Žinovė: kodėl verta gerti moliūgų, aguročių ar cukinijų sultis

Gausų moliūgų, cukinijų, aguročių ar patisonų derlių galima panaudoti įvairiai. Vienas iš būdų – pasigaminti sulčių, kurios puikiai valo organizmą. Taip teigia farmacininkė natūropatė Margarita Sinicienė.

Moliūgų, cukinijų, aguročių, patisonų sultys padės apvalyti organizmą, pasikrauti mineralų.<br>123rf nuotr.
Moliūgų, cukinijų, aguročių, patisonų sultys padės apvalyti organizmą, pasikrauti mineralų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrt.lt

Aug 31, 2015, 3:50 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:27 AM

„Jau soduose, turguose pūpso moliūgai, cukinijos, aguročiai, patisonai. Galime paruošti jų sultis ir gerti, tačiau ne per daug. Tai padės apvalyti organizmą, pasikrauti mineralų.

Norint sustiprinti imunitetą, galima susmulkinti keptuvėje paskrudintų šviežių moliūgų sėklų, kavamale sumalti ryžių. Visa tai reikėtų sumaišyti, galima įdėti sviesto, paskaninti medumi. Jeigu kas dieną suvalgysite po vieną ar du arbatinius šaukštelius, imunitetui nereikės jokios tabletės“, – LRT radijo laidoje „Gamta – visų namai“ tikino M. Sinicienė.

Neturintiems moliūgų ji patarė paieškoti bitkrėslių, kurios taip pat tinka norint išvalyti organizmą. Šių gėlių gausu laukuose. Bitkrėsles galima atpažinti pagal geltonus žiedus. M. Sinicienė perspėja, kad jų arbata veikia labai stipriai, todėl jų taip pat nereikėtų padauginti.

„Bitkrėslė tinka kaip gydomasis preparatas nuo kirminų. Taip pat išvalo žarnyną, malšina skausmą, kai įkanda vabzdžiai. Jeigu išsiruošite grybauti ir kas nors įkas, palaukėje susiraskite bitkrėslę. Nusiskynus žiedelį, reikia patrinti įkandimo vietą – skausmo kaip nebūta“, – teigia M. Sinicienė.

Bitkrėslė naudinga ir tuo, kad jos aitraus kvapo nemėgsta kandys ir kiti kenkėjai. Ji rekomenduoja sudžiovintus žiedelius sudėti į medžiaginį maišelį ir pakabinti spintoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.