, kurias puikiai įvertino pirkėjai. Dabar – galimybė paragauti naujo skonio dešros.

Grybų mėgėjai „Norfos“ lentynose turėtų pasidairyti vytintos kiaulienos dešros „Dzūkų“ su baravykais – tai dar viena žemaičių pristatyta naujovė.

Technologė D.Vaišvilienė rekomenduoja ir vytintas kiaulienos dešreles „Gero ūpo“. Pasak jos, tai išreikšto skonio ir aromato vytintos dešrelės, kurios labai tiks šventinių susibūrimų metu.

O tradicinio skonio šaltai rūkyta dešra „Gero ūpo“ tiks ir šventiniam stalui, ir sumuštiniui paruošti.

Gurmaniško stalo puošmena bus ir vytinta kiaulienos nugarinė su brandintais juodaisiais pipirais. „Paragaukite mūsų gaminių ir atsirinkite labiausiai patikusius. Šia gaminių įvairove nustebinsite artimuosius per šventes ir paįvairinsite kasdienį stalą“, – paragino technologė D.Vaišvilienė.

Nepamiršti ir smaližiai. „Norfose“ – didžiulis pasirinkimas velykinių saldumynų, šokoladinių gardumynų, dovanų rinkinių, tortų, pyragų ir kitų kepinių.

Kelios dienos prieš šventes – didžiausias darbymetis konditerininkams: pasak „Rivonos“ kepyklos padalinio vadovo Algio Pociaus, užsakymų padaugėja net kelis kartus.

Kad visus smaližius aprūpintų gardžiausiais kepiniais, tortais, plokštainiais, vyniotiniais, sausainiais ir kitais skanumynais, Kėdainiuose veikiančiame padalinyje organizuojama papildoma pamaina.

Velykoms kėdainiškiai paruošė tris naujus gaminius. Šokolado skonio vyniotinis su maskarpone, pasak A.Pociaus, pasižymi ne tik puikiu solidžiu skoniu, bet ir tuo, kad yra gaminamas iš labai kokybiškų žaliavų: karamelizuoto pieno, natūralios grietinėlės, spanguolių, migdolų drožlių.

Kita naujovė – pavasariško skonio tortas su kriaušių įdaru. Jam gaminti naudojami sausainiai, tačiau ne paprasti, o prabangūs, taip pat maskarponė, natūrali grietinėlė, kiti priedai. „Mums labai svarbi gaminių sudėtis, žaliavų kokybė, tad ir vyniotinis, ir tortas atitinka aukščiausius kriterijus“, – patikino A.Pocius.

Smaližiai turėtų paragauti ir pistacijų skonio plokštainio – jam gaminti naudojamos pistacijos, migdolų miltai, natūrali grietinėlė, kiti produktai.

Visi šie gaminiai labai tiks ne tik dėti ant stalo, bet ir į svečius nusivežti, mat jie supakuoti į dėžutes.

Yra dar vienas konditerinis skanėstas, kurį kėdainiškiai kepa jau kelerius metus ir juo labai didžiuojasi.

Kanelės – maži prancūziški kepinukai – išnyksta vos atkeliavę į parduotuves. „Jų paklausa nuolat didėja – vos spėjame patenkinti poreikį. Būna, net laiškų gauname iš pirkėjų, jie klausia, kodėl nėra kanelių parduotuvėse“, – šypsojosi kepyklos padalinio vadovas.

Jis turi naujienų ir duonos mėgėjams: netrukus parduotuvėse pasirodys nauja originalaus skonio „Duončiaus“ duona su miežiais. Tai natūraliai plikyta duona su natūraliu raugu. Ji šviežia išlieka net savaitę ar ilgiau.

Tad norėdami be didelio vargo ir nesugaišdami daug laiko pasiruošti šventėms, pradžiuginti šeimą ir artimuosius gardžiomis vaišėmis užsukite į artimiausią „Norfą“.

Kiaulienos muštiniai su rūkyto kumpio įdaru

„Norfos“ vyriausiojo mėsininko D.Bartošiaus receptas:

  • Kiaulienos nugarinę supjaustykite maždaug 0,8 cm storio kepsniais, juos šiek tiek pamuškite, apibarstykite pipirais, druska.
  • Įdarui pakepinkite kubeliais supjaustytas morkas, svogūnus, jiems apkepus sudėkite kubeliais supjaustytą virtą rūkytą kumpį. Pagardinkite pipirais, druska ir dėkite ant mėsos kepsnių.
  • Formuokite muštinį: dėkite įdaro ant vienos išmušto kepsnio pusės, tada perlenkite kepsnį pusiau ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Aptepkite kiaušinio plakiniu, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite riebaluose keptuvėje.
  • Patiekite su troškintomis ar šviežiomis daržovėmis, orkaitėje keptomis bulvėmis.

Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.