Pusryčiams renkatės bananus? Turite kai ką žinoti

Visi žino, kaip sunku gali būti laikytis dietos. Ypač todėl, kad maisto produktai, kuriuos laikome sveikais, pasirodo, nėra toks sveikas pasirinkimas, kaip manote.

Bananai pusryčiams nebūtinai yra geriausias pasirinkimas.<br>123rf nuotr.
Bananai pusryčiams nebūtinai yra geriausias pasirinkimas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-17 07:27, atnaujinta 2017-05-15 17:56

Jeigu dieną pradedate nuo bananų, kurie atrodo visai sveikas pasirinkimas pusryčiams, turime jus nuvilti. Valgyti pusryčiams bananus nėra taip sveika, kaip galbūt manote.

Tiesą sakant, paaiškėjo, kad jeigu bananus valgysite pirmojoje dienos pusėje, galite sugadinti visą savo dietą.

Nors bananai yra pelnę gana gerą reputaciją dėl didelio kalio, magnio ir skaidulų kiekio, mitybos specialistas daktaras Darylis Gioffre'as interneto puslapiui „Byrdie“ pasakojo, kad yra ir kita bananų pusė.

„Bananai atrodo kaip puikus pusryčių pasirinkimas skubantiems, tačiau atidžiau pasigilinę pamatysite, kad valgyti vien bananus nėra teisingas sprendimas, nes 25 proc. jų sudaro cukrus.

Jeigu valgysite vien bananus, nederindami jų su sveikais riebalais, neįsisavinsite daugybės šių vaisių naudingųjų medžiagų. Be to, dėl tokių pusryčių tik padidės rūgštingumas ir smarkiai šoktelės cukraus kiekis kraujyje“, – įspėjo daktaras.

Dėl didelio cukraus kiekio suvalgę bananą mes tuoj pat pajuntame cukraus nulemtą energijos antplūdį, kuriam staiga sumažėjus pasijuntame pavargę ir alkani.

Maža to, D.Gioffre teigė, kad bananai nėra ir tinkamiausias užkandis, padedantis geriau veikti virškinimo sistemai.

„Kai cukrus vartojamas bet kokia forma, jis, kaip ir vynas ar alus, fermentuojasi, ir mūsų kraujyje virsta rūgštimi bei alkoholiu, kas užkemša mūsų virškinimo sistemą“, – paaiškino mitybos specialistas.

Bet nesujaudinkite. Bananų tikrai nebūtina visiškai išbraukti iš savo valgiaraščio. Tiesiog valgykite mėgstamiausią savo geltoną vaisių su kuo nors, kas neutralizuos jų sukeliamą rūgštingumą ir sulėtins virškinimo procesus.

Labiausiai tam tinka avižinė košė, natūralus jogurtas ar riešutų sviestas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.