Mokslininkai įspėja: liaukitės rytais valgę tik avižinę košę!

Avižinių dribsnių košė – daugelio mėgstamas rytinis produktas. Avižiniai dribsniai naudingi sveikatai, ir tai žino visi.

Žinoma, visiškai atsisakyti avižinės košės neverta, nes šis produktas būtinas žmogaus organizmui. Tiesiog stenkitės avižinę košę kaitalioti su kitomis.<br>123rf nuotr.
Žinoma, visiškai atsisakyti avižinės košės neverta, nes šis produktas būtinas žmogaus organizmui. Tiesiog stenkitės avižinę košę kaitalioti su kitomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 4, 2019, 3:34 PM

Norint normalizuoti kūno svorį rekomenduojama ją valgyti 15 dienų. Kartu tai „išvaduoja“ nuo vidurių užkietėjimo.

Bet ne viskas taip gražu, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Nuolat valgyti avižinę košę, ir dar dideliais kiekiais, kenksminga ir net pavojinga sveikatai.

Priežastį gali nurodyti bet kuris gastroeneterologas: avižinių kruopų sudėtyje yra fitino rūgšties – medžiagos, kuri trukdo organizmui pasisavinti kalcį ir kitus mineralus.

Negano to, fitino rūgštis ne tik neleidžia įsisavinti kalcio, bet šį reikalingą mikroelementą dar ir „išplauna“ iš mūsų kaulų – kitaip tariant, ji ardo kaulus. Tad jei norite laikytis avižinės košės dietos, pirmiausia būtinai pasikonsultuokite su gydytoju.

Žinoma, visiškai atsisakyti avižinės košės neverta, nes šis produktas reikalingas organizmui. Tiesiog stenkitės avižinę košę kaitalioti su kitomis – grikių, kukurūzų, sorų, kurios taip pat labai naudingos.

Parengė Ona Kacėnaitė

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 21 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.