Silkių tortą gamino Klaipėdos turizmo mokyklos auklėtiniai – būsimieji virėjai. Tortui prireikė 80 kilogramų silkių, jis buvo gaminamas pagal „silkės pataluose“ receptą – dar buvo pridėta virtų bulvių, morkų, burokėlių, keptų svogūnų, virtų kiaušinių, majonezo, prieskonių.
Pasak Turizmo mokyklos Viešbučių ir restoranų verslo skyriaus vedėjos Vilmos Mockienės, neįprasto torto skanavo daugiau kaip penki šimtai žmonių. Tortas labai sudomino ir penktadienį į Klaipėdą atplaukusio kruizinio laivo „MPC Poesia“ keliautojus, kurių atvyko daugiau kaip 2500, – jie ne tik ragavo torto ir gyrė jį, kai kurie stebėjosi pirmą kartą tokį kūrinį išvydę, kiti pasistiprinę užsirašinėjo receptą.
Būsimieji virėjai jau turi tokio patiekalo gaminimo patirties – pernai per pirmąjį Silkės festivalį jie patiekė lankytojams 110 kilogramų silkių tortą, o kitąmet, per trečiąjį festivalį, galėtų sukurti ir trigubai didesnį.
Tris dienas abiejose Danės upės krantinėse veikė mugė, kurioje buvo galima nusipirkti įvairiausios žuvies ir jos produktų. Pinigų pirkiniams negailėję žmonės sakė, kad silkių pasirinkimas galėtų būti ir gausesnis. Smalsiausieji galėjo pasiklausyti paskaitų apie prieš kelis šimtus metų lenkų ir norvegų į Klaipėdą atgabentas pirmąsias silkių statines, o drąsiausieji – paragauti pūdytos silkės.
Kruizinių laivų terminale tris vakarus vyko koncertai, į sceną kilo Vilius ir Violeta Tarasovai, Deivydas Zvonkus ir Stano, Martynas Kavaliauskas, Alanas Chošnau, „Hiperbolės“ įkūrėjas Viktoras Prapras su grupe, Steponas Januška, Egidijus Sipavičius ir kiti. Gausiai susirinkusių žiūrovų neišgąsdino ir sekmadienį prapliupęs lietus.