Norint normalizuoti kūno svorį rekomenduojama ją valgyti 15 dienų. Kartu tai „išvaduoja“ nuo vidurių užkietėjimo.
Bet ne viskas taip gražu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Nuolat valgyti avižinę košę, ir dar dideliais kiekiais, kenksminga ir net pavojinga sveikatai.
Priežastį gali nurodyti bet kuris gastroeneterologas: avižinių kruopų sudėtyje yra fitino rūgšties – medžiagos, kuri trukdo organizmui pasisavinti kalcį ir kitus mineralus.
Negano to, fitino rūgštis ne tik neleidžia įsisavinti kalcio, bet šį reikalingą mikroelementą dar ir „išplauna“ iš mūsų kaulų – kitaip tariant, ji ardo kaulus. Tad jei norite laikytis avižinės košės dietos, pirmiausia būtinai pasikonsultuokite su gydytoju.
Žinoma, visiškai atsisakyti avižinės košės neverta, nes šis produktas reikalingas organizmui. Tiesiog stenkitės avižinę košę kaitalioti su kitomis – grikių, kukurūzų, sorų, kurios taip pat labai naudingos.
Parengė Ona Kacėnaitė
Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 21 dieną.