Tiesą sakant, kaip parodė įvairūs moksliniai tyrimai, dieta yra sėkmingiausia tada, kai valgote patiekalus jiems tinkamiausiu paros metu.
Interneto puslapis „Bright Side“ išvardijo pagrindines taisykles, kaip pakeisti savo mitybos įpročius, kad tinkamą maistą valgytumėte tinkamu laiku. Siūlome su jomis susipažinti ir jums.
Valgykite per pusryčius. Jeigu pusryčių metu suvalgysite kelis gabalėlius juodojo šokolado, aprūpinsite savo kūną antioksidantais, kurie padeda sulėtinti senėjimo procesus ir yra naudingi jūsų širdžiai.
Netinka kaip užkandis. Atsargiai! Jeigu suvalgysite daugiau kaip 25 g juodojo šokolado per dieną, jūsų kūnas cukraus perteklių pavers kūno riebalais.
Valgykite per pietus. Mėsa yra puikus geležies šaltinis, o tai padeda aprūpinti kiekvieną mūsų organizmo ląstelę gyvybiškai svarbia deguonimi. Kartu tai sumažina nuovargį ir imlumą ligoms.
Venkite per vakarienę. Suvirškinti mėsą užtrunka iki 5 valandų. Jeigu valgysite šio produkto iškart prieš miegą, galite pažeisti savo virškinimo sistemą.
Valgykite per pietus. Valgydami saują (apie 30 g) nekepintų, nesūdytų ir nesaldintų riešutų jūs aprūpinsite savo kūną svarbiomis omega-3 riebalų rūgštimis. Jos padeda palaikyti kraujagyslių tonusą, sureguliuoti kraujo spaudimą ir geriau funkcionuoti plaučiams.
Venkite per vakarienę. Riešutuose yra daug riebalų. Be to, jie – kaloringi. Tad valgydami riešutus vakare galite priaugti svorio.
Valgykite kaip užkandį. Apelsinai pagerina virškinimo sistemos darbą, tonizuojančiai veikia kūną ir pagerina medžiagų apykaitą.
Netinka valgyti vos pabudus. Jeigu valgysite apelsinus vos pabudę, tuščiu skrandžiu, tai gali sukelti alergines reakcijas ir sudirginti skrandį, dėl ko gali išsivystyti gastritas.
Valgykite per pusryčius ir pietus. Kvietinių miltų makaronuose gausu skaidulų, kurios padeda išvalyti organizmą ir pašalinti iš jo toksinus. Taip pat žemas makaronų glikemijos indeksas (40) padeda sumažinti riziką susirgti 2 tipo diabetu.
Venkite per vakarienę. Paprastai patiekiami su mėsa makaronai yra labai kaloringas maistas. Vakarienei verčiau rinkitės patiekalus, kuriuose gausu maistingų medžiagų, bet mažai kalorijų.
Valgykite per pietus. Cukinijos yra puikus skaidulų šaltinis, todėl jos puikiai pradeda išvalyti virškinamąjį traktą, netgi po sočių pietų.
Venkite per pusryčius. Rytais mūsų kūnui trūksta skysčių, kurių netenkame miegodami. Kadangi cukinijos turi stiprų diuretinį poveikį (skatina šlapimo išsiskyrimą), jos gali prisidėti prie dehidratacijos.
Valgykite per pusryčius. Organinės pomidoruose esančios rūšys palengvina virškinimo procesą ir padeda sureguliuoti skrandžio bei kasos funkcijas.
Venkite per vakarienę. Didelis oksalo rūgšties kiekis gali sutrikdyti vandens ir druskų pusiausvyrą organizme. Taigi per vakarienę suvalgyti pomidorai gali vėliau lemti kūno pabrinkimą.
Valgykite pusryčiams. Bulvėse esantis krakmolas padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Taip pat bulvėse gausu mūsų organizmui reikalingų mineralų.
Venkite per pietus ir vakarienę. Bulvėse yra 2-3 kartus daugiau kalorijų, nei kitose daržovėse. Tad nevalgykite per daug bulvių per pietus.
Valgykite per pietus. Bananuose yra gausus skaidulių, kurios padeda pagerinti virškinimą ir sumažina rėmenį.
Venkite per vakarienę. Valgydami bananus vakare galite sutrikdyti virškinimo sistemą, kas gali lemti gleivių išsiskyrimą.
Valgykite per ankstyvus pusryčius. Jeigu valgysite sūrį saikingai, jis apsaugos nuo išsipūtimo ir svorio priaugimo.
Venkite valgyti per vakarienę. Sūrį sunku virškinti. Jeigu valgysite jį vakare, tai gali lemti skrandžio veiklos sutrikimus.
Vartokite jį per pusryčius. Cukraus kalorijos kur kas lengviau sudegs, jei valgysite saldumynus per pusryčius.
Venkite per vakarienę. Cukrus degina virškinamąjį traktą ir gali sukelti miego sutrikimų. Dėl per daug cukraus taip pat gali padidėti kūno svoris.
Valgykite juos pietums. Ryžiuose yra daug angliavandenių. Todėl toks maistas suteiks jums energijos visai dienai.
Venkite per vakarienę. Dėl ryžių gali padidėti svoris.
Valgykite per pusryčius. Obuolių žievelėje esantis pektinas pagerina žarnyno veiklą ir padeda pašalinti iš organizmo karcirogenus, galinčius sukelti skrandžio vėžį.
Venkite per vakarienę. Obuoliai padidina skrandžio rūgštingumą ir gali sukelti nemalonų jausmą. Taip pat penktiną sunku suvirškinti, ypač naktį.