Negalite valgyti sviesto? Jūreiviai rado jo pakaitalą

Europos jūreiviams keliaujant į neatrastąjį Naująjį pasaulį avokadai buvo naudojami kaip sviestas. Šiuo metu tai vienas populiariausių vaisių, puikiai žinomas kaip gvakamolės padažo pagrindinis ingredientas.

Išsirinkti prinokusį avokadą – tikras iššūkis.<br>123rf nuotr.
Išsirinkti prinokusį avokadą – tikras iššūkis.<br>123rf nuotr.
Išsirinkti prinokusį avokadą – tikras iššūkis.<br>123rf nuotr.
Išsirinkti prinokusį avokadą – tikras iššūkis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 30, 2015, 11:12 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 6:20 AM

Amerikoje galima išskirti net ir avokado dieną – „Didžiosios taurės“ sekmadienio rungtynių metu yra suvartojama daugiau kaip 150 mln. avokadų.

Išsirinkti prinokusį avokadą – tikras iššūkis. Visų pirma, svarbu žinoti, jog avokadai būna kelių rūšių – kriaušės formos „Fuerte“ avokadai pasižymi žalia odele, šviesiai žaliu minkštimu bei švelniu skoniu.

Tuo tarpu „Pinkerton“ avokadai turi tamsiai žalią ir šiek tiek nelygią odelę.

 Dar viena vaisiaus rūšis – „Hass“ avokadai, kurie daugeliui gali pasirodyti kaip pernokę, nes yra tamsiai rudos, beveik juodos spalvos ir turi nelygią odelę. Iš tiesų šie avokadai pasižymi kremine tekstūra, šviesiai žalios spalvos minkštimu ir stipriausiomis skoninėmis savybėmis.

Ne paslaptis, jog avokadas yra ir didelis baltymų, geriausių riebalų bei angliavandenių šaltinis. Jame gausu lecitino, kuris suaktyvina smegenų ląstelių veiklą, padeda reguliuoti medžiagų apykaitą. Jis naudingas tiek sveikatai, tiek ir grožiui – avokadų kaukė saugo nuo raukšlių atsiradimo bei puikiai drėkina odą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.