Ilgo gyvenimo paslaptis – šoninė?

Kai kitą kartą jums kas nors pasakys, kad turėtumėte liautis valgyti riebią kiaulieną, papasakokite jiems apie amerikietę Susannah Mushatt Jones – seniausią pasaulio gyventoją. 116 metų sulaukusi moteris kasdien pasigardžiuodama kerta keptą šoninę.

Amerikietė nė dienos nepraleidžia be skrudintos šoninės.<br>123rf nuotr.
Amerikietė nė dienos nepraleidžia be skrudintos šoninės.<br>123rf nuotr.
S. M. Jones yra vienintelis pasaulyje šiuo metu žinomas asmuo, kurio gyvenimas driekiasi per tris amžius.<br>ViDA Press nuotr.
S. M. Jones yra vienintelis pasaulyje šiuo metu žinomas asmuo, kurio gyvenimas driekiasi per tris amžius.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 8, 2015, 11:36 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 9:59 AM

Šoninė, kiaušiniai ir avižų kruopos – jos kasdieniai pusryčiai. Tačiau tuo ilgaamžė neapsiriboja, rašo „New York Post“. Šoninę ji kerta visą dieną.

Į Guinnesso rekordų knygą patekusi moteris teigė, kad jos ilgaamžiškumo priežastis – ilgas miegas. Ji miega ne mažiau nei 10 valandų. Tačiau jos šeima mano, kad ilgą amžių ir gerą sveikatą lėmė M. S. Jones potraukis šoninei.

Amerikietės namų virtuvėje iki šiol kabo užrašas: „Su šonine viskas skaniau“. O jos gimtadienio tortą, įteiktą 116 metų proga, puošė dailiai pakeptos šoninės gabalėliai.

Be šoninės, ji dar mėgsta kramtomąją gumą. Ir net sulaukusi 116 metų yra nepraradusi humoro jausmo. Kai žurnalistai paklausė, kokia jos ilgaamžiškumo priežastis, moteris atsakė, kad tai – tik penkerius metus trukusi santuoka su vyru, kuris norėjo atpratinti ją valgyti šoninę.

S. M. Jones gimė Alabamoje 1899 metų liepos 6-ąją. Ji yra vienintelis pasaulyje šiuo metu žinomas asmuo, kurio gyvenimas driekiasi per tris amžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.