Vyras atsikratė 73 kilogramų nesilaikydamas jokios dietos

Ar įmanoma numesti 73 kilogramus, nesilaikant dietų? Jaunas amerikietis ir gyvenimo būdo treneris Joe Bernsteinas įrodė, kad taip.

Pakeitęs gyvenimo būdą ir požiūrį į maistą Joe Bernsteinas ne tik perpus sulieknėjo, bet ir tapo laimingesniu.<br>facebook.com/dropthearmor nuotr.
Pakeitęs gyvenimo būdą ir požiūrį į maistą Joe Bernsteinas ne tik perpus sulieknėjo, bet ir tapo laimingesniu.<br>facebook.com/dropthearmor nuotr.
Pakeitęs gyvenimo būdą ir požiūrį į maistą Joe Bernsteinas ne tik perpus sulieknėjo, bet ir tapo laimingesniu.<br>facebook.com/dropthearmor nuotr.
Pakeitęs gyvenimo būdą ir požiūrį į maistą Joe Bernsteinas ne tik perpus sulieknėjo, bet ir tapo laimingesniu.<br>facebook.com/dropthearmor nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 12, 2016, 6:40 AM, atnaujinta Jun 8, 2017, 8:46 AM

Pakeitęs gyvenimo būdą jis ne tik sulieknėjo, bet ir pradėjo kitaip mąstyti. Dabar jis savo patirtimi dalijasi su kitais ir padeda jiems išmokti sąmoningai gyventi taip, kad jie susikurtų tokį gyvenimą, kokio yra verti.

Apie tai, kaip jam pavyko kone perpus sulieknėti, J.Bernsteinas, parašė interneto portale „MindBodyGreen“. Pateikiame jo įkvepiantį pasakojimą ir jums.

Jaunas išmintingas darbuotojas kartą man pasakė: „Mano gyvenime didžiausios nelaimės atvedė į didžiausią sėkmę“.

Jeigu tada, kai būdamas 25 metų svėriau 154 kilogramus, būtumėte man pasakę, kad visą gyvenimą mane lydėjęs nutukimas yra geriausias man nutikęs dalykas, aš būčiau pradėjęs garsiai juoktis.

Dabar, kai numečiau 73 kilogramus ir smarkiai pasikeitė ne tik mano kūnas, bet ir mąstymas, žinau, kad tai – tiesa. Nutukimas ir sugebėjimas pagaliau įveikti šį milžinišką gyvenimo iššūkį, lėmė tai, kad sąmoningai pradėjau kurti gyvenimą, kuriame pasijutau žvaliu, gyvu, įkvėptu, laimingu ir galingu.

Nuo 8 metų nuolat laikiausi begalės dietų. Įkopęs į trečiąją dešimtį ėmiau vengti lankytis pas medikus dėl savo antsvorio, o sulaukęs 25 metų pagaliau nusprendžiau sportuoti.

Užlipęs ant svarstyklių, tikėjausi, kad sveriu apie 136 kilogramus, o jos parodė visus 154 kilogramus. Supratau, kad laikas kažką keisti.

Man prireikė 10 metų, kad numesčiau 73 kilogramus. Didžioji svorio dalis nukrito per ketverius metus – 2009-2013 m.

Niekada nesilaikiau „dietų“ ir net neišsikėliau tikslo pasiekti kokį nors svorį. Aš tiesiog ieškojau būdų, kaip gyventi sveikiau, sąmoningiau ir dariau įvairius eksperimentus, stebėdamas, kas man padėtų geriau jaustis, o kas ne.

Žemiau – 10 dalykų, kurie man labiausiai padėjo pasikeisti.

1. Nustojau gerti kalorijas.

Mano kelionė prasidėjo nuo pasirinkimo liautis gerti saldžius vaisvandenius ir saldintas arbatas.

Tuo metu, kai svėriau daugiausiai, aš vien tik iš saldžių gėrimų gaudavau maždaug 2000 kalorijų per dieną.

Nors to nerekomenduoju savo klientams (dabar aš – sveikatingumo instruktorius), iš pradžių perėjau prie dietinių gėrimų, o pagaliau visiškai lioviausi gerti saldintus gėrimus. Taip vos per kelis mėnesius numečiau 23 kilogramus!

2. Į darbą nešiausi namuose ruoštus pietus.

Anksčiau kasdien pirkdavau pietus kur nors mieste, negalvodamas, kaip tai paveiks mano sveikatą. Greitai supratau, kad skaniai valgyti galima ir išleidžiant mažiau pinigų, nei perkant pietus darbe.

Geriausia yra iškart pasiruošti daugiau gardaus maisto, kurį nešitės į darbą.

Vasarą ir pavasarį labiausiai mėgstu pasiruošti salotas iš lapinių kopūstų, bolivinės balandos, su česnaku, citrina, sezamo sėklų pasta, o žiemą – šiltus ir aštrius daržovių troškinius.

Aš mėgstu iškart kelioms dienoms paruošti daržoves ir sudėti jas į indelius. Taip aš neužtrunku ruošdamas maistą kasdien.

Nevenkite baltymų ar sveikų riebalų. Taip sutaupysite kalorijų ir pinigų, be to, galėsite lengviau kontroliuoti tai, kas patenka į kūną.

3. Rečiau važinėju į darbą.

Vienas didžiausių iššūkių, nusprendus pasukti sveiko gyvenimo keliu, yra laikas, kurį prarandate, ir stresas, kurį patiriate, važiuodami automobiliu į darbą. Galite manyti, kad vairavimo į darbą neišvengsite, bet tikrai galima rasti kitų būdų.

Anksčiau sunkiai dirbau mažmeninės prekybos srityje, kol galiausiai buvau perkeltas į parduotuvę, kuri yra maždaug 10 minučių nuo namų. O vėliau tapau gyvenimo būdo treneriu, kad galėčiau dirbti namuose.

Rečiau važinėdami į darbą jūs patirsite daug mažiau streso ir sutaupysite pinigų, kuriuos galėsite skirti maisto ruošai ir sportui.

4. Išmokau ruošti maistą.

Dauguma žmonių turi antsvorio, nes valgo per daug perdirbto ir ne namuose paruošto maisto. Visi žinome, kad dėl tokių valgymo įpročių numesti svorio yra daug sunkiau.

Gera žinia yra ta, kad šiuo metu egzistuoja tiek daug nuostabių kulinarijos laidų – išmokti gaminti galima vien jas žiūrint. O susiradę receptų internete visi galime tapti puikiais virtuvės šefais.

Taip pat prisijungiau prie bendruomeninės žemės ūkio programos, kuri mane išmokė ruošti daržoves, apie kurias nebuvau girdėjęs.

Su laiku maisto gaminimas man tapo meditacija – užsiėmimu, kuris malšina stresą, džiaugsmo šaltiniu.

5. Supratau tikro maisto vertę.

Mesdamas svorį pradėjau domėtis pramonine maisto gamyba – daugiausia žiūrėdavau dokumentinius filmus apie maistą, aplinką ir gyvūnų gerovę. Tai mane įkvėpė rinktis vietoje išaugintą, šviežią, o ne iš kažkur atvežtą maistą. Mano pasaulis pasikeitė, atsistatė skonio receptoriai, o kūnas toliau lieknėjo.

Noriu pabrėžti, kaip svarbu pereiti prie daugiausiai namuose gaminamo, neperdirbto maisto, kurį vartojant pagerbiame ir savo kūną, ir aplinką.

6. Įsigijau šunį.

Žinoma, šuns įsigyti nebūtina, tačiau vienas iš svarbiausių mano patarimų yra rasti būdų pajudėti rytais.

Kadangi turiu šunį, kiekvieną rytą man tenka ilgai vaikščioti, kad ir kas nutiktų. Iki šios dienos aš vis dar judu kiekvieną rytą, nes žinau, kad tai – vienas geriausių dalykų, kurį galiu padaryti gerindamas medžiagų apykaitą ir smegenų darbą.

7. Pradėjau vartoti organišką maistą.

Tai daugiau nei tiesiog užrašas ant etiketės „ekologiškas maistas“. Tai – asmeninis sprendimas rinktis kokybišką maistą. Seniai apsisprendžiau valgyti organišką maistą ir tai mane privertė tikrai pagalvoti, prieš ką nors perkant.

Taip, toks maistas gali būti brangesnis. Bet pradėjus daugiau gaminti, rečiau valgyti ne namuose, pirkti mažiau perdirbto maisto, mitybai skirtame biudžete atsiranda daugiau laisvų pinigų, nei galėjote iš pradžių tikėtis.

8. Valgau mažiau mėsos.

Man mėsos kokybė pasidarė svarbesnė už jos kiekį. Todėl valgyti mažiau nebuvo didelis iššūkis.

Pradėjau nuo vegetariškų priešpiečių, vėliau vieną vakarą per savaitę pradėjau valgyti vegetarišką vakarienę. O dabar restorane valgau mėsą tik tuomet, jeigu man gali atsakyti, iš kur ji gauta.

Gali atrodyti snobiškai, bet aš tapau sąmoningesnis ir pradėjau domėtis, iš kur ant mano stalo patenka gyvuliniai baltymai.

Numečiau daugiau svorio, sutaupiau nemažai pinigų ir pradėjau labiau mėgautis tuo, ką valgau.

Taip pat sukaupiau daugiau žinių apie daržoves, vaisius, riešutus, sėklas, grūdus ir ankštines kultūras.

9. Manęs atsikratė.

Tikriausiai geriausias man nutikęs dalykas yra tai, kad mane paliko žmona.

Tai mane įkvėpė susikurti naują, sveikesnį, galingesnį ir sąmoningesnį gyvenimą. Taip pat tai mane įkvėpė susimąstyti apie sveikatą ir atsikratyti likusio antsvorio, kad prieš grįždamas prie romantiškų santykių savo kūnu ir protu galėčiau pasitikėti labiau.

10. Pakeičiau savo vidinį pasaulį.

Tai priežastis, dėl kurios nebesustorėsiu. Aš pakeičiau savo emocinį, dvasinį ir fizinį pasaulį taip, kad gerai jausčiausi.

Kai ėmė šlyti mano santykiai, pradėjau susivokti. Pradėjau skaityti knygas apie santykius, ir tai mane tiesiog apsėdo.

Kai santykiai visiškai pašlijo, aš nutariau išsiaiškinti, ką dariau ne taip. To proceso metu sužinojau, kad reikia susivokti, kas aš esu ir kaip atrodau aplinkiniam pasauliui.

Perskaičiau daugybę knygų, dalyvavau internetiniuose mokymuose. Dalyvavau seminaruose ir kūrybinėse dirbtuvėse. Dalyvavau tobulėjimo kursuose, prisijungiau prie vyrų tobulėjimo bendruomenės, samdžiau trenerius.

Aš dabar į savo gyvenimą įtraukiu viską: pradedant sportu, meditacija, maistu, kvėpavimu, mokymusi, taip pat vyrų tobulėjimo grupes, sąmoningumą ir svarbiausia – pagalbą kitiems, kad kasdien valdyčiau savo vidinį pasaulį.

Kai atsikratome senų įpročių ir įsitikinimų, mes į save galime pažvelgti aiškiai ir užsinorime susikurti savo galingus, kupinus meilės, autentiškus gyvenimus, o kūnas prie to prisitaiko.

Pasiryžkite gyventi sąmoningai ir giliai. Taip lengviau numesite svorį ir pasieksite tai, ko taip atkakliai siekėte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?