Restorano šefo pusryčiai iš to, ką rado šaldytuve: paprasta ir greitai paruošiama

„Stiklių“ restorano vyr.šefas Audrius Burokas lrytui pasakojo, kad jis atsidaro šaldytuvą – ir galvoje tarsi susidėlioja skonis, ką galima pagaminti iš jame esančių produktų.

Pokalbio rytą „Stiklių“ šefas A.Burokas namie pažiūrėjo, ko yra šaldytuve, ir nusprendė gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką.<br>„Stiklių“ archyvo ir 123rf nuotr.
Pokalbio rytą „Stiklių“ šefas A.Burokas namie pažiūrėjo, ko yra šaldytuve, ir nusprendė gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką.<br>„Stiklių“ archyvo ir 123rf nuotr.
Pokalbio rytą „Stiklių“ šefas A.Burokas namie pažiūrėjo, ko yra šaldytuve, ir nusprendė gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką.<br>„Stiklių“ archyvo ir 123rf nuotr.
Pokalbio rytą „Stiklių“ šefas A.Burokas namie pažiūrėjo, ko yra šaldytuve, ir nusprendė gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką.<br>„Stiklių“ archyvo ir 123rf nuotr.
Pokalbio rytą „Stiklių“ šefas A.Burokas namie pažiūrėjo, ko yra šaldytuve, ir nusprendė gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką.<br>„Stiklių“ archyvo ir 123rf nuotr.
Pokalbio rytą „Stiklių“ šefas A.Burokas namie pažiūrėjo, ko yra šaldytuve, ir nusprendė gaminti izraelietišką kiaušinienę šakšuką.<br>„Stiklių“ archyvo ir 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-06-08 09:36

Paprašytas pateikti pavyzdį, kaip tai vyksta, Audrius pasidalijo pusryčių, kuriuos gamino tą rytą namie, receptu. „Gaminau šakšuką (izraelietišką kiaušinienę), nes atsidaręs šaldytuvą radau pomidoro, paprikos, svogūno, kiaušinių ir į galvą atėjo būtent tokia mintis“, – sakė pašnekovas.

Jums reikės:

· Poros pomidorų;

· Paprikos;

· 3 kiaušinių;

· Svogūno;

· Kelių skiltelių česnako;

· Ožkos pieno ar kitokio sūrio;

· Kumino;

· Druskos;

· Kitų prieskonių pagal skonį;

· Aliejaus kepimui.

Pirmiausia apkepinkite sukapotą svogūną ir česnako skilteles, galima pridėti šiek tiek čili prieskonių. Tuomet pridėkite sukapotus ir pomidorus ir papriką. Dar pakepinkite, paskui kelias minutes patroškinkite. Įberkite druskos, kumino (jis šiam patiekalui tikrai reikalingas).

Tada daržovėse padarykite duobutes ir į jas įmuškite kiaušinius. Galima kiaušinio baltymą šakute pasukioti aplink taip, kad susimaišytų su daržovėmis, o trynių nelieskite. Kepkite, kol baltymas sukeps, o tryniai telieka skysti.

Iškepę ant viršaus užberkite sutrupinto sūrio. „Naudojau baltą sūrį, nes tokio buvo šaldytuve, bet šiam patiekalui labai tiktų ir ožkos pieno ar fetos sūris. Dar idealu būtų užberti ant viršaus kalendros, bet jos mano namuose šį rytą nebuvo“, – pasakojo apie savo improvizacijas virtuvės šefas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.