Moterys du mėnesius gėrė pomidorų sultis. Rezultatai pribloškė

Mėgstate pomidorų sultis? Tuomet sužinokite, kuo jums naudingas šis pomėgis. 

Tyrimas parodė, kad viena stiklinė pomidorų sulčių per dieną sustiprina imunitetą, saugo nuo širdies ligų ir mažina vėžio riziką.<br>123rf nuotr.
Tyrimas parodė, kad viena stiklinė pomidorų sulčių per dieną sustiprina imunitetą, saugo nuo širdies ligų ir mažina vėžio riziką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 5:43 PM

Taivano universiteto mokslininkai atliko eksperimentą, kuris išaiškino, kaip naudinga gerti pomidorų sultis.

Tyrime dalyvavusios skirtingo amžiaus, svorio ir rasės moterys du mėnesius kasdien gerdavo po stiklinę pomidorų sulčių. Jos nepakeitė jokių mitybos, sportavimo ar gyvenimo būdo įpročių, tačiau sulaukė akivaizdžių rezultatų.

Vienas jų buvo matomas plika akimi – tyrimo dalyvės neteko šiek tiek svorio, ir tai, ekspertų teigimu, nutiko ne dėl to, kad pomidorų sultys padeda pašalinti iš organizmo skysčių perteklių, o dėl to, kad jos sumažino riebalų atsargas, rašo mylifestyle.com

Ištyrus moterų kraujo mėginius paaiškėjo, kad kraujyje sumažėjo cholesterolio ir padaugėjo likopeno – antioksidanto, esančio pomidoruose, kurį mokslininkai garbina už teigiamą poveikį užkertant kelią vėžiui ir kitoms ligoms.

Tyrimas parodė, kad viena stiklinė pomidorų sulčių per dieną sustiprina imunitetą, saugo nuo širdies ligų ir mažina vėžio riziką. Taip pat šis gėrimas padeda sureguliuoti virškinimą, pašalinti skysčių perteklių iš organizmo ir užkirsti kelią šlapimo pūslės, kasos, kepenų ir plaučių ligoms.

Paaiškėjo, kad pomidorų sultys ne tik pagerina kraujo sudėtį, bet ir pagerina odos sveikatą – tyrimo dalyvės džiaugėsi pagražėjusia oda.

Be to, pomidorų sultys labai naudingos po sunkaus fizinio darbo – reguliarus jų gėrimas gali padėti numalšinti raumenų skausmus, nes jame daug magnio. Taip pat jose yra kalio, kalcio, vitamino C, augalinių baltymų ir angliavandenių.

Įtraukite pomidorų sultis į savo mitybą ir pajauskite jų naudą.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų spalio 5 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.