Maisto produktai, keičiantys akių spalvą

Pasirodo, įmanoma pakeisti akių rainelių spalvą. Ir tam net neprireiks spalvotų lęšių! Tereikia tiesiog pakoreguoti savo mitybą.

Valgant tam tikrus maisto produktus jūsų akių rainelės gali įgyti kiek kitokį atspalvį.<br>123rf nuotr.
Valgant tam tikrus maisto produktus jūsų akių rainelės gali įgyti kiek kitokį atspalvį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 6:12 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 1:04 AM

Iškart susitarkime: kardinaliai pakeisti akių spalvą, pavyzdžiui, iš mėlynos į rudą, nepadės jokie „stebuklingi“ produktai. Akių spalvą mes paveldime iš tėvų. Ją, kaip ir ausų formą ar nosies ilgį, lemia genetika.

Tačiau tikrai įmanoma rainelę padaryti ryškesne, tamsesne arba šviesesne. Taip yra todėl, kad akių spalva priklauso nuo melanino koncentracijos rainelėje. Tad, kaip rašo interneto portalas spektrnews.in.ua, norint pakeisti atspalvį tereikia 60 dienų vartoti tam tikrus produktus.

Arbata

Arbata – nuostabus tonizuojantis gėrimas. Visi žino, kad arbatžolės gali nuraminti pavargusias akis. Be to, nuolat geriant arbatą jūsų akių rainelė taps ryškesne.

Medus

Vartokite medų nuolatos ir mažiau sirgsite! O dar reguliarus šio stebuklingo produkto vartojimas padės jūsų akis padaryti šviesesnėmis, nei įprasta.

Špinatai

Špinatuose, kaip ir kitose žaliose daržovėse, yra daug liuteino ir zeaksantino – medžiagų, apsaugančių akių tinklainę, ypač nuo agresyvaus aplinkos poveikio, pavyzdžiui, ryškios šviesos.

Taip pat reguliariai vartojant špinatus jūsų akių spalva taps gerokai ryškesne.

Žuvis

Jūros produktuose yra daug vitaminų ir organizmui naudingų mikroelementų.

Maža to, kad nuolat valgydami žuvį suteiksite organizmui daug naudos, ilgainiui pastebėsite, kad jūsų akių spalva pasikeitė ir rainelės pasidarė tamsesnėmis.

Ramunėlių arbata

Ramunėlių nuoviras kraujyje sumažina streso hormonų kiekį ir veikia atiseptiškai. Taip pat ramunėlių arbata jūsų akims suteikia tamsesnį atspalvį.

Alyvuogių aliejus

Apie alyvuogių aliejaus naudą žino visi. Jis padeda efektyviai sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, palengvinti sąnarių skausmus, atjauninti odą ir sumažinti raukšleles.

Į jo sudėtį įeinanti linoleno rūgštis taip pat suteikia akims šiltą, sodrią spalvą.

Svogūnas

Tyrimai parodė, kad akių atspalvis pasikeičia ir nuolat vartojant svogūną.

Riešutai

Suvalgykite per dieną po saują riešutų ir jūsų akys taps gerokai šviesesnėmis!

Tik prisiminkite, kad siekiant tokio efekto reikia vartoti neskrudintus riešutus, nes juos kaitinant daugybė maistingųjų medžiagų žūva.

Mėsa

Mėsos produktuose yra daug cinko ir magnio, kurie ne tik stiprina sveikatą, bet ir gali padėti pakeisti akių rainelių atspalvį.

Imbieras

Jo gydomosios savybės žinomos beveik visiems, o tai, kad reguliariai vartojant imbiero šaknį pasikeičia ir akių spalva į gerokai šviesesnę, girdėjo nedaugelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?