Gastronominiai rekordai Lietuvoje: ilgiausias kaimynų stalas

Lietuvos rekordų knygoje atsiras naujas įrašas – Šiaulių rajono Piktuižių ir Šakynos gyvenvietes sujungęs stalas. Prie jo susibūrusios Šiaulių, Joniškio, Akmenės rajonų bendruomenės trankiai atšventė Europoje minimą Kaimynų dieną.

Ilgiausias kaimynų stalas.<br>Jono Vapsvos nuotr.
Ilgiausias kaimynų stalas.<br>Jono Vapsvos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2024, 1:45 PM

Idėjos autoriai tikėjosi, kad stalo ilgis viršys 4 kilometrus, bet lūkesčiai neišsipildė, nors stigo labai nedaug. Rekordą fiksuojančiai agentūrai pateikti specialios komisijos skaičiavimai, kad pritrūko pusdevinto metro, – palei kelią besidriekusio stalo ilgis siekė 3991,5 metro.

Kol iš lentų buvo sukaltas stalas rekordininkas, prireikė net trijų savaičių triūso. Pirmąsyk tokį statinį rentusiems bendruomenės nariams ne kartą staigmenų pateikė gamta, nes du kartus teko atstatyti vėtros išvartytas stalo atkarpas. Kartą uraganinis vėjas paguldė apie 300 metrų stalo, antrąsyk – apie 2 kilometrus, todėl prieš šventę stalas buvo sutvirtintas papildomai.

Prieš pat šventę meistrai ant balta staltiese užkloto stalo sudėjo medines ripkas, kurias moterys papuošė gėlių puokštėmis. O tada prie horizonte išnykstančio stalo rinkosi ir savo vaišes dėjo sugužėję bendruomenių nariai. Rinkosi ne tik iš aplinkinių rajonų, bet ir iš didmiesčių – visi stengėsi sugrįžti į gimtinę.

Scena buvo įrengta pusiaukelėje, ties kelias trobas turinčiu Gedvydžių kaimu. Penktadienio pavakarę po darbo sugužėję žmonės čia ne tik vaišino vieni kitus savais gardumynais, bet ir šoko, klausėsi muzikos. Šventės kulminacija tapo net 4 kilometrų ilgio fejerverkų šou.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.