Produktai, kurie padės greičiau sulieknėti be žalos sveikatai

Vaisiai yra ne tik vitaminų, ląstelienos ir maistingų medžiagų šaltinis. Jie taip pat yra ir puikus maistas norintiems numesti svorio. Taip yra todėl, kad vaisiuose yra gausu natūralaus cukraus, kuris yra nekaloringas.

Šie avokaduose esantys „gerieji“ riebalai pagreitina medžiagų apykaitą ir testosterono – hormono, kuris prisideda prie riebalų deginimo, gamybą.<br>123rf nuotr.
Šie avokaduose esantys „gerieji“ riebalai pagreitina medžiagų apykaitą ir testosterono – hormono, kuris prisideda prie riebalų deginimo, gamybą.<br>123rf nuotr.
Kai kurie vaisiai sumažina alkio jausmą ir malšina potraukį saldumynams.<br>123rf nuotr.
Kai kurie vaisiai sumažina alkio jausmą ir malšina potraukį saldumynams.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2015, 7:00 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 10:50 AM

Jeigu jūs pasiryžote numesti svorio, vaisiai padės jus apsaugoti nuo pagundų persivalgyti.

Nesikankinkite laikydamiesi dietų, skatinančių skaičiuoti kalorijas. Mes jums pristatome 15 vaisių, kurie padės greičiau numesti svorio ir nepadarys žalos sveikatai.

Avokadai

Avokaduose yra gausu sveikųjų riebalų.

Taip pat juose daug monosacharidinės oleino rūgšties ir vandens. Šie avokaduose esantys „gerieji“ riebalai pagreitina medžiagų apykaitą ir testosterono – hormono, kuris prisideda prie riebalų deginimo, gamybą.

Obuoliai

Jeigu kasdien suvalgysite po obuolį, galėsite ne tik pamiršti kelią pas gydytojus, bet ir pagerinsite medžiagų apykaitą.

Šiuose vaisiuose gausu tirpiųjų skaidulų, vadinamų pektinais, kurios suteikia sotumo jausmą.

Pektinas stabdo riebalų patekimą į ląsteles. Todėl, jeigu prieš valgį sugraušite obuolį, kūnas pasisavins mažiau riebalų.

Obuoliuose taip pat yra polifenolių ir skaidulų, kurios negali būti suvirškintos. Gaubtinėje žarnoje jie susifermentuoja ir tampa gerųjų žarnyno bakterijų maistinėmis medžiagomis.

Jeigu mikrobiologinė žarnyno aplinka yra subalansuota, jaučiamės sotesni, todėl sumažėja rizika nutukti.

Arbūzas

Arbūzai apsaugo nuo skysčių netekimo, vidurių užkietėjimo, odos ligų, padeda numesti svorio. Juose yra daug vandens, dėl to greitai pajuntame sotumo jausmą, nors iš tiesų gauname mažai kalorijų.

Bent kartą per dieną suvalgius arbūzo, organizme mažiau kaupiasi riebalų, pagerėja sveikųjų lipidų pasisavinimas ir sumažėja raumenų maudimas.

Kriaušės

Kriaušėse gausu sakidulių, kurios apsaugo nuo vidurių užkietėjimo ir sumažina alkio jausmą.

Užtikrindamos sklandų virškinimo sistemos darbą jos padeda veiksmingai išvalyti organizmą ir pagerinti virškinimą.

Persikai

Šie vaisiai išvalo žarnyną. Persikuose yra fenolinių medžiagų, kurios apsaugo nuo riebalų kaupimosi papilvėje.

Braškės

Braškės stimuliuoja hormonų leptino ir adiponektino gamybą. Šie hormonai veikia pagreitindami medžiagų apykaitą ir degindami riebalus. Jie puikiai prisideda prie svorio metimo.

Braškėse taip pat yra priešuždegiminių enzimų. Jie padeda atstatyti audinių pažeidimus, kurių gali atsirasti aktyviai sportuojant, stengiantis numesti svorio.

Citrinos

Citrinose gausu citamino C ir citrinų rūgšties. Jose gausu ir skaidulų, padedančių sumažinti vidurių užkietėjimą, saugančių nuo virškinimo sutrikimų ir persivalgymo.

Abrikosai

Švieži abrikosai yra puikus pasirinkimas kovojantiems su antsvoriu ar tiesiog besirūpinantiems savo kūno linijomis. Juose gausu nepasisavinamos ląstelienos kuri sugeria vandenį ir palaiko sotumo jausmą.

Taip pat abrikosai pagreitina maisto judėjimą virškinamuoju traktu ir palaiko imuninę sistemą. Juose gausu ir organizmui sveiko antioksidanto beta karotino.

Kokosai

Kokosuose yra aliejaus, pakeliančio kūno temperatūrą. Tai reiškia, kad pagreitėja medžiagų apykaita ir bendros energijos sąnaudos, dėl ko kur kas lengviau atsisakoma nereikalingų kilogramų.

Kokosuose gausu ir enzimų, kurie pagreitina medžiagų apykaitą kepenyse. Tada kepenys gali efektyviau reguliuoti cukraus kiekį. Taip žmogus apsaugojamas nuo su nutukimu siejamo cukraus kiekio padidėjimo kraujyje.

Taip pat kokosuose yra daug vidurinės grandies sočiųjų rūgščių, kurių organizmas nepasisavina kaip riebalų. Suvalgę kokosų pasijusite sotūs. Tai jus apsaugos nuo persivalgymo.

Granatai

Granatuose yra antioksidantų, padedančių iš kūno pašalinti toksinus. Jie taip pat padeda sumažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį organizme.

Kai kurie tyrimai atskleidė, kad granatai padeda sumažinti apetitą, todėl juos valgydami mažiau suvartosite maisto.

Melionas

Melione gausu vitaminų A, C ir B. Vitaminas A yra būtinas akims. Vitaminas C kūną padeda kūną apsaugoti nuo laisvųjų radikalų, taip pat padeda baltiesiems kraujo kūneliams greičiau nugalėti infekcijas.

Šiame vaisiuje taip pat gausu ląstelienos. Visos medžiagos, esančios melionuose, užtikrina puikią organizmo veiklą. Tai reiškia, kad jūsų medžiagų apykaita yra gera ir riebalai sudeginami, o ne kaupiami organizme.

Papajos

Papajose gausu enzimo, vadinamo papinu, padedančio virškinti ir apsaugančio nuo skrandžio opų.

Taip pat papajose gausu vitaminų A ir C. Vartojant papajas virškinimas pagerės, taip pat sumažės cukraus kaupimasis organizme.

Gervuogės

Gervuogėse yra gausu skaidulų ir vitamino C.

Didelis skaidulų kiekis vaisiuje reiškia, kad organizmas sunaudos daugiau energijos virškinimui, o ne cukraus kaupimui.

Gervuogės yra ir puikus užkandis, kuris malšina potraukį cukrui, tad sumažėja potraukis sausainiais ir desertams ne pietų metu.

Mėlynės

Mėlynės įgijo supermaisto ir efektyvių kovotojų su riebalais reputaciją. Jose gausu naudingų augalinių maisto medžiagų. Jos saldžios ir mažai kaloringos.

Valgydami mėlynes ne tik veiksmingiau numesite svorio. Jos taip pat padės pašalinti laisvuosius radikalus, dėl kurių vystosi vėžys.

Tyrimas, atliktas Teksaso moterų universitete parodė, kad kad mėlynės naikina riebalų ląsteles ir gali padėti atsikratyti nereikalingo svorio.

Apelsinai

Apelsinuose gausu vitamino C kuris yra pagrindinė medžiaga, gaminanti kolageną – baltymą, padedantį odai atrodyti gaiviai, apsaugodamas nuo apdribimo ir senėjimo.

Būdami geru vandens, vitaminų ir ląstelienos šaltiniu apelsinai užtikrina, kad oda išliktų jaunatviška, o kūnas nuolat atsikratytų nereikalingo svorio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.