Siūlo įsigyti įvairiausių rūšių
„Pirmieji lietuviški šviežio derliaus pomidorai pirkėjų ypač laukiami, tad į parduotuvių lentynas iš šiltnamių jie atkeliauja ypač anksti, o pomidorų pasirinkimas – itin gausus. Pagal mūsų užsakymą auginami pirkėjų mėgstami avietiniai, vaikų pamėgti vyšniniai, kokteiliniai, išskirtiniai juodieji, universlieji vynuoginiai ir kitų rūšių pomidorai, tas kiekvienas tikrai išsirinks mėgstamiausią“, – komentavo „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
Lietuvos ūkiuose užauginti pomidorai išsiskiria šviežumu, mat parduotuvių lentynas pasiekia per ypač trumpą laiką, tad pirkėjai gali mėgautis aukščiausios kokybės daržovėmis. Lietuvoje užauginti pomidorai, anot G. Kitovės, išsiskiria ir plonesne odele, ryškesniu skoniu, intensyvesniu kvapu. „Yra manančiųjų, jog šaltuoju metų laiku išauginti pomidorai savo savybėmis neprimena vasarą užauginto derliaus, iš tiesų, tai mitas – žiemą auginami pomidorai nesiskiria nuo vasarinio derliaus. O kad mėgstamomis daržovėmis galėtų pasimėgauti visi, savo pirkėjams stengiamės užtikrinti puikias kainas“, – pabrėžė pašnekovė.
Jei norite, kad pomidorų skoninės savybės maksimaliai atsiskleistų, nusipirkę juos parduotuvėje, kelias dienas palaikykite ne šaldytuve, o kambario temperatūroje ir šviesoje – tuomet pomidoras galutinai subręs.
Pomidorai – improvizacijoms virtuvėje
Vieni pirkėjų mėgstamiausių – avietiniai pomidorai – sultingi, nekaloringi, saldžiarūgščio skonio, subtilaus aromato, ypač tinkantys salotoms ir kepti arba kaip puikus užkandis prie sūrio patiekalų. Jei avietinius pomidorus supjaustysite kubeliais, sumaišykite su smulkintu česnaku ir baziliku, gausite puikią užtepėlę ant paskrudintos itališkos duonos.
Geltonieji pomidorai pasižymi švelnesniu, ne tokiu rūgščiu, skoniu kaip raudonieji. Jie puikiai tinka žmonėms, turintiems virškinimo problemų, juos dėl intensyvios spalvos mielai renkasi ir vaikai.
Salotoms ar užkandžiams, priešpiečiams darbe ar mokykloje puikia tinka mažesni pomidorai: vyšniniai, vynuoginiai ar kokteiliniai – jų taip pat galite įsigyti „Iki“ parduotuvėse. Nors nedideli, šie pomidorai ypač saldūs ir sultingi.
Slyviniai pomidorai skiriasi forma – ji pailga – ir dydžiu. Šie pomidorai mėsingi, turi mažiau sėklų, tad puikiai tinka padažams.
Juodieji „Kumato“ pomidorai išsiskiria intensyviu, kiek saldoku skoniu. Šios veislės pomidorai – universalūs: puikiai tinka salotoms, užkandžiams ar karštiesiems patiekalams gaminti.
Kodėl verta rinktis pomidorus? Juos rekomenduoja ir medikai, ir mitybos specialistai, mat pomidoruose gausu vitamino C bei kitų vitaminų, folio rūgšties, oksidantų, pavyzdžiui, likopeno, kuris svarbus lėtinio uždegimo, širdies kraujagyslių ligų, onkologinių ligų prevencijai, ir kurio padaugėja pomidorus termiškai apdorojant.
Virtuvėje naudojami kepti ar troškinti pomidorai, kurie nepakeičiami ruošiant padažus ir sriubas, pavyzdžiui, šaltą ar karštą pomidorinę sriubą. Švieži pomidorai puikiai tinka salotoms, kepti su vištiena, kalakutiena ar kiauliena, riebios žuvies patiekalais. Išbandykite ir daugiau pikantiškų receptų – pomidorus derinti su varškės sūriu, silke, bulvėmis ar makaronais.
„Iki“ parduotuvėse šviežių lietuviškų pomidorų galėsite įsigyti puikiomis kainomis ir pasinaudoti akcijomis – visas akcijas ir nuolaidas galite sužinoti www.iki.lt arba nemokamame leidinyje, kurį rasite visose „Iki“ parduotuvėse.
RECEPTAS
Pomidorų ir mocarelos salotos su bazilikų padažu
Šios salotos yra gaivios, lengvos ir puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų.
Ko jums prireiks?
● 2 didelių šviežių pomidorų
● 200 g mocarelos sūrio
● Šviežių baziliko lapelių
● 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
● 1 šaukšto balzaminio acto
● Druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip pasigaminti?
Pomidorus ir mocarelos sūrį supjaustykite riekelėmis. Lėkštėje pakaitomis išdėliokite pomidorų ir mocarelos riekeles. Sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską ir pipirus – padažu apšlakstykite pomidorus ir sūrį.
Lėkštę papuoškite šviežiais baziliko lapeliais, salotas patiekite iš karto.
Patarimai:
● Galite pridėti ir kitų šviežių daržovių, pavyzdžiui, agurkų ar paprikų.
● Jei norite, į padažą įdėkite smulkinto česnako arba svogūno.