Kada reikėtų valgyti daugiau agurkų, o kada vengti

Švieži agurkai – viena puikiausių daržovių. Triauškiame juos vienus ar su medumi, dedame į salotas ar šaltibarščius dažnai net nesusimąstydami, kuo jie tokie naudingi. Pasirodo, ši daržovė ne tik skani, bet ir turi poveikio, kuris gali jus nustebinti.

Agurkuose yra daug B grupės vitaminų.<br>123rf nuotr.
Agurkuose yra daug B grupės vitaminų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2019, 4:24 PM

Sveikuoliai pastaruoju metu geria agurkų sultis – teigiama, kad tai padeda pagerinti organizmo tonusą, o besiskundžiantiems virškinimo sturikimais – žarnyno veiklą. Turite antsvorio, užkietėjo viduriai, sergate diabetu ar akmenlige – drąsiai kirskite agurkus. 

Takprosto.cc išvardino priežastis, kuo naudingi agurkai.

 Ši daržovė naudinga gerinant atmintį, širdžiai stiprinti, naudinga sergant skrandžio, dantenų ligomis, kosint.

1. Agurkai padeda lieknėti. 95 proc. agurko sudaro vanduo. O jų sudėtyje esanti tartrono rūgštis veikia riebalų apykaitą stabdydama angliavandenių virtimą riebalais. 100 g agurkų yra tik 13,5 kilokalorijos.

2. Agurkai veikia kaip šlapimą varanti priemonė. Kuo daugiau skysčių – tuo švaresnis jūsų organizmas. Agurkai palaiko optimalų skysčių balansą, šalina kūne besikaupiančius toksinus bei nuodingąsias medžiagas.

3. Agurkuose yra medžiagų, kurios tirpdo akmenis. Todėl ši daržovė labai tinka sergantiems akmenlige.

4. Šalina nemalonų burnos kvapą. Jeigu jūsų burnos ertmėje nėra ligų, o sklinda nemalonus kvapas, Išbandykite tokį patarimą: įsidėkite gabalėlį agurko į burną ir palaikykite 30 sekundžių – kvapas turėtų pranykti. Mat agurkai naikina mikrobus. Be to, jie gali sumažinti aukštą kūno temperatūrą.

5. Užkerta kelia daugybei ligų. Agurkai gali padėti sumažinti vėžio riziką, taip pat jie reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje ir palaiko normalų kraujospūdį. Agurkų sultyse yra hormonų, kurie padeda kasai išskirti insuliną, todėl ši daržovė itin tinka diabetikams.

6. Agurkai – vertingas vitaminų šaltinis. Juose yra vitaminų B1, B2, B3, B6, B12. 

7. Puoselėja odą ir plaukus. Jei nudegėte saulėje, patepkite agurku nukentėjusią odą – tiesiog uždėkite kaip kompresą. Tai sumažins uždegimą. Jeigu norite pabalinti veido odą, pasidarykite agurkų kaukę – dėkite agurko ant odos ir palaikykite. O medžiagos, esančios agurkuose, stimuliuoja plaukų augimą.

8. Kovoja su celiulitu. Norinčios atsikratyti celiulito moterys žino, kad verta gerti daug vandens. Kadangi agurkuose yra daug vandens, ši daržovė ir papildo organizmą skysčiais, ir praturtina gausybe naudingų medžiagų.

Tačiau šviežių agurkų nerekomenduojama valgyti sergant sunkiomis virškinamojo trakto ligomis, nes jie yra sunkiai virškinami, ar viduriuojant.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugpjūčio 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.