Nutikimas Meksikoje pakeitė Ramūno Rudoko gyvenimą

Anksčiau mėgęs audringą gyvenimo būdą, aktorius Ramūnas Rudokas dabar teikia pirmenybę sveikai gyvensenai. Pasirodo, jei ne viena karšta diena Meksikoje, permainos gal ir nebūtų įvykusios.

Anksčiau mėgęs audringą gyvenimo būdą, aktorius Ramūnas Rudokas dabar teikia pirmenybę sveikai gyvensenai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Anksčiau mėgęs audringą gyvenimo būdą, aktorius Ramūnas Rudokas dabar teikia pirmenybę sveikai gyvensenai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-02 07:10, atnaujinta 2018-01-07 18:17

Žinomas aktorius pripažįsta, kad anksčiau stengėsi iš gyvenimo imti daug ir mėgautis viskuo, ką gali leisti pinigai.

„Tuo metu labai svarbu buvo naujas automobilis, vardiniai dizainerių drabužiai, gera kompanija ir vakarėliai iki paryčių. Man puikiai sekėsi, todėl galėjau leisti tenkinti visus pragmatiškus poreikius ir gyvenau labai intensyvų gyvenimą“, – pasakoja aktorius.

Tačiau, pasak pašnekovo, laikui bėgant vis dažniau sukirbėdavo mintis, kad reikėtų gyvenimo tempą bent šiek tiek sulėtinti.

„Natūralu, kad tokio beprotiško tempo, kai iš filmavimo leki į spektaklį, o po spektaklio – į klubą ar barą ir šėlsti iki paryčių, ilgai negali atlaikyti. Kokią laisvesnę akimirką, būdavo, vis pagalvoju, kad gal reikėtų kažką keisti, nes jau savęs gaila darosi. Iš kitos pusės žiūrint, po tokio pasinėrimo į žemiškus malonumus imi norėti kažko daugiau. Daugiau galvoti, mąstyti. Gal galima pasakyti, net bręsti kaip asmenybė“, – sako R. Rudokas, pasakodamas apie permainas.

Lemtinga diena Meksikoje

Permainos atėjo ne iš karto, bet gan netikėtai. Aktorius pasakoja, kad ištaikęs spragą savo intensyvioje darbotvarkėje vis rasdavo šiek tiek laiko ištrūkti kelioms dienoms ar savaitei pailsėti užsienyje.

„Kartą keliavome Meksikoje. Buvo žiauriai karšta, atokioje vietovėje užsukome į nedidelę krautuvėlę nusipirkti ko nors atsigaivinti. Draugiškas parduotuvės savininkas pasiūlė sulčių – toks neįprastas buteliukas, metalinis. Sakė, imkit, nesigailėsit tikrai. Buvau gana skeptiškai nusiteikęs, bet paėmiau dėl šventos ramybės. Paragavau ir ... O, mama! Nepakartojamas jausmas. Lyg valgyčiau šviežią apelsiną, ką tik nuskintą nuo medžio, toks tikras skonis, tokia atgaiva!

Pardavėjas paaiškino, kad čia „Jumex“ – nacionalinis meksikiečių pasididžiavimas. Jie tas sultis patys labai vertina ir eksportuoja į visą pasaulį. Pasirodo, ta įmonė turi vieną moderniausių visame pasaulyje įrangą, kuri leidžia sultis spausti naudojant specialią šaldymo technologiją tik iš šviežių, chemikalais neapdorotų vaisių. Va tau ir Meksika!“ – įspūdžiais dalijosi R. Rudokas.

Atrado sveiką gyvenseną

„Dar Meksikoje išragavau viską, ką jie gamina, ir grįžęs Lietuvą puoliau ieškoti parduotuvėse, nes anksčiau nebuvau jų čia pastebėjęs. Sulčių radau, tačiau greitai to jau nebuvo gana“, – prisiminė pašnekovas.

Aktorius sako, kad domėdamasis sulčių savybėmis atrado ir sveiką gyvenseną.

„Internete pradėjau domėtis gerosiomis sulčių savybėmis: kada ir kokias labiausiai tinka gerti, kokį poveikį jos daro žmogaus organizmui. Beieškodamas radau daugiau informacijos apie sveiką gyvenseną, ėmiau gilintis į tai ir pat po truputį pritaikyti įvairius patarimus praktikoje. Dabar stengiuosi nevarginti savęs vakarėliais iki paryčių, o geriau pasimankštinti, pabėgioti, užsukti į sporto klubą, pasiderinti maistą“, – pasakojo R. Rudokas.

Tačiau jis pripažįsta, kad jei ne ta karšta diena Meksikoje ir buteliukas ypatingų sulčių, nežinia kiek dar būtų reikėję laukti rimtų permainų gyvenime.

„Dabar man patinka mano naujas gyvenimo būdas. Rekomenduoju“, – pamerkęs akį nusišypso garsus aktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.