Nesiseka sulieknėti? Atkreipkite dėmesį į tai, ką geriate

Ne vienas mano, kad dėl augančio svorio kaltas maistas. Tačiau daug kas turbūt nė neįtaria, kad sulieknėti gali nepasisekti ir dėl to, ką geriame.

Jeigu mėgstate pieno kokteilius, keiskite juos natūralaus jogurto ir šviežių arba šaldytų uogų kokteiliais, kuriuos galite pasaldinti į plakiklį įmetę ir bananą.<br>123rf nuotr.
Jeigu mėgstate pieno kokteilius, keiskite juos natūralaus jogurto ir šviežių arba šaldytų uogų kokteiliais, kuriuos galite pasaldinti į plakiklį įmetę ir bananą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 7:37 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:56 PM

Mėgstami gėrimai taip pat gali būti kaloringi, nesveiki ir turėti daug cukraus. Tačiau kiekvieną jų galima pakeisti sveikesniu, mažiau kaloringu, o kai kuriais atvejais ir pigesniu, kurį galima pasigaminti patiems namuose.

Štai keletas sveikų ir mažiau kaloringų alternatyvų.

Sultys

Jeigu mėgstate sultis, rinkitės daržovių. Jos turi mažiau angliavandenių (pavyzdžiui, 100 gramų pomidorų sulčių yra tik apie 2,7 gramo angliavandenių).

Be to, daržovių sultys turi labai daug ląstelienos, kuri padeda sumažinti apetitą.

Energiniai gėrimai

Nereikia ir sakyti, kad energinius gėrimus gerti nesveika. Juose apstu cukraus. Tai suteikia staigų energijos antplūdį, bet taip pat greitai jis ir atslūgsta.

Ką daryti, jeigu vis dėlto jaučiate energijos stygių? Išbandykite Kombučia arba Tibeto žole vadinamo arbatinio grybo gėrimą. Ši saldžiarūgščio girą primenančio skonio mieliagrybio arbata yra kupina žvalinančių antioksidantų. Be to, Kombučios gėrime daug vitaminų.

Teigiama, kad geriant arbatinio grybo gėrimą sustiprėja imuninė sistema, pagerėja virškinimas, organizmas valosi nuo toksinų. Taip pat yra tikinčių kad Tibeto žolės arbata yra ir vienas iš jaunystės eliksyrų.

Pieno kokteiliai

Pieno kokteiliams atsispirti sunku. Ir vis dėlto, jie labai kaloringi, nes jų sudėtyje yra daug cukraus.

Jeigu mėgstate pieno kokteilius, keiskite juos natūralaus jogurto ir šviežių arba šaldytų uogų kokteiliais, kuriuos galite pasaldinti į plakiklį įmetę ir bananą. Jeigu manote, kad tokie kokteiliai per tiršti, įpilkite į juos šiek tiek pieno.

Šalta arbata

Šalta arbata – skanus ir puikiai atgaivinantis gėrimas, bet verta nepatingėti ir pasigaminti ją patiems, užuot pirkus gatavą.

Kaip paruošti šaltą arbatą? Išvirkite paprastos ar kiek stipresnės nei įprasta arbatos, leiskite jai atvėsti. Tada pridėkite ledo, paprastosios arba žaliosios citrinos sulčių ir mėtų lapelių.

Vaisvandeniai

Karbonizuotas vanduo yra geriausias pakaitalas mėgstantiems gėrimus su burbuliukais. Jį galite paskaninti citrinomis, avietėmis, mėtomis ar kitais jūsų mėgstamais priedais. Tai bus sveikiau, nei pirktiniai vaisvandeniai.

Galite apsieiti ir be burbuliukų? Tuomet pakeiskite limonadus paprasčiausiu vandeniu iš čiaupu, paskanintu uogomis, mėtomis ar citrusiniais vaisiais ir atšaldytu keletu ledo gabalėlių.

Sportiniai gėrimai

Teigiama, kad sportinius gėrimus, taip pat ir baltymų , gerti nėra taip sveika, kaip reklamuojama. Žurnalo „British Medical Journal“ duomenimis šie gėrimai kelia grėsmę sveikatai, be to, piktnaudžiaujantiems tokiais gėrimais gresia nutukimas.

Vietoje sportinių gėrimų rinkitės kokoso vandenį, gaminamą iš jaunų kokoso riešutų. Jis puikiai malšina troškulį, neturi riebalų. Taip pat jame apstu mineralų ir druskų, kurios padeda atkurti skysčių balansą.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.