Valgymo įpročių koregavimo centro gydytoja dietologė Lina Barauskienė pataria nepiktnaudžiauti ką tik išspaustomis sultimis. Jos nėra tai, kas patenkintų skysčių poreikį. Tai yra maistas, tiksliau – desertas, suteikiantis papildomo cukraus, kurio ir taip gauname per daug. Sultys tiktų nebent vietoje pyrago.
„Daug geriau suvalgyti vaisių ar daržovę, nei išsispausti sulčių. Nes taip išmetama tai, kas vertingiausia – skaidulos, o pasiliekama tik tai, kas atrodo skanu, bet nevertinga“, – paaiškino specialistė.
Prieš pusryčius, pusryčių metu, po pusryčių ar tik atsikėlus vertėtų išgerti ir stiklinę kambario temperatūros vandens, geriau be jokių priedų. Tai padeda pažadinti organizmą ir suaktyvinti jo veiklą.
Tačiau dietologė patarė atsargiau vartoti vandenį su citrina, ypač nieko nevalgius ir negėrus.
„Citrinoje yra daug rūgščių, kurios gali pabloginti skrandžio ligomis sergančiųjų būklę. Jeigu norisi įvairesnio skonio, vandenį galima pagardinti agurku ar mėtos lapeliais“, – patarė dietologė.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų vasario 17 dieną.