5 stebuklingi dalykai, kurie nutiks, jei atsisakysite cukraus

Cukrus – normalus maisto produktas, reikalingas kiekvienam. Tačiau ar žinote, kiek cukraus sunaudojate to net nežinodami? Net nevalgydami saldainių, pyragėlių ir kitų saldumynų cukraus jūs jo gaunate skanaudami vaisius, daržoves, duoną, pieno produktus ir dar daugybę kitų.

Pakanka tik pašalinti iš raciono saldžius produktus, ir džiaugsitės sveika oda ir kūnu.<br>123rf nuotr.
Pakanka tik pašalinti iš raciono saldžius produktus, ir džiaugsitės sveika oda ir kūnu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 10:25 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:15 PM

Tai organizmui teikia nepataisomos žalos. Ne veltui gydytojai kalba apie cukraus narkomaniją – jį valgant norisi vis daugiau saldumynų.

O tie, kurie atsisakė cukraus, nė akimirkos dėl to nesigailėjo, rašo takprosto.cc

Štai penkios priežastys, dėl kurių verta atsisakyti ar kuo labiau sumažinti cukraus kiekį mityboje.

Kuo mažiau valgysite saldžiai – tuo mažiau norėsite. Paprastai organizmas prašo saldumynų, kai jam trūksta energijos. Tačiau tai labai apgaulinga. Valgant saldžiai gliukozės kiekis organizme būna nestabilus, todėl užklumpa priepuoliai, kai staiga vėl norisi ko nors saldaus. Atsisakius saldumynų gliukozės kiekis organizme nešokinės, todėl lengvai atsispirsite norui suvalgyti ko nors saldaus. 

Atsigaus skonio receptoriai. Kai liausitės valgę saldumynus, pajusite, kad vis mažiau norisi saldaus, nenatūralaus skonio. Visi valgiai atrodys gerokai skanesni, pajusite malonumą skanaudami tai, kas yra natūralu. Nustebsite atradę dar nepatirtą skonį. 

Sumažės kūno svoris. Sulieknėsite net nebadaudami! Pakanka tik pašalinti iš raciono saldžius produktus, šokoladą, saldainius, sausainius, ir viskas!

Džiaugsitės sveiku virškinamuoju traktu. Tie, kurie kenčia dėl virškinamojo trakto ligų, ypač kepenų ligų, turi nedelsiant atsisakyti saldumynų. Šios ligos nustos progresavusios.

Džiaugsitės sveika oda. Cukrus neigiamai veikia odą ir skatina uždegimą. Kai atsisakysite cukraus, šios problemos išnyks, kaip ir spuogai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.