Kaip pastebi laikraštis, šokolado gamintojo produktuose buvo aptikti vadinamieji mineralinės alyvos aromatiniai angliavandeniliai (MOAH), kurie susiformuoja kaip šalutinis produktas perdirbimo proceso metu. Pavojinga tokių alyvų koncentracija, viršijanti normas, buvo nustatyta trijų rūšių šokoladiniuose batonėliuose, buvo patikrinta 20 produkcijos pavyzdžių – nuo bulvių traškučių iki šokoladinių batonėlių.
Kaip pastebi „The Local“, šios medžiagos gali sukelti onkologines ligas. Manoma, kad jos į produktą patenka per perdirbtą popierių.
„Foodwatch“ atstovas Johnas Heegas pareiškė nerekomenduojantis pirkti šių produktų, nes dėl MOAH koncentracijos jie „tiesiog nepriimtini vartoti maistui“.
Organizacija informavo visuomenę apie ekspertizės rezultatus ir paragino šokolado gamintoją atšaukti iš pardavimų pavojingus produktus, bet bendrovė atsisakė. Vokietijos konditerių asociacija (BDSI) pareiškė, kad organizacijos „Foodwatch“ aptikta MOAH koncentracija neturėtų kelti susirūpinimo.
„Kinder Chocolate“ prekės ženklo savininkas yra italų šokolado bei kitų konditerijos gaminių gamintojas „Ferrero SpA“. Šiuo metu grupei priklauso dešimtys prekybos bendrovių ir gamybos įmonių visame pasaulyje.