Naktipiečiai, kurie ne tik padeda užmigti, bet ir tirpdo svorį

Lengva užmigti, kai esi mirtinai pavargęs. Bet kaip užmigti, jeigu pilvas groja maršus? Ir ką daryti, jeigu bijote ryte pabusti nuo sąžinės priekaištų, kad ir vėl vakare prisikirtote maisto, kuris augina kilogramus? Sprendimas paprastas – užkąsti tokio maisto, kuris padėtų užmigti ir paspartintų kilogramų kritimą.

Javainius ar dribsnius mėgsta tie, kurie laikosi dietos, nes juose yra daug skaidulų, nėra riebalų, jie pasotina, tačiau netukina.<br>123rf nuotr.
Javainius ar dribsnius mėgsta tie, kurie laikosi dietos, nes juose yra daug skaidulų, nėra riebalų, jie pasotina, tačiau netukina.<br>123rf nuotr.
Bananai – idealus valgis prieš miegą, jeigu pavargote arba nenorite nieko gaminti.<br>123rf nuotr.
Bananai – idealus valgis prieš miegą, jeigu pavargote arba nenorite nieko gaminti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 9, 2018, 9:19 PM

heathydietbase.com parinko jums septynis užkandžius, kurie numalšins alkio kirminą ir nesukels sąžinės graužimo.

1. Javainiai. Kas sakė, kad vakare negalima valgyti to, kas tinka pusryčiams? Javainius ar pusryčių dribsnius mėgsta tie, kurie laikosi dietos, nes juose yra daug skaidulų, nėra riebalų, jie pasotina, tačiau netukina. Žinoma, netiks dribsniai, kuriuose daug cukraus, saldžių priedų, jeigu juose daug paprastųjų angliavandenių. Idealu, jeigu javainiai ar dribsniai pagaminti iš visadalių grūdų. Jie pasotina ilgesniam laikui, juose daug skaidulų ir kitų vertingųjų medžiagų.

2. Sumuštinis su kalakutiena. Lengvai ir greitai pasotina ir numaldo norą suvalgyti mėsos. Kalakutienoje mažai riebalų, ji lengvai virškinama. Idealiausia – krūtinėlė. Kalakutiena idealiai tinka naktipiečiams ir todėl, kad joje yra daug triptofano, padedančio užmigti. Tokiam sumuštiniui rinkitės visadalių grūdų duoną, jokiu būdu naktinio sumuštinio neruoškite su batonu ar kvietine duona.

3. Stiklinė pieno. Pienas – taip pat triptofano šaltinis. Rinkitės liesą pieną. Dar geriau atpalaiduoja šiltas pienas. Vistik triptofano piene nėra tiek daug – kad jo pakaktų, rekomenduojama pieną derinti su bananu (pasiruoškite kokteilį), dribsniais ar gabalėliu sūrio.

4. Arbata. Tai dar vienas gėrimas, kuris rekomenduojamas prieš miegą. Tuo labiau, kad arbata skatina svorio kritimą. Geriausia rinktis žaliąją ar ulongo arbatą. Tyrimai patvirtinto, kad abi jos padeda numesti svorio. Šiose arbatose yra katechinų, kurie skatina medžiagų apykaitą ir degina riebalus. Vienas 12 savaičių trukęs tyrimas parodė, kad tie, kurie per dieną sportavo 25 minutes ir gėrė po 4-5 puodelius žaliosios arbatos, neteko vidutiniškai kilogramo svorio daugiau, nei tie, kurie taip pat sportavo, tačiau negėrė arbatos.

Jeigu patiriate stresą, gerkite arbatą su mėtomis. O jeigu persivalgėte – baltąją arbatą. Teigiama, kad ji stabdo naujų riebalų ląstelių susidarymą.

5. Graikiškas jogurtas. Jame yra daugiau baltymų nei kituose jogurtuose. Be to, jis aprūpintas probiotikais – medžiagomis, kurios spartina medžiagų apykaitą. O jame esantis kalcis sumažina streso hormonų kiekį ir saugo nuo riebalų kaupimosi.

6. Avižiniai dribsniai. Dar vienas pusryčiams mėgstamas valgis, kuris gali pasotinti ir vakare, neapsunkindamas virškinimo sistemos ir negrauždamas sąžinės. Magnis, kalcis, fosforas ir kalis – mineralai, kurie užtikrina gerą miegą. Pagardinkite košė linų sėmenimis – jos taip pat veikia kaip natūralūs migdomieji.

7. Bananai. Idealus valgis prieš miegą, jeigu pavargote arba nenorite nieko gaminti. Kalorijų – nedaug, o mineralų, užtikrinančių gerą miegą, tiek, kad miegosite kaip kūdikis. Bananuose yra daug magnio, kuris atpalaiduoja raumenis, numalšina stresą. Daug skaidulų ir nulis riebalų – tai yra tai, ko reikia norint išsaugoti gražią figūrą. O jeigu bananą užgersite stikline šilto pieno, dar greičiau pateksite į saldžių sapnų karaliją.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.