Ką valgyti, jeigu užklupo gripas ar peršalimo liga?

Geriausias būdas nugalėti ūmią virusinę kvėpavimo takų infekciją, populiariai vadinamą peršalimo liga, – vartoti daug skysčių ir valgyti tai, kas stiprina imuninę sistemą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-11 08:51, atnaujinta 2019-01-02 16:18

Štai keletas pasiūlymų, kuriuos pateikė greatist.com

Sriuba, kurios pagrindas – sultinys. Tai nėra tik močiučių plepalai – sodrus vištienos sultinys padeda greičiau įveikti virusus. Vištienoje yra cisteino – aminorūgšties, kuri padeda skystinti gleives ir palengvinti atsikosėjimą. Karštas sultinys drėkina nosies landas, saugo gleivinę nuo išsausėjimo, o kartu – nuo ligų.

Karšta arbata. Karšti gėrimai gali padėti numalšinti gerklės skausmą, mažinti paburkimą ir palengvinti rijimą. Tad tokie gėrimai, kaip žalioji arbata, kurioje yra daug antioksidantų arba karštas vanduo su citrina yra idealus būdas palaikyti drėgmę organizme. Kuo daugiau skysčių, tuo lengviau organizmui pačiam susidoroti su virusais.

Citrusiniai vaisiai. Dėl vitamino C naudos kovojant su peršalimu dar tebesiginčijama. Tačiau vaisiuose yra daug flavonoidų – medžiagų, kurios stiprina imuninę sistemą ir padeda greičiau atsigauti po ligos.

Aštrūs prieskoniai. Aitrioji paprika ar krienai priverčia ašaroti, bet kartu jie yra natūralūs vaistai, mažinantys nosies gleivinės paburkimą ir palengvinantys kvėpavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.