Visus tokius valgius vienija tai, kad jie yra smarkiai perdirbti – be kitų priedų, juose yra papildomai riebalų, rafinuotų angliavandenių ir cukraus.
Mokslininkai tyrė 35 valgius ar produktus. 18 jų buvo smarkiai perdirbti – tai pyragas, šokoladas, pica, traškučiai. Kiti 17 buvo neperdirbti – pavyzdžiui, bananai, morkos, riešutai.
Didžiausią priklausomybę sukeliančių produktų sąrašo viršūnėje atsidūrė šokoladas. Antroje vietoje – ledai, po to – prancūziškos bulvytės, pica, sausainiai, traškučiai, pyragai.
Iš visų 35 produktų išrinkus 15 tų, kurie sukelia didžiausią priklausomybę, paaiškėjo, kad visi jie smarkiai perdirbti. 16 vietoje atsidūrė pirmasis neperdirbtas produktas – sūris.
Mažiau priklausomybę sukelia pupelės padaže, po jų – brokoliai, agurkai, vanduo, rudieji ryžiai, morkos, bananai ir lašiša.
Nepraleiskite naujienų – lankykitės lrytas.lt svetainėje „Skonis“ arba tapkite mūsų draugu „Facebook“.