Sveikuolis atskleidė, kodėl reikia valgyti raugintas daržoves

Norint išsaugoti gerą sveikatą, žmogui labai svarbu išlaikyti rūgštinės ir šarminės terpės pusiausvyrą, o tai šiais laikais retam pavyksta.

Mūsų senoliai visuomet turėdavo raugintų produktų – todėl niekada nesirgo akmenlige.<br>123rf nuotr.
Mūsų senoliai visuomet turėdavo raugintų produktų – todėl niekada nesirgo akmenlige.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2015, 7:49 PM, atnaujinta Oct 23, 2017, 4:25 PM

Tai „Žinių radijui“ pasakojo manualinės terapijos specialistas, natūraliosios medicinos šalininkas, sveikuolis Liudvikas Šalčius. Pasak jo, dažniausiai žmonių organizme trūksta šarmų, nes vartojama daug tokių rūgštinančių produktų, kaip mėsa, žuvis, kava, alkoholis ir panašiai. Todėl L. Šalčius pataria kasdien vartoti šarminančių produktų. „Šarminė terpė yra visi augalai, augalinis maistas: vaisiai, daržovės, prie šarminių mineralų priklauso ir medus. Tad šarminti organizmą privalome kiekvieną dieną. Mūsų organizmas turi gauti apie 70 proc. augalinio maisto, 30 proc. baltyminio“, – laidoje „Mano sveikata“ sakė L. Šalčius. Visgi jis pažymi, kad vaisius ir daržoves valgant vien tiktai žalius, neraugintus, inkstuose ir tulžies pūslėje auga akmenys. „30 proc. visų gaunamų vaisių ir daržovių turi būti rauginti. Todėl mūsų senoliai niekada nesirgo akmenlige. Jie visada turėdavo statinę raugintų agurkų žiemai, statinę burokėlių, statinę kopūstų – visa tai šarmina organizmą, neutralizuoja rūgštinę terpę“, – teigė jis. L. Šalčius taip pat nurodė, kad žmogui pakankamai judant, nereikia bijoti rūgštinančių organizmą produktų. „O jeigu dirbame fizinį darbą, daug judame, prakaituojame, nebijokime ir mėsos, ir kitų baltyminių produktų (kurie organizmą rūgština – red.). Visgi jeigu dirbame sėdimą darbą, šių produktų reikėtų naudoti minimaliai – ypač žmonėms, kuriems virš penkiasdešimt“, – sakė L. Šalčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.