A. Ivanauskas atskleidė, kaip nesikankindamas atsikratė 6 kg

Grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara (59 m.) jau ketvirtą mėnesį laikosi griežtų dietologų rekomendacijų ir valgo specialiai jam paruoštą maistą. Tačiau savaitgaliais vyras sau leidžia pasimėgauti sotesniais ir įvairesniais patiekalais.

A.Ivanauskas atsipalaiduoja tiktai savaitgaliais – tuomet valgo savo paties ruoštą maistą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Ivanauskas atsipalaiduoja tiktai savaitgaliais – tuomet valgo savo paties ruoštą maistą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („TV antena“)

Aug 16, 2016, 8:20 AM, atnaujinta May 15, 2017, 8:32 PM

Pakeisti mitybos įpročius A.Ivanauskas ryžosi pavasarį. Siekdamas sveikai gyventi ir atsikratyti antsvorio jis valgio ruošimą patikėjo specialistams. Jie maistą muzikantui pagamina atsižvelgdami į jo svorį, kraujo grupę, sveikatą, užimtumą.

„Kas rytą man į namus pristatomas maistas indeliuose. Ant kiekvieno jų būna parašyta sudėtis, kalorijų kiekis. Maitinuosi 5 kartus per dieną. Jeigu tenka ilgesniam laikui eiti į miestą ar vykti į koncertus, imu su savimi indelius“, – pasakojo A.Ivanauskas.

Pagal sudarytą mitybos planą vyras kasdien gauna apie 1800 kilokalorijų. Muzikanto racione nėra riebių valgių ir saldumynų.

– Aleksandrai, kokio maisto randate jums atvežamuose induose?

– Pusryčiams būna lengvai apvirtų grūdų košė, kad organizmas ilgiau virškintų. Būna sumuštinis su juodos duonos be cukraus ir be mielių riekele, užtepta avokadų sviestu. Kartais – virtas kiaušinis. Priešpiečiams laukia vaisiai su visiškai riebalų neturinčiu jogurtu.

Pietums būna paruošta virtų grikių, ryžių ar kitų grūdų su įvairiomis daržovėmis. Visada gaunu paukštienos, žuvies, jautienos ar net neriebios kiaulienos išpjovos.

Sužinojau, kad liesa kiauliena blogojo cholesterolio turi mažiau nei jautiena. Pavakariams vėl laukia vaisiai su liesu jogurtu. Per vakarienę valgau daržovių blynelius arba omletą iš kiaušinio ir daržovių. Maisto pakanka.

Nelaužoma taisyklė – draudžiama susigundyti papildomu kąsniu. Daryti ilgų pertraukų tarp valgymų taip pat negalima.

– Kaip jums pavyksta laikytis tokio griežto mitybos režimo tuomet, kai koncertuojate? Juk pasirodymai baigiasi vėlai. Pilvas maršų paryčiais negroja?

– Dietologai po koncertų man leidžia suvalgyti daržovių ar varškės, kad neičiau miegoti tuščiu skrandžiu.

– Pajutote akivaizdžią tokios mitybos naudą?

– Pavalgęs nebūnu alkanas, tačiau nesijaučiu apsunkęs, mieguistas. Taip maitindamasis per daugiau nei tris mėnesius numečiau 6 kilogramus.

Svoris ir toliau pamažu krinta. Tai nėra alinanti dieta. Siekiama, kad per dieną svoris nukristų apie 50 gramų.

Šis mitybos planas man labai patinka dėl to, kad jo laikausi darbo dienomis, o savaitgaliais leidžiama atsipalaiduoti. Žinoma, su saiku.

– Galite sau leisti sukirsti lėkštę cepelinų su grietine ir spirgais, riebų kepsnį ar torto gabalą?

– Cepelinus teko pamiršti. Kaip ir riebius kepsnius, padažus. Tačiau žinau daugybę receptų, pagal kuriuos savaitgaliais turėdamas laisvo laiko ruošiu maistą. Neseniai prie stalo šeimą sukviečiau patiekęs didelę lėkštę įvairių rūšių sušių.

Moku gaminti tortilijas. Man ir kitiems šeimos nariams labiausiai patinka papločiai, įdaryti Chalapos paprikomis ir aštriais prieskoniais paskaninta malta jautiena ar liesa kiauliena.

Galiu paruošti įvairių salotų. Skaniausios man – šviežių daržovių salotos su kepta vištiena, pagardintos parmezanu. Valgau nuosavo namo darže išaugintas daržoves ir žalumynus.

Su žmona šiek tiek miestietiškai ūkininkaujame: auginame po kelias lysves bulvių, morkų, kopūstų, svogūnų, šiltnamyje noksta agurkai, pomidorai. Turime ir įvairių prieskoninių augalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.