Rekomenduoja rinktis kepamąsias dešreles
Kaip pastebi D.Vaišvilienė, kepamosios dešrelės kiekvienais metais tik populiarėja, nes būtent jos tinkamiausios kepti grilyje – jų sudėtyje nėra nitritinės druskos. Aukštesnėje nei 110 laipsnių temperatūroje, o tokia nesunkiai pasiekiama kepimo metu, susidaro toksiški junginiai – nitrozaminai, kurie yra kancerogenai.
„Ant pakuotės perskaitę užrašą „kepamosios“, galite būti ramūs, jog šias dešrelės galima kepti grilyje. Šių metų naujovė – kepimui skirtas dešreles pamarinuoti, brandinti, joms suteikiant dar ypatingesnio skonio ir sultingumo“, – pasakojo pašnekovė.
Jei kepamąsias dešreles planuojate valgyti kartu su mažaisiais, pašnekovė rekomenduoja rinktis kepamąsias vištienos dešreles „Šeimos“ – jos švelnaus, grietinėlės ir subtilaus triufelių skonio.
Marinuotos kepamosios vištienos dešrelės pffeferico marinate – klasikinio, švelnaus skonio, marinuotos paprikos, česnako ir garstyčių marinate.
Būtinai išbandykite marinuotas kepamąsias vištienos dešreles klevų BBQ marinate. Jos švelnaus skonio, juntamas pomidorų, česnakų, svogūnų poskonis ir lengvai saldus marinatas.
Šašlyko mėgėjams, neturintiems daug laiko, tikrai patiks kiaulienos virtos kepamosios šašlyko skonio dešrelės.
Marinuotos kiaulienos kepamosios dešrelės laukinio česnako marinate primena taip pat primena šašlyko skonį su lengvu rūgštumu, o marinatas suteikia lengvą česnako poskonį.
Mėgsta ir šviežias dešreles
„Norfos“ parduotuvėse pirkėjai jau ne vienerius metus drąsiai renkasi ir šviežias dešreles. Pasak „Norfos“ vyr. mėsininko Dainiaus Bartošiaus, pirkėjai puikiai žino, jog į parduotuves atkeliauja tik aukščiausios kokybės kiauliena, tad drąsiai renkasi ir iš jos pagamintas šviežias dešreles, kurių galima įsigyti parduotuvių vitrinose – jos taip pat puikiai tinka kepti grilyje.
Šviežios kiaulienos dešrelės su žolelėmis – vienas mėgstamiausių pirkėjų pasirinkimų. Visos dešrelės pagamintos tik iš šviežios, aukštos kokybės mėsos ir kokybiškų prieskonių – pipirų, česnako ir druskos.
Paruošti kepimui skirtas dešreles tikrai nesunku – tereikia gerai įkaitinti kepsninę ir kepti dešreles virš žarijų, vengiant tiesioginės ugnies. Visgi, būtina atkreipti dėmesį į kepimo laiką. Jei norisi, kad dešrelės būtų sultingos, minkštos ir skanios – svarbiausia jų neperkepti, o iškeptas dešreles galima pagardinti pasigamintais padažais: pavyzdžiui, su natūraliu jogurtu dera medus, apelsinų arba citrinų sultys, smulkintas peletrūnas.
Aštresnių skonių mėgėjai į tradicinį pomidorų padažą gali įberti susmulkinus svogūnų griežinėlius, kalendros ir česnako – viską gerai išmaišyti ir patiekti prie iškeptų dešrelių.
Dešrelių iešmeliai ant grilio
Ko prireiks
- 500 g marinuotų „Norfos“ kepamųjų dešrelių (galite naudoti įvairių rūšių);
- 1 didelės raudonosios paprikos;
- 1 didelės geltonosios paprikos;
- 1 didelio svogūno;
- 1–2 cukinijų (priklausomai nuo dydžio);
- 200 g vyšninių pomidorų;
- 100 g pievagrybių (nebūtina);
- alyvuogių aliejaus;
- mėgstamų prieskonių (itališkų žolelių, paprikos, čili dribsnių, druskos, pipirų);
- medinių arba metalinių iešmelių (jei naudojate medinius, prieš vėrimą pamirkykite juos vandenyje bent 30 minučių, kad nesudegtų ant grilio).
Kaip paruošti
Pirmiausia paruoškite daržoves: paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais, maždaug 2–3 cm dydžio, gabalėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais arba skiltelėmis. Cukinijas supjaustykite storesniais griežinėliais arba pusžiedžiais. Pievagrybius nuvalykite ir, jei reikiai, perpjaukite pusiau.
Tuomet paruoškite dešreles. Jei dešrelės labai ilgos, galite jas perpjauti pusiau arba į tris dalis, kad būtų patogiau verti ant iešmelių.
Imkite iešmelį ir verkite ant jo pakaitomis dešrelių gabalėlius ir paruoštas daržoves. Palikite šiek tiek vietos iešmelio galuose, kad būtų patogu juos vartyti ant grilio.
Suvertus iešmelius sudėkite ant didelės lėkštės ar kepimo skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite mėgstamais prieskoniais, druska ir pipirais.
Įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros. Ant grotelių dėkite iešmelius. Kepkite apie 10–15 minučių, retkarčiais apversdami, kol dešrelės gražiai apskrus, o daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus. Stebėkite, kad daržovės nesudegtų.
Iškepusius dešrelių iešmelius nuimkite nuo grilio ir patiekite karštus. Galite patiekti su mėgstamais padažais, šviežiomis salotomis ar grilyje kepta duona.