Du bananai per dieną, ir štai kas jūsų laukia po mėnesio

Ir skanūs, ir maistingi – tokie yra bananai – vaisiai, kurių medikai ragina valgyti kuo daugiau. Mitybos specialistai teigia, kad du bananai, suvalgyti kasdien, gali paskatinti ženklius pokyčius, kuriuos pajusite jau po mėnesio.

Bananuose yra daug kalio, kuris reguliuoja kraujospūdį, stiprina širdį.<br>123rf nuotr.
Bananuose yra daug kalio, kuris reguliuoja kraujospūdį, stiprina širdį.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2019, 1:41 PM

Kokius, išvardijo healthyfoodhouse.com.

Bananuose yra daug geležies, tad juos valgydami tikrai nestokosite šio svarbaus mineralo. Geležis skatina raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino gamybą, todėl valgydami šiuos tropikų vaisius nekentėsite dėl mažakraujystės.

Pajusite energijos antplūdį. Patartina suvalgyti bananų prieš sporto užsiėmimus ar mankštą – galėsite aktyviau ir ilgiau sportuoti.

Bananuose yra daug kalio, kuris reguliuoja kraujospūdį, stiprina širdį. Tyrimai rodo, kad bananai gali ženkliai sumažinti infarkto riziką.

Graužia rėmuo? Padės bananai. Juose yra tam tikrų medžiagų, vadinamų antacidais, kurie normalizuoja rūgščių kiekį skrandyje.

Kalis, esantis bananuose, stiprina smegenų veiklą ir atminties galias. Mokslininkai teigia, kad studentai, kurie pusryčiams ar užkandžiui valgydavo bananą, lengviau susikoncentruodavo užduotims nei tie, kurie neturėjo šio įpročio.

Taip pat šie vaisiai padeda išvengti depresijos, melancholijos. Žmonių, kurie valgo daugiau bananų, smegenyse išsiskira daugiau laimės hormono serotonino.

Besilaukiančios moterys turi valgyti daugiau bananų, kad nėštumas praeitų sklandžiau ir lengviau. Bananai padidina cukraus kiekį kraujyje, dėl to mažiau kamuoja rytinis pykinimas ir silpnumas.

Bananuose yra daug skaidulų, kurios palengvina žarnyno veiklą. Jeigu kamuoja vidurių užkietėjimas, turėtumėte dažniau suvalgyti bananų.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.