Vitaminų užtaisas stiklinėje: išbandyti žalieji kokteiliai

„Grožis reikalauja aukų“, – frazė, kurią kaip maldą žino moterys. Nepaneigsi. Tad ko imtis ir kaip maitintis, kad pavasarį galėtume pasigirti kūdikio švelnumo oda, grakščiomis linijomis ir gera nuotaika?

Tirštieji kokteiliai yra naudingi tuo, kad juose, skirtingai nei sultyje, išsaugomos visos naudingosios vaisių ar daržovių medžiagos.<br>123rf nuotr.
Tirštieji kokteiliai yra naudingi tuo, kad juose, skirtingai nei sultyje, išsaugomos visos naudingosios vaisių ar daržovių medžiagos.<br>123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-02-25 06:30, atnaujinta 2017-06-06 16:15

Jaunystės ir žavesio eliksyrą galima sukurti sumaišius vos kelis sveikus ingredientus. Taip teigė modeliai Solveiga Mykolaitytė, Karolina Toleikytė, renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, modelis ir rankinių kūrėja Gerda Štelėmėkaitė, verslininkė Inga Stumbrienė, dainininkė ir laidų vedėja Urtė Šilagalytė ir dizainerė Audronė Bunikienė.

Šios moterys renkasi sveikuoliškus žaliuosius kokteilius. Sveikatingumo knygose jie vadinami vaistais nuo visų ligų ir sveikatos sutrikimų. Gerdami juos kasdien lengviau atsikratysite nereikalingo antsvorio, veido oda taps skaisti ir stangri, tapsite žvalesni, gyvesni ir jausitės pasikrovę geros nuotaikos kiekvieną dieną.

„Pats geriausias kokteilis man – sutrintas iš avokado, banano, apelsino ir vandens. Beje, reikia atsižvelgti ir į metų laikus – šaltuoju periodu labiau tiktų sotesni kokteiliai. Tokie, kaip ledų, pieno ir bananų. Juos pagardinti galima uogomis. Dėl vitaminų“,- teigė I.Stumbrienė.

Jai pritarė ir G.Štelėmėkaitė, kuri į kokteilius irgi beria uogų.

„Dirbdama dar ir modelio darbą turiu galvoti apie kūno linijas. Stengiuosi valgyti kuo daugiau vaisių bei daržovių. Tad ruošdama kokteilius visad jų turiu po ranka. Tai leidžia paragauti skirtingų skonių bei spalvų gėrimų.

Vienas mano mėgstamiausių – kokteilis iš obuolių, kivių, mango, mėlynių ir šlakelio vandens. Vietoje mėlynių galima naudoti ir spanguoles ar kitas uogas. Greitai paruošiame gėrime yra daug vitaminų, jis neapsunkina organizmo, o svarbiausia, – yra skanus. Kas gali būti geriau, ypač šaltuoju metų laiku?“, – retoriškai klausė Gerda.

„Šauniausias vitaminų užtaisas – tai kokteilis, į kurį dedama bananų, aviečių, obuolio ir apelsinų sulčių. Viską sutrynus į vieną masę – palaima. Rekomenduoju“, – sakė K.Toleikytė.

„Pats skaniausias kokteilis, kuris mane pradžiugina kas rytą ir vakarais – tai vaisių kokteilis. Labai paprastas, reikia tik viską sutrinti: bananai, mangas, braškės ir kivis. Daug vitaminų ir energijos. Nors prisipažinsiu – neatsispiriu ir braškiniam pieno ir ledų kokteiliui. Jų irgi sveika kartkartėmis išgerti“, – juokėsi Urtė.

Ruošdamos kokteilius Kristina Kaikarienė ir Audronė Bunikienė sutrina ir daržovių. „Puikių kokteilių randu ir Gražinos Gum receptų knygoje. Juose dažnai naudojami burokėliai, špinatai“, – sakė Audronė.

Jai pritarė ir Kristina. „Man pats skaniausias ir sveikiausias kokteilis – pagamintas iš buroko, saliero, obuolio, kivio ir morkos. Pabandykite – tikras energijos pliūpsnis“, – patikino Kristina.

Savo gardžiausio kokteilio receptu pasidalino ir S.Mykolaitytė.

„Esu ananasų gerbėja, tad vienas iš mėgstamų mano kokteilių gaminamas iš 200 ml ananasų sulčių, (skaniau, jeigu sultys išspaustos iš ananaso, o ne įpiltos iš sulčių pakelio), 60 ml kokosų pieno ir kelių ledukų kubelių. Ledukus sutraiškyti, viską supilti į maišytuvą, suplakti, ir viskas!“- dalinosi Solveiga.

Kurį iš jų renkatės jūs?

Jei trūksta sveikų idėjų – jų rasite Facebook/Nealkoholiniai kokteiliai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.