Grilio sezono pradžiai – meksikietiški malonumai: K. Starkienės receptas pavyks kiekvienam

Vos atšilus orui, žmonės ir vėl džiaugiasi pavasario teikiamais malonumais. O jie Lietuvoje be grilio neįsivaizduojami!

Kotryna Starkienė ne tik gamino meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateikė staigmeną ir smaližiams – žiūrovų sulaukė sausainių tortas!<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė ne tik gamino meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateikė staigmeną ir smaližiams – žiūrovų sulaukė sausainių tortas!<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kepinama kiauliena ant grilio.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kepinama kiauliena ant grilio.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Meksikietiškų salotų gaminimo eiga.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Meksikietiškų salotų gaminimo eiga.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Kotryna Starkienė.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 1:02 PM

Kad atėjo metas atidaryti grilio sezoną, nusprendė ir Kotryna Starkienė, todėl praėjusį savaitgalį TV3 laidos „Kotrynos burtai“ žiūrovų laukė itin gardūs, bet nesunkiai pagaminami patiekalai, skirti valgyti lauke!

Kotryna ne tik gamino meksikietiškas salotas su kepta kiauliena, bet pateikė staigmeną ir smaližiams – žiūrovų sulaukė sausainių tortas!

„Tortas puikiai tiks ir tiems, kurie vis nedrįsta kepti sudėtingesnių konditerijos šedevrų: skanus, puikus ir greitai pagaminamas“, – intrigavo K.Starkienė.

Salotų receptu Kotryna dalijasi nedelsdama.

Meksikietiškos salotos

Salotoms reikės:

  • marinuotos kiaulienos kepsnelių;
  • romaninės salotos;
  • raudonosios paprikos;
  • saujos vyšninių pomidorų;
  • avokado;
  • konservuotų raudonųjų pupelių;
  • konservuotų kukurūzų;
  • Fetos sūrio;
  • svogūnų laiškų.

Padažui reikės:

  • 3 šaukštų obuolių acto;
  • 5 šauktų alyvuogių aliejaus;
  • šaukštelio medaus;
  • saujos šviežių petražolių lapelių;
  • mėgstamų džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlio, čiobrelio);
  • žaliosios citrinos;
  • šaukštelio pomidorų salsos arba adžikos.

Gaminimo eiga:

Visus padažo ingredientus, išskyrus salsą ir adžiką, sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite. Padažą supilkite į dubenėlį, įdėkite salsą, gerai išmaišykite ir patiekite.

Kepsnelius iškepkite ant grilio ar keptuvėje. Salotas susmulkinkite ir sudėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite kubeliais pjaustytas paprikas, pusiau perpjautus pomidoriukus, pupeles, kukurūzus bei kubeliais supjaustytą avokadą. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir suberkite į dubens vidurį.

Iškepusią mėsą supjaustykite ir sudėkite ant salotų. Fetos sūrį sutrupinkite ir taip pat suberkite ant salotų. Viską apšlakstykite padažu ir patiekite. Skanaus!

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.