Ką apie jūsų charakterį sako mėgstami prieskoniai?

Prieskonių pasaulis, kupinas pikantiškų aromatų ir ryškių spalvų, turi daugybę paslapčių. Prieskoniai pagerina valgį, keisdami jo skonį, kvapą ir net spalvą.

Aitrus raudonasis pipiras padeda išsivaduoti iš vidinės sumaišties, grubumo, neapgalvotų veiksmų.<br>123rf nuotr.
Aitrus raudonasis pipiras padeda išsivaduoti iš vidinės sumaišties, grubumo, neapgalvotų veiksmų.<br>123rf nuotr.
Kokius prieskonius labiausiai mėgstate jūs?<br>123rf nuotr.
Kokius prieskonius labiausiai mėgstate jūs?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2016, 6:30 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:12 PM

Taip pat prieskoniai turi poveikio žmogaus medžiagų apykaitai, endokrininės sistemos ypatumams, geba palengvinti kai kurių organų, pavyzdžiui, tulžies pūslės, kepenų darbą.

Šie faktai žinomi visiems. Bet vargu ar daug kas žinojo, kad prieskoniai turi poveikio žmogaus nuotaikoms – keičia elgesį ir psichologines reakcijas. Kitaip tariant – pasakykite, koks prieskonis tavo mėgstamiausias, ir aš pasakysiu, kas tu.

Imbieras

Šis prieskonis apdovanoja gebėjimu ištverti sunkumus. Imbieras visai dienai suteikia žvalumo, pašalina nuovargį po fizinės ir psichinės įtampos. Jei trūksta drąsos, ryžtingumo siekti tikslų, imbieras – tas prieskonis, kurio reikia.

Kurkuma (ciberžolė)

Geltonai oranžinės spalvos ciberžolė padeda ugdyti tokias savybes, kaip santūrumas sprendžiant problemas,  solidumas, rimtas elgesys, blaivus padėties vertinimas. Ji stabilizuoja psichiką, padeda ištverti stresus.

Aitrusis pipiras

Aitrus raudonasis pipiras padeda išsivaduoti iš vidinės sumaišties, grubumo, neapgalvotų veiksmų. Šis prieskonis atveria kelią į tarpusavio supratimą su žmonėmis, kurie anksčiau atrodė visiškai svetimi.

Muskato riešutas

Prieskonis ugdo ryžtingumą įveikiant sunkumus. Taip pat jis geras natūralus stimuliatorius, kai reikia sutelkti dėmesį sprendžiant svarbų klausimą. 

Kalendra

Padidina atsparumą neigiamiems gyvenimo reiškiniams ar įvykiams. Žmonės, mėgstantys kalendrą, mažiau kreipia dėmesio į įžūlius, grubius, erzinančius poelgius. Šiuo prieskoniu valgį turėtų skaninti žmonės, kurie dirba sunkų  psichologinį darbą. 

Kuminas

Šis prieskonis leidžia pasijusti labiau nepriklausomu. Kuminas suteikia dvasinių ir fizinių jėgų, tad nieko nuostabaus, kad šio prieskonio mėgėjai visus darbus atlieka dvigubai greičiau.

Paprastasis pankolis

Nuslopina nuovargį ir padeda prisitaikyti prie aplinkinio pasaulio.

Vaistinė ožragė

Šis prieskonis padidina charakterio švelnumą, santykiai su žmonėmis tampa artimesni. Vaistinė ožragė žmogų paverčia geru, švelniu, ramiu, padeda pagerinti šeimos santykius, nuslopina pernelyg didelį vaikų susijaudinimą.

Juodosios garstyčios

Jei nemoki atostogauti, – ne bėda. Šio meno išmokys juodosios garstyčios. Skaninant valgį šiuo prieskoniu, išmokstama atsipalaiduoti, geriau pažinti savo vidaus pasaulį. Padeda tiems, kurie mokosi medituoti ir žvelgti į pasaulį sąmoningai.

Kardamonas

Vartodami šį prieskonį, išsiugdysite gebėjimą atleisti skriaudėjui. Taip pat blaiviai vertinti situaciją, pavyzdžiui, parduotuvėje: nereikalingi pirkiniai nebekels grėsmės piniginei. 

Karis

Linkusiems viskuo abejoti, nepasitikėti žmonėmis, šis prieskonis padės tapti atviresniais, nuoširdesniais.

Sėjamoji juodgrūdė

Prieskonis, kuris padeda žvelgti į pasaulį optimistiškiau, giedriau.  Tiems, kurie linkę nugrimzti į liūdesį, patartina valgį skaninti sėjamąja juodgrūde.

Asafetida (Kvapioji ferula)

Šio prieskonio mėgėjai yra švelnūs, ramūs žmonės. Asafetida gali pagerinti santykius su kitais. Be to, prieskonis labai naudingas odai, išlygina raukšles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.