Latviams – išskirtinis kvietimas į Vilniaus šaltibarščių festivalį: įteiks 1000 šios sriubos porcijų

Keliaujančių autobusu Ryga–Vilnius gegužės 30 – birželio 1 d. laukia gera žinia: šio maršruto keleiviams bus įteiktas neįprastas kvietimas – nemokama šaltibarščių porcija. Pasivaišinti šia sriuba turės progą ir traukinių į Vilnių atvykę bei sostinės turizmo informacijos centre savo bilietą parodę latviai. Tokiu būdu siekiama pakviesti kaimynus apsilankyti pirmąją vasaros dieną Vilniuje vyksiančioje šaltibarščių šventėje. Festivalio dalyvius mieste pasitiks įvairiausios pramogos: čiuožykla nuo Bastėjos kalno, rekordinis šaltibarščių stalas, gražiausio kostiumo rinkimai, dedikuotos erdvės vaikams, koncertas Rotušės aikštėje.

Šaltibarščių festivalis.<br>Ahoy nuotr.
Šaltibarščių festivalis.<br>Ahoy nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br>Gabriel Khiheter nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br>Gabriel Khiheter nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br>Gabrieliaus Jauniškio nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br>Gabrieliaus Jauniškio nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br> Gabrieliaus Jauniškio nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br> Gabrieliaus Jauniškio nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
 Šaltibarščių festivalis.<br>Sauliaus Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 2:21 PM

Leis atrasti gastronominę bendrystę

Lietuviai ir latviai panašūs ne tik savo kalba, bet ir kulinariniu paveldu: tiek vienos, tiek kitos tautos virtuvėje galima atrasti šaltos burokėlių sriubos, be kurios neįsivaizduojama karšta vasaros diena. Tiesa, receptūra kaimyninėse šalyse kiek skiriasi: lietuviai savo rožinę šaltsriubę įprastai ruošia iš kefyro, agurkų, burokėlių, krapų, svogūno laiškų bei kiaušinių, šalia patiekiant bulvių, o latvių „aukstā zupa“ gaminama papildomai pridedant dešros, krienų. Dažnai sriuba paskaninama šlakeliu acto, patiekiama su riekele juodos duonos.

Pasak Vilniaus šaltibarščių festivalį (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“) organizuojančios Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ vadovės Dovilės Aleksandravičienės, latviai itin laukiami unikalioje šventėje, kuri visiems kartu leis atšvęsti vasaros pradžią ir pasidžiaugti kulinarine bendryste. Tad keliautojams, nusipirkusiems kelionę „Lux Express“ autobusu iš Rygos į Vilnių, bus įteiktas festivalio draugo restoranų tinklo „Čili Pizza“ dovana – kuponas, su kuriuo svečiai nemokamai paragaus „TasteAtlas“ pripažintos skaniausios šaltos sriubos pasaulyje. Keliaujantys į Vilnių traukiniu taip pat turės šią galimybę – tereikės užsukti į Vilniaus turizmo informacijos centrą ir ten parodyti savo bilietą.

„Latviai ir lietuviai dalijasi išties turtingu kulinariniu paveldu, o susirinkus drauge į Vilniaus šaltibarščių festivalį, galima tyrinėti ir išsaugoti šias tradicijas, puoselėjant bičiulystę bei kultūrinius mainus. Kaip tik dėl to norime auginti tarptautinę festivalio auditoriją ir pakviesti latvius atvykti į mūsų rožinės sriubos fiestą. Tikimės, kad simbolinė dovana taps dar vienu paskatinimu prisijungti prie gastronominės šventės“, – sako „Go Vilnius“ vadovė.

Gautu kuponu keleiviai iš Rygos galės pasinaudoti iki birželio 7 d., tereikia jį pateikti Vilniuje, Didžiojoje g. 5 esančiame „Čili Pizza“ tinklo restorane.

Kaimynams – smagiausios festivalio pramogos

Vilniaus šaltibarščių festivalio dieną, jau nuo 11 val. Tymo turguje prasidės gastronominės šventės šurmulys, o 13 val. Aukštaičių gatvėje bus siekiama net dviejų Lietuvos rekordų: ilgiausio šaltibarščių stalo ir daugiausiai žmonių vienu metu valgančių šaltibarščius. Festivalio dieną ant rekordinio 362 metrų ilgio stalo bus patiekta net 1 000 šios tradicinės sriubos porcijų, o rekorde sudalyvauti ir atsigaivinti sriuba kviečiami visi festivalio svečiai.

Kaip ir pernai, taip ir šiemet festivalio epicentru taps speciali čiuožykla nuo Bastėjos kalno, kuria bus leidžiamasi į didžiulį dirbtinį šaltibarščių dubenį. Svarbus vaidmuo šventėje skiriamas įvaizdžiui – svečiai kviečiami puoštis kuo originalesniais šaltibarščių tematikos kostiumais, kurie bus vertinami ir apdovanojami geriausio kostiumo konkurse festivalio uždarymo koncerto Rotušės aikštėje metu nuo 18.30 val.

Šventėje laukiamos ir šeimos – specialios zonos bus dedikuotos vaikams ir jaunimui. Vakarinė šventės dalis kelsis į Rotušės aikštę, kur vyks uždarymo koncertas.

Visą festivalio programą rasite https://www.govilnius.lt/saltibarsciu-festivalis.

Programas taip pat bus galima pasiimti Vilniaus turizmo informacijos centre, Pilies g. 7.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.