„Pasidomėjęs vegetarizmu atsisakiau mėsos, žuvies, kiaušinių. Taip pat nustojau gerti kavą, juodą bei žalią arbatą, sutvarkiau dienos režimą. Ilgainiui pagerėjo sveikata ir atsirado energijos kasdienius darbus atlikti dvigubai greičiau“, – sakė E. Lubys.
E. Lubys pasakojo, kad su žmona, taip pat vegetare Živile Vaškyte, vietoj mėsos renkasi valgyti daržoves, kurių yra daugybė rūšių. „Valgome vaisius, kruopas, varškę, sūrį. Mėgstame riešutus, džiovintus vaisius“, – vardijo muzikantas.
Pasak Edgaro, dažnai valgyti norime ne tik todėl, kad to nori kūnas, o ir dėl to, jog alksta įpročių valdomas protas.
„Siekiame, kad valgyti būtų skanu, patrauklu, kad maistas būtų malonumas. Tokiu būdu patenkiname ne tik fizinį kūną, bet ir protą – juk skaniai pavalgę jaučiamės pakiliai. Tačiau žmonės dažnai maišo priežastis to, kas jiems kelia alkį. Dažniausiai norime prisikirsti tiek, kad vos bepakiltume nuo stalo, tačiau tai tėra proto diktuojamas įprotis. Ir dažnu atveju mėsos arba sunkumo pojūčio kūne pageidauja protas, o organizmui to nereikia“, – įsitikinęs E. Lubys.
Edgaro Lubio receptas – vitaminizuotos morkų salotos
- Ingredientai:
- 5-6 morkos;
- džiovintų vaisių ir sėklų;
- džiovintų uogų;
- 0,5 stiklinės graikinių riešutų.
Padažui:
- 0,5 stiklinės medaus;
- 2 šaukštai aliejaus;
- 0,5 šaukštelio cinamono.
Gaminimas
Morkas sutarkuoti ir sumaišyti su riešutų ir džiovintų uogų mišiniais bei smulkintais graikiniais riešutais. Tada pašildyti medų, sumaišyti su aliejumi ir užberti cinamoną. Paruoštu padažu užpilti salotas, viską kruopščiai išmaišyti. Skanaus!