Rado ryšį tarp antsvorio ir pusryčių

Mes visi turbūt esame girdėję pasakymą, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Tačiau kai kurie per skubėjimą ar dėl kitų priežasčių pusryčių arba atsisako išvis, arba valgo juos nereguliariai.

Net jeigu ir labai skubate, pusryčių neturėtumėte atsisakyti.<br>123rf nuotr.
Net jeigu ir labai skubate, pusryčių neturėtumėte atsisakyti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2016, 7:33 AM, atnaujinta May 30, 2017, 10:47 PM

Vis dėlto pusryčius reikia valgyti. Ir daryti tai privalu kasdien. Tai įrodė mokslininkai, kurių atlikto tyrimo rezultatai neseniai buvo paskelbti žurnale „Pediatric Obesity“.

Paaiškėjo, kad nutukti labiau gresia ne tiems, kurie pusryčiauja po du kartus, bet tiems, kurie rytais nevalgo apskritai.

Jeilio ir Konektikuto universitetų (JAV) tyrėjai ištyrė 600 vidurinės mokyklos moksleivių, kurių amžius svyravo nuo 10 iki 12 metų. Tyrimo metu vaikai žymėjo savo svorio pokyčius ir tai, kaip dažnai jie kasdien valgė pusryčius (namuose, mokykloje, o gal ir ten, ir ten).

Rezultatai parodė, kad tie, kurie pusryčiaudavo po dukart per dieną, nepriaugo daugiau svorio, nei visi kiti vaikai.

Tačiau tie vaikai, kurie apskritai nevalgė pusryčių, arba darė tai nereguliariai, buvo dukart labiau linkę turėti antsvorio arba būti nutukę už tuos, kurie pusryčiaudavo du kartus.

Deja, kol kas tyrėjams nepavyko išsiaiškinti, kodėl geriau pusryčiauti du kartus, negu atsisakyti rytinio maisto apskritai.

Linkstama laikytis teorijos, kad nepusryčiaujantieji lengviau priauga svorio, nes vėliau suvalgo kur kas daugiau, siekdami kompensuoti rytinio maisto nebuvimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.