Vakar padauginote? Septyni geriausi gėrimai pagirioms

Vakar ir vėl padauginote? Vėlai vakare žiūrėdami krepšinį ketinote išgerti bokalą alaus, tačiau net nepastebėjote, kaip ant stalo atsirado antras, trečias... Pabudote skaudančia galva ir kamuojami bjaurių pagirių?

Imbieras malšina pykinimą, o citrina – geriausias vaistas kepenims, kurios jums linksminantis aktyviai dirbo.<br>123rf nuotr.
Imbieras malšina pykinimą, o citrina – geriausias vaistas kepenims, kurios jums linksminantis aktyviai dirbo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 12:41 AM

Apie tai, ką valgyti po audringo vakarėlio, esame rašę: pagirios.htm"="">pagirios.htm"" target="_blank">Geriausi ir blogiausi maisto produktai, kai kamuoja pagirios.

O štai thrillist.com parengė pagirias paelngvinančių gėrimų sąrašą – jie padės organizmui greičiau sugrąžinti jėgas ir gyvybę. 

1. Vanduo

Alkoholis pašalina iš organizmo skysčius, kartu su jais prarandate gyvybiškai svarbius mikroelementus. Dehidratacija po audringo vakarėlio yra pavojinga – dėl jos gali ne tik kankinti sunkumas, nuovargio jausmas, vėmimas ar traukuliai. Dėl jos galima net mirti. Todėl gerkite kuo daugiau vandens jau iš vakaro, net vakarodami su taure.

2. Morkų, obuolių ir imbiero sultys

Vartojant alkoholį organizme atsiranda daug laisvųjų radikalų, didinančių įvairių ligų, taip pat ir vėžio, riziką. Kad jie būtų neutralizuoti, reikia vartoti kuo daugiau antioksidantų. Būtent morkos – vienas geriausių jų šaltinių. Jose yra daug galingo antioksidanto betakaroteno. Obuoliai – vitamino C, taip pat antioksidanto, šaltinis. O imbieras palengvina gyvenimą, jeigu kamuoja pykinimas.

3. Imbiero ir citrinos arbata

Imbieras malšina pykinimą, o citrina – geriausias vaistas kepenims, kurios jums linksminantis aktyviai dirbo. Į karšto vandens puodelį įdėkite kelias riekeles imbiero, išspauskite pusės citrinos sulčių, ir gerkite.

4. Apelsinų sultys

Alkoholis labiausiai naikina vitaminą C. Jis yra reikalingas imuninei sistemai, veikia kaip apsauga nuo gausybės ligų. Be to, vitaminas C padeda organizmui gaminti kolageną – štai kodėl po vakarėlio jūsų oda atrodo pavytusi. Be to, alkoholis sumažina gliukozės kiekį kraujyje – todėl pagirioms taip norisi ko nors saldaus. Tad apelsinų sultys suteiks natūralaus cukraus ir energijos. 

5. Sultinys

Ar žinote, kodėl sultiniu rekomenduojama gydytis karščiuojant ar sergant gripu? Jame yra L-gliutamino, vertingos aminorūgšties, kuri padeda detoksikuoti organizmą. Teigiama, kad ši medžiaga netgi gali padėti įveikti priklausomybę.

6. Tirštasis kokteilis

Po vakarykščio vakarėlio šiandien jus purto? Organizmui sugrąžinti jėgas ir gyvybę galite kokteiliu, kuriame yra kalio, vitamino C, kitų antioksidantų, kalio ir natūralaus cukraus. Sutrinkite vieną bananą, pusę puodelio nesaldaus jogurto, saują burokėlių lapų, pusę puodelio braškių, pusę puodelio kokosų vandens, šaukštą kokosų aliejaus. Riebalai būtini, kad organizmas pasisavintų naudingąsias medžiagas.

7. Burokėlių ir ananasų sultys Kaip jau minėta, kepenys, perdirbdamos alkoholį, patiria didelį stresą. Tad vos tik jos ima šaukti SOS, susiraskite burokėlių. Juose yra betaino – antioksidanto, kupino priešuždegiminių savybių. Pridėkite ananasų – ir dėl skonio, ir dėl vitamino C.

8. Nealkoholinė „Kruvinoji Merė“

Iš pomidorų sulčių, citrinos, alyvuogių ir saliero pagamintas gėrimas aprūpins organizmą natriu, kaliu, likopenu – antioksidantu, kuris padės greičiau išvalyti organizmą. O citrinoje yra vitamino C.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai